Semne langa tija penelor

Observ uneori la anumiti porumbei niste semne langa tija penelor. Seamana oarecum cu paduchii de pana dar mai mici iar cand intorci pana nici nu se mai vad.

Pot sa fie oua de paduchi? Sau ce reprezinta?

Se observa cel mai bine pe penele albe.

22 comentarii la “Semne langa tija penelor”

  1. Urmareste ultimul interviu dat de Gelu Vochi pe rrp. A spus ca acum 2 ani a avut un sezon slab. La analizele facute in strainatate a reiesit ca avea la porumbei un padiche special care traia doar pe varful penelor si era greu de identificat. A primit un tratament special pt asa ceva.

  2. Da-le Levoplix. Arunca tot din ei, de pe ei. Plus picatura la ceafa si spray pe pene.

  3. Mda, sunt paduchi in devenire……sau daca vreti sunt viitori paduchi maturi si asta vorbind despre paduchii de pana ca sa fiu mai exact.

  4. Pune.le sare de baie speciala pt porumbei de fiecare data cand le pui sa faca baie. De preferat o data la 2 saptamani. Daca nu ai sare, pune otet cu sare de casa in apa respectiva si vei scapa de paduchi.

  5. Multumesc pentru idei.

    M-am gandit si eu la pui de paduchi de pana doar ca nu am vazut deloc paduchi maturi, de asta mi se pare ciudat.

    Sare de baie pentru porumbei oricum le pun mereu, am alternat prin toate firmele care produc asa ceva. Picatura de pe gat nu prea omoara paduchii de pana, singurele rezultate concrete le-am avut cu sprayurile doar ca mai nou citesc ca nu se folosesc direct pe pasari ci doar in cotet (cel care se poate da pe pasari fara probleme se poate da la fel fara probleme si pe paduchi :)) fara sa aiba ceva).

  6. Salut!
    Pentru paduchi eu folosesc urmatoarele:
    – Insecticid antiparazitar Ectocid Herba Spray pentru Cabaline si Porumbei 500 ml
    sau
    -Spray antiparazitar pentru pasari Galy Eco 100ml
    ambele cu rezultate foarte bune!
    Paduchii de pana mor cu brio din ele!
    Am renuntat la picaturile puse pe gat…mi s-au parut “frectie la picior de lemn”!!

  7. Foloseste spray.urile antipaduchi de la firmele consacrate pt porumbei. Sunt 2-3 firme care au traditie de peste 50 de ani in acest sport, dar daca introduci un exemplar nou infestat, o cam iei de la zero.
    Deasemenea daca nu dezinfectezi si voliera plus parlitor prin ea, degeaba dai pe pene.
    Noaptea este perioada cand se infesteaza. Noapte circula paduchii. Acum, in perioada aceasta sunt mai cuminti, dar cum dau de caldura, cum se inmultesc .

  8. Pt uz extern, folosesc ivomec in concentratie 1 picatura de ivomec si 9 de propilen glicol. 1 picatura azi,una maine si una peste o saptamana ,pt 1 an nu sunt probleme. Pt intern,folosesc Panacur 2,5% ,pe baza de fenbendazol. E cu absorbtie lenta si nu afecteaza organismul ca celalalalte antihelmintice. Elimina absolut toti viermii inclusiv cei de trahee . 6 ml/litru de apa pt 4 zile, cu repetare la 20 de zile aceeasi concentratie, tot pt 4 zile.

  9. Salut, eu in orice sare de baie pun de la Romvac 1-2 ml de Romparasect cam in 10-12 litri de apa.

    In timpul sezonului individual le dau cu spray. Am folosit si folosesc spray de la Natural si Rohnfried. Filosesc spraiul direct pe porumbei. Le feresc capul, in rest peste tot. In special sub aripi si sub coada.

  10. Depinde cu ce scop o faci, cati porumbei tii, unde va fi instalata, etc… daca vrei fa un topic detaliat si il postez separat, aici e offtopic, o sa sterg.

  11. O sa o fac in curte ca in gadina coboara uliu la ei… Am undeva in jur de 30 si 40 porumbei… Cam asa am avut merwu cu pui si ce dispare iarna…. Eu nu tin matca decat ce imi place si cumpar…

  12. Salut,sunt paduchi,eu le fac baie cam o data la 2 luni in apa cu romparasect,1ml/1 litru de apa,in 2 zile nu mai au nimic,tine cam 2 luni efectul

  13. @Jerry: de la Rohnfried sunt 2 sprayuri, unul cu ganganii pe eticheta si unul cu gaini, porumbei etc. Pe ala cu ganganii scrie clar sa nu se dea pe porumbei, doar in cotet. L-am luat pe celalalt, am dat pe o aripa la o femela cu pene albe unde se vedeau bine semnele alea, o sa ma uit dupa cateva zile sa vad daca au disparut. Ma dispera astia cu produsele lor, ce dracu le-o fi asa greu sa scrie si in engleza, limba universala, multi scriu in toate dubioseniile de limbi doar in engleza nu.

