Buna ziua! Sunt un columbofil incepator si as dori sa ma fixez pe o singura rasa de porumbei. Eu am rams in dilema si nu stiu ce sa aleg intre porumbei voiajori si porumbei jucatori. Nu intentionez sa particip cu porumbeii la vreun concurs, deci nu va ganditi la faptul ca voiajorii se intorc de la sute de kilometri.

Eu de mic am fost un mare fan al porumbeilor jucatori, iar acum nu sunt sigur daca merita sa cresc sau nu. Eu locuiesc intr-o zona in care padurea este populata doar cu ulii (soimi nu sunt). Deci, ce spuneti? Este adevarat ca atunci cand vine uliul porumbelul jucator se da peste cap si uliul il ia usor? Mie asa mi s-a spus, dar mi se pare o prostie ca in zborul de salvare a vietii porumbelul sa se dea in spectacol. Voi ce parere aveti? Va rog, spuneti-mi avantajele de a creste porumbei voiajori sau jucatori.

Deasemeni, porumbelul jucator se poate intoarce de la distante destul de mari? De exemplu, daca vreau sa ma duc la un prieten cu ei, cam la vreo 20 km, pot fi sigur ca se intoarce, sau imi iau adio?

Concluzia:
VOIAJOR vs JUCATOR