  14. Am un singur porumbel pe care l-am crescut de la 7 zile. In luna iulie cand avea 45 zile l-am lasat liber si s-a integrat printre porumbeii dintre blocuri. De 6 zile s-a intors la mine. E bolnav de salmonela, l-am dus la doctor si a facut 5 injectii cu antibiotice. In urma lor acum sta cu capul sucit, nu a reusit sa zboare pentru ca se duce in toate partile. Mananca singur si chiar mananca mult. Exista vreo sansa ca afectarea neuromotorie sa treaca de la sine?

  15. Capul sucit e mai degraba paramixoviroza. Isi revine dar dupa mult timp si in niciun caz cu antibiotic.

  16. d-na vera, porumbelul isi va reveni atat timp cat mananca si bea insa dupa foarte mult timp, poate dura chiar si 5-6 luni dar trebuie sa aveti grija de el, in sensul ca trebuie tinut undeva in siguranta atat timp cat nu mai poate zbura. daca ii dati drumul cu ceilalti printre blocuri nu apuca a 2 a zi .

  17. @porumbei.ro: capul nu e sucit fix, adica il misca in toate partile cu miscari dezordonate, dar nu il mai poate tine drept din cauza ca antibioticul a fost neurotoxic. Nu mai are echilibru si a incercat sa zboare dar se ducea in toate partile.
    @dumitru dumitrache:il voi tine pe balconul inchis cat va fi nevoie ca sa isi revina. Ii voi da drumul sa fie cu ceilalti porumbei doar cand va zbura bine. Dar ma bucur ca exista o speranta. Daca ar fi sa nu mai zboare va sta mereu pe balcon.

  18. Atit porumbei .ro cit si dl Dumitrache au dreptate. Sigur este paramixoviroza. Nu se moare din ea dar in cele mai multe din cazuri ramin sechele. Nu ii dati antibiotice pentru ca boala este produsa de un virus. Il puteti trata cu vitamine Vita B complex de la Romvac, 1-2 picatura pe zi, Hepatoprotect de la Romvac sau Bedgen ca este mai ieftin si mai bun. Nu incercati cu antivirale naturiste (ANTI AI sau solutie de propolis) La mine nu au dat rezultate. Am luat si eu de pe strada 2 porumbei in sperata ca isi vor reveni si ii voi reda mediului de unde au venit. La ambii a trebuit sa le dau sa manince pe cioc timp de un an dupa care incet incet au inceput sa maninca singuri. Deja primul are 3 ani de cind este la mine celalalt 2 ani si sint multumit ca maninca singuri. II tin separat, pentru ca atfel porumbeii sanatosi i-ar omori. Zboara exact ca al dv., nu isi pot mentine directia de zbor. Asa ca tineti-l inchis pentru ca tentatia de a zbura este mare, si odata plecat este victima sigura cum v-a spus si dl. Dumitrache.

  19. dl petrica are dreptate , complexul polivitaminic de pus in apa de la romvac il va ajuta sa-si mai intareasca sistemul imunitar in lupta de durata contra acestui virus. eu am salvat 2 de pe strada, tinuti separat de porumbeii pe care ii cresc binenteles. unul si-a revenit dupa vreo 3 luni iar altul dupa vreo 7 , la inceput ii indopam pentru ca nu puteau manca singuri in sensul ca aveau pofta de mancare, incercau dar nu reuseau sa prinda boabele, doar beau apa. sfatul meu este sa-i puneti mancare in ceva un picut mai adanc si sa fie mai multa pentru a putea prinde ceva cand da cu ciocul. daca sunt doar cateva seminte acestea sar in toate directiile si nu poate manca . deasemenea gritul si nisipul sa nu-i lipseasca , eu le mai dadeam din cand in cand salata verde sau patrunjel tocat . sansele sa isi revina sunt destul de mari ,ai mei s-au refacut complet, zboara ca orice porumbel sanatos, nu mai au nici o problema neuromotorie, probabil raman purtatori ai virusului toata viata insa daca are vointa si lupta pentru viata lui se va reface dar repet , trebuie sa aveti multa rabdare si sa nu-l lasati afara decat in momentul cand zboara normal . daca aveti nevoie de mai multe sfaturi sau intampinati probleme imi puteti scrie pe email ( daca doriti luati-l de la andrei ) . va doresc bafta !

  20. Bună ziua. În legătură cu păduchii. Dacă sunt ouă sau larve al acelor păduchi care ciupesc penele apoi atacă tija provocând ruperea penelor va spun din experiență că e dificil de scăpat. Am încercat cam tot ce e pe piață dar fără rezultate. Spre deosebire de alți păduchi acesteia ataca si iarna. Încă aștept să găsesc un produs care sa mă scape de acești dăunători. Doamne ajută.







Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *