Sezon 2020

Oare ne vom mai putea bucura de zboruri in 2020? Macar in tara.

Categories Stiri

106 comentarii la “Sezon 2020”

 1. În 2020 o sa ne bucuram de mult mai puține lucruri decât în anii trecuți…. Un sfat care poate părea paranoic acum, dar e bine sa îl urmați, este sa va faceți provizii de mâncare pentru porumbei, pentru minim 6 luni. Pe măsură ce transporturile vor fi limitate, târgurile închise, va fi greu sa găsești ceva care acum pare banal și la îndemână tuturor. Va doresc toate cele bune, sper ca o sa ne mai vedem pe aici pe site-ul lui Andrei, cel puțin pana când sarabanda care începe nu va afecta însuși net-ul.

 2. Eu cred ca se va putea zbura chiar și în afara dar se va amână prima etapa cu câteva săptămâni. Vom vedea, nu cred ca este asa grava situația.

 3. Răbdare băieți.. nu sunt pesimist din fire dar acest sezon ori e compromis,ori va fi trunchiat serios. In cazul de fata cu Starea DE urgență și alertă de gradul 3..va fi imposibil să concuram.Nu vad cum se poate justifica prezența a mai mult de 50 persoane la îmbarcare și multe altele..asta daca nu incercam niste șmecherii tipic românești de a fenta autoritatile(ceea ce de data asta nu isi are rostul)
  Nu uitati ca sunt si multi columbofili in varsta printre noi care sunt cei mai expuși dealtfel.Bafta va doresc ..stati acasă..si sa avem noroc sa înceapă sezonul cat mai curând!

 4. La o planeta cu populatie de peste 7 miliarde oameni cu grad de civilizatie diferit este normal sa apara tulpini noi de gripa, hepatita. Complicatiile apar la persoanele care au deja complicatii. Profesorii universitari de imunologie spun ca anual in Romania statistica arata ca aproximativ o mie de persoane mor din cauza gripei normale (persoane aflate in etate cu probleme pulmonare). Totodata, se vehiculeaza si ideea unei noi ordine mondiale in materie de comert international (restabilirea unor piete comerciale internationale) prin inchiderea unor producatori ducandu-i in somaj tehnic si implicit falimentarea lor. Tot in aceasta perioada, marile firme aduna informatii cu privire la factorii care au determinat sau determina teama in randul populatie si modul cum reactioneaza in mod concret, date care vor ajuta in industria publicitara.
  O singura garantie dau autoritatile avizate in acest domeniu: virusul nu se transmite la animale si nu-l pot purta.
  Asteptam vaccinul, dar si varianta upgradata de toamna a virusului 2020.

 5. Eu deja am început sa selectez puii de anul acesta…. La columbodrom nu știu dacă mai trimit…. La matca mai stau o luna… Și apoi ma bag și în ei…. E criza pe toate planurile.

 6. In Romania inca nu s-au dat cifrele reale si nu uitati > a venit diaspora (acele persoane care huleau Romania si iata ca tot la patria mama s-au intors).

  Un singur lucru trebuie sa va dea de gandit: au instalat panica si pandemia fix dupa perioada de cheltuieli. Au asteptat sa treaca, valentin days, dragobetele, 1 si 8 martie si hop ne-am trezit ca trebuie sa luam masuri. Va veni o perioada de relax de Paste si de 1 mai si iar carantina.

  Si asa cum bine scria jurnalistul mai sus, dupa ce se va constata ca anumite persoane au capacitatea de asi creea proprii anticorpi impotriva acestui virus din cauza unui metabolism sanatos (neafectat de alcool, tutun, droguri si alte abuzuri de orice natura) vor mai lasa garda jos.

  Acelasi scenariu s-a intamplat si cu pesta porcina. Dupa ce au distrus orice mod de a-ti asigura hrana din propria ograda si au falimentat anumite microferme care deranjau marii producatori de carne, au revenit si au spus ca vor sacrifica doar exemplarere care arata semne clare de boala, anumite exemplare nefiind afectate de acel virus.

  Cu parere de rau o spun, dar va urma o triere a populatiei precum adenocolii in puii de porumbel toamna.

 7. Problema cea mai serioasa este nu gravitatea în sine a bolii ci rapiditatea cu care se răspândește. Rata îmbolnăvirilor o depășește cu mult pe cea a vindecarilor. Asta înseamnă că e ca un val care antreneaza din ce în ce mai multe particule, adică oameni. Când numărul de bolnavi va atinge o masa critica, de sute de mii de oameni, asta se va reflecta în imposibilitatea efectuării unor servicii care acum par banale. Nu vor mai fi magazine deschise pentru ca nu va fi personal suficient. Apoi, într-o faza mai avansata nici nu vor mai fi transporturile mărfurilor de baza asigurate la nivel optim. Incluzând benzinăriile de exemplu. O banala pana de curent nu va fi rezolvata în timp util pentru ca simplu, nu va avea cine sa se ocupe de acest lucru. Etc.
  Restul îl poate imagina oricine are suficienți neuroni activi.
  Bineînțeles ca acesta este scenariul cel mai sumbru și sper sa nu se întâmple. Dar asta depinde doar de viteza cu care creste valul, dacă difuziunea bolii în populație are o rata mare, ne va cam lua dracu. De aceea trebuie sa facem tot ce se poate sa nu o raspandim rapid, pentru a avea un număr de bolnavi care sa poată fi ținut sub control.
  Cazurile grave necesita intubare și ventilație mecanica. Adică omul respectiv e ținut în viata de un aparat. Dacă avem un număr de X ventilatoare și X+y număr de pacienți dependenți de ventilație mecanica, înseamnă că un nr. de y pacienți vor muri. Pe bune. Asta se întâmplă în Italia acum. Dacă progresia bolii nu e asa de rapida și reușim sa nu avem mai mult de X pacienți gravi la un moment dat, putem sa ii ajutam. Dacă nu, va fi greu.
  E ca o familie de 10 oameni sa zicem în care se îmbolnăvesc de gripa toți și zac la pat. Dacă se îmbolnăvesc câte 2-3, ceilalți pot avea grija de ei, iar când aceștia se însănătoșesc pot avea grija de ceilalti care s-au îmbolnăvit între timp. Dacă însă se îmbolnăvesc 8 odată, e greu ca ceilalți 2 sa se ocupe de toți 8 și de aici și moartea unora din cei 10.
  Oricum, pierderile economice vor fi uriașe, e un moment de răscruce în istoria moderna a omenirii și o sa îl trăim cu bune și rele.
  Dar poate sunt paranoic, și totul va fi simplu și va trece totul ca un foc de paie.
  Oricum ar fi, stați în casa băieți, stați la porumbei sau unde vreți voi dar limitați contactul cu alți oameni. E pentru binele tuturor.
  Sănătate maxima va doresc!

 8. @Ilie: nu are cum sa fie chiar asa blocaj pentru ca multe cazuri sunt usoare, nu mai vorbim de cele asimptomatice. UK merge direct pe selectie naturala, noi vom merge tot pe asta fara voia noastra, din lipsa de dotari. E posibil sa avem noroc cu vremea care e in incalzire.

  Cica avem putine cazuri. Care e solutia sa ai putine cazuri? Faci putine teste. :)

 9. Andrei, eu am schițat un scenariu apocaliptic care e posibil, nu neapărat probabil. E adevărat ca cei mai mulți fac forme ușoare, chiar asimptomatice, adică nu am mai nimic. Dar dacă numărul celor infectați va fi la un moment dat de sute de mii, vor fi câteva zeci de mii de gravi, și decese pe măsură.
  Impactul economic va fi mult mai rău decât boala propriu-zisă.
  O sa vedem treptat. La sfârșitul săptămânii probabil o sa trecem de 500 de bolnavi în tara. Apoi nu mai vreau sa spun ce va fi, sa nu par panicard. Sper din inima sa ne dovedim rezistenți și echilibrați.
  Ținem legătura!

 10. Probabil ca o sa zburam in interiorul tarii. nu prea cred ca o sa zburam afara. Uniunile sa scimbe regulametele sa se permita o inbarcare cu mai putini membri si sa se scoata desigilarea cine nu are ceas cu transmitere online sa zboare ca antrenament. O parte importanta din columbofili au peste 60 de ani, pot da porumbeii unui coleg mai tanar pt inbarcare. Nu stiu cate cluburi au peste 50 membri , pot imbarca pe rand prin rotatie de ex 10 membri . Daca apar discutii idiote si nu le convine sa stea acasa. Daca uniunile nu iau masuri nu semai zboara e simplu si ar fii frumos sa dea banii inapoi de cotizatii

 11. Human coronaviruses (HCoV-229E, HCoV-HKU1, HCoV-NL63, and HCoV-OC43), which usually cause common cold symptoms, have been shown to display strong winter seasonality between December and April, and are undetectable in summer months in temperate regions.21 Some studies have shown that the alphacorona virus HCoV-229E peaks in the fall, while HCoV-OC43 (a betacoronavirus in the same genera as SARS-CoV-2) has a winter predominance.22,23 Although it would be even more difficult to make a long-term prediction at this stage, it is tempting to expect COVID-19 to diminish considerably in affected areas (above the 30o N’) in the coming months and into the summer.

 12. Ne bazam pe incalzirea globala sa omoare corona, asta da avans tehnologic.

 13. Pai si ce sa facem geocris? Daca esti capabil, da tu o solutie si ai sa ramai in istorie. Mai bine pregatit-va de stat acasa, stati departe unul de altul, cautati-va din timp masti… E foarte greu ceea ce se intempla! Nenorocitul asta ne indeparteaza! Am un prieten doctor, care cand ne vedem refuza sa vorbim despre asta. Vorbim despre porumbei si de orice altceva. Zice ca n-as vrea sa stiu ceea ce se intampla in spital. Moare lume pe corridor, fara sa fie vazuta de medici. Zicea:am auzit pe cineva zicand sa ii salutam familia. A murit pe hol… Astazi, chinezoiul si-a facut de cap, 429!!! Cine si-ar fi imaginat ca vom trai astfel de momente?! E impresionant! Nu poti sa te mai apropii de cineva. La minim un metru distanta. Si te gandesti pe fiecare seara cum sa nu cumva sa il fi contactat in ziua respectiva. Eu lucrez cu publicul, in magazin. Al nostru a ramas deschis pt ca avem lucruri de prima necessitate, printre care si detergenti si dezinfectanti. Cand intra lumea in magazin, masca pe figura si la 1 metru distanta. Te rogi sa nu ai ceea ce ii trebuie, ca sa plece mai repede… Zicea Ilie mai sus ca daca or sa se opreasca transporturile… Transporturile n-or sa se opreasca nicaieri in Europa! Magazinele alimentare si de animale si farmaciile, or sa faca multi bani…si o sa moara multa lume!

 14. Sa incercam sa zburăm pe sfârșitul verii in tara. Multi au scos pui, au porumbei din ani trecuți care nu au fost testați la zbor. Trebuie facuta o selecție cu acești porumbei. Virusul are o răspândire foarte mare, 40 la sută din personalul medical care a tratat pacienti de coronavirus ai luat si ei virusul. Mortalitatea este destul de mica dar răspândită foarte rapida o face foarte periculoasă. Trebuie schimbat regulamentul pt anul in curs: 1) membri peste 60 de ani nu au voie la îmbarcare ei pot da porumbeii celor mai tineri cand primesc curțile care au fost la îmbarcare sa nu le atingă timp de 5 zile 2) îmbarcare sa se faca exclusiv cu ceasuri electronice care transmit online restul sa zboare din plăcere. 3)Sa se scoată desigilarea 4) îmbarcare se face de 10 membri prin rotație 5) o singură persoană il ia din cușcă il pune pe trapă il pune in lada 6) Sa se poarte masti si mănuși la îmbarcare si sa respecte restul indicatiilor medicilor

 15. geocris, ar fi bine sa se respecte ceea ce se spune la TV si media in general. Daca se respecta strict regulile, poate se ramane cu impresia asta pe care o ai tu si pe care o are lumea in general in Romania. Numai respectand regulile, macar regulile de baza, se poate limita extinderea. Si noi in Italia, aveam aceeasi parere ca si tine, dar din pacate ne-am schimbat-o! Au fost facute exact aceleasi propuneri ca si alé tele, lumea se mai gandea si la porumbei… Acum, la porumbei nu prea ne mai gandim…ne-a cam trecut in momentul asta. Situatia actuala este asta: se iese din casa doar cu declaratie pe propria raspundere, numai in cazuri de necesitate,lucru, farmacie, mancare. In cazul in care iesi farà motivo, amenda de la 200 euro, pana la inchisoare pe 3 luni. 8a vezi tu, ti-ar mai arde de concursuri in cazul in care lumea moare?

 16. “Să ceri comportament preventiv de la poporul care își leagă centura pe la spate să nu mai țiuie, ăsta da optimism.”

 17. E vorba aia…,, Obisnuinta e a doua natura. Cine nu se obisnuieste, moare! ” Problema e alta, ca rebelii astia nervosi nu mor doar ei, omoara si pe ceilalti… Din cauza asta legea te poate condamna la,, ucidere din culpa”, sau ceva de genul…. Va doresc din toata inima ca in Romania sa nu se ajunga la masurile astea, dar daca nu ne autoeducam, sfarsim rau! Ne gandim dupa si e prea tarziu! In momentele astea iti dai seama de semnificatia expresiei,, prea tarziu “. Si noi in Italia suntem cazuti in cap rau de tot… Suntem liberi, democratia inteleasa dupa ureche. Totusi…lumea in proportie de 80%intelege. In China au reusit sa scape de el, doar pt ca au ascultat. Sunt mai supusi, au dictatura, li se spune sa stea in casa, stau in casa. Cine iesi 7 ani de inchisoare! Nu stiu cati dintre noi astia, zmeii, ar mai iesi… Si mai este un lucru in Italia, sistemul sanitar extraordinar de solid! Doctori si asistenti care, in afara faptului ca isi fac meseria, mai au si etica. Am vazut cazuri de doctori, care faceau ture de 36-48 de ore. In Romania, daca va scapa de sub control saracia asta, o sa fie dezastru! In Romania vor bani de buzunar, altfel nu se uita la tine… Cel putin asa am auzit… Dar totusi, daca o sa fie nevoie, super ca toata suflarea doctoreasca sa se uneasca si sa se gandeasca la tot ce e mai rau si la tot ce e mai bine!

 18. pentru com @22

  Lasa, John, ca nici in Italy , Germany sau France nu-i viata mai roz :)))

  Acolo, cu un grad de civilizatie mult peste tarisoara noastra, si un trai mega decent, ce sa vezi , ei nu au 158 de cazuri ca la noi ci peste 1000 de cazuri de imbolnavire si sute de morti.

  Ce sa mai vorbim de Coreen de Sud, leaganul civilitatie asiatice…jale si la ei.
  Hai sa nu ne mai victimizam si sa ne discreditam singuri. |Stam foarte bine inca….

 19. Felicitari site-ului porumbei.ro pentru informatie si implicare! Este esential sa comunicam! Sa fim uniti! Cine citeste porumbei.ro,are o ocazie in plus! De oriunde ati fi prin lume, spuneti ceva, spuneti-va parerea, ajutati la combaterea bestiei asteia invizibile! O imbratisare virtuala! :((

 20. Daca doriti sa cititi un articol, probabil singurul din aceasta perioada care nu se aliniaza cu cele din trend, si care arata statistici reale, va doresc lecturare placuta!

  https://m.luju.ro/stare-de-cretinovirus

  Succint, arata pe cifre reale, cati morti sunt anual in lume din cauza gripei normale, in Europa si in Romania.

  Autorul scoate in evidenta faptul ca omul modern indobitocit daca nu i se arata pe facebook cate zeci de mii de romani mor anual de cancer, sida, gripa normala…smd… nu este empatic, nu sesizeaza, nu se alarmeaza!

 21. @24: suntem la 3 saptamani in urma lor, vom mai vedea apoi. Sper sa ma insel.

  Cat despre cifre… e simplu, nu faci teste nu ai cazuri. :)) Ar trebui sa posteze si procentele de teste vs cazuri facute.

 22. Contra gripei normale exista vaccin, scheme de tratament, este un virus cunoscut de organism. Uni au citit pe net ca e mai bun ceaiul de papadie si vaccinul e rau plus ca sunt oameni cu mai multe afecțiuni, bătrâni, săraci, etc. Pe șosele au murit 1900 in 2018. Nimeni nu îi testează pe toți, testele la noi sunt pt stabi populimea sa astepte plus ca iese statistica mai bine

 23. porumbei.ro, pe vremuri, acum hatz ani (vreo 3-4000) se numea selectie naturala. Acum o numim pandemie.

  Ai vazut in Italia varsta la care a ucis corona? Peste 75 de ani…. media de 85 ani, Italia avand o populatie real imbatranita.

  Cine nu s.a spalat pana acum nu se va spala nici de acum inainte. Cine nu a avut o viata ordonata pana acum nu o va avea nici in aceasta perioada. Despre ce vorbim?

  Nu cred ca se va lipi asa usor acest virus de persoanele care n.au fumat, n.au consumat alcool, nu s.au drogat, au avut o igiena corporala tot timpul pusa la punct, persoanele care au un metabolism puternic. Cie a abuzat de coprul sau, de sanatatea sa pana acum va fi in primul rand supus riscului.

 24. Ilie o fi bine sa cumparam fiecare cate un camion de cereale ?

 25. Acest virus a suferit.unele mutatii din cauza prea multor antibiotice si medicamente, se adapteaza si stie unde e prada usoara, alege pe cei slabi batrani bolnavi dar poate sa ii incerce si pe cei putetnici, cei bogati sunt majoritatea slabi de aia se face atata galagie prin stiri iar cei mai bogati si plini de bani sunt batrani uzati care stau ascunsi plin de frica de noul pradator care nu stie cei aia mila si care nu iarta pe cei rai care nu iubesc viata, sincer acuma 2 saptamani m a incercat un virus avusem febra si dureri abdominale puternice si stari de greata dureri de cap dar nu stiu ce a fost dupa 2 zile incepeam sa imi revin si sa mananc, acuma sunt bine da eu nu am fost asa grav de ani buni, poate si rugaciunea ajuta cateodata sincer eu m am rugat dar chiar m am rugat ca de febra nu mai patisem demult tare si eram putin speriat, oricum este si un obiectiv pentru sistemul asta diabolic pus la cale, se urmareste ceva, oricum eu nu vreau sa cred acest sistem eu cred pe cel Viu.

 26. Evreul bătrân era pe patul de moarte. Iar fiul îl întreabă: tată, ai o viata întreaga în spate ce crezi, exista Dumnezeu sau nu??!
  -Fiule, ii răspunse bătrânul, se poate sa nu existe și tu sa crezi. Dar n-ai pierdut nimica.
  Dar,dacă el există și tu nu nu crezi?…

 27. Ciuma se intalneste cu credinta in drum spre Damasc. Credinta o intreaba pe ciuma: ce faci? Unde mergi? Ma duc in Damasc sa iau o mie de vieti.

  La intoarce, credinta se intalneste iar cu ciuma si ii spune: ai zis ca iei doar o mie de vieti si defapt ai luat 50 de mii. Am luat doar o mie, restul au murit de frica.

  Concluzia o trageti voi.

 28. Morala ar fi: mai bine sa credem ca povestea cu virusul e grava și ea sa nu fie, decât sa nu credem în ea și ea sa fie de coșmar. Provizii pentru porumbei? Gândiți-vă peste 2 luni ce le veți da la ciori… E ok dacă unii vor râde de mine, eu sunt bucuros dacă câțiva se vor gândi serios și vor avea ceva grăunte puse deoparte.

 29. Si totusi…!?!?
  Peste aprox 3 saptamani – 1 luna va trebui sa incepem antrenamentele cu dragii nostrii inaripati! Le mai facem..nu le mai facem…!?
  Ce se va alege de acest sport?!
  Vom mai reusi oare sa realizam acest hobby macar pe plan intern…viteza-demifond?

  Cred ca presedintii uniunilor ar trebui sa faca mai multe strategii, in functie de mai multe scenarii, inca de pe acum si sa ni le comunice si noua in cel mai scurt timp!

  Vant in pene sa aveti!!!

 30. De cand ma stiu, de cand eram mic, daca erau ierni blande, negeroase, fara temperaturi de minus 20 grade, primavare apareau virozele si gripele iar culturile aveau de suferit din pricina faptului ca temperaturile ridicate nu omorau daunatorii aflati la 20 cm in pamant

  In Italia au decedat persoane trecute de 80 de ani. Voi va dati seama ca daca ar fi murit sutele de italieni asa cum se arata la stiri, cu varste de pana.n 40 de ani, ce jale ar fi fost acolo? Unde sunt familiile sa le jeleasca? Cand iti moare copilul, tatal, mama…uiti de pandemie, de tot, si iesi in strada… (asa cum se intampla in tarile aflate sub razboi).

  Razboaiele nu se mai duc in ziua de astazi cu arma si bomba. Razboaiele se duc inteligent, cu virusi informatici, virusuri medicale si psihoza.

 31. Ilie peste 2 luni,o sa mâncăm ” ciori”
  Începem cu matca. Tocăniță de porumbei cu leurdă:))))

 32. Avem deja o tulpina mult mai agresiva pt Europa, dar unii fac o forma usoare. Cum vine asta?

  O sa urmeze tulpini mai agresive pt fiecare tara si apoi judet.

  Un popor fara educatie este un popor usor de manipulat!

 33. @Fisher: nu le mai mananci nici pe alea daca se duce in cap economia. Ti le fura din cotet altii, dupa aia trec la graul si porumbul lui Ilie. ;)

 34. Pentru sceptici: daca nu va intereseaza si nu credeti in ceea ce autoritatile, ministerul, guvernul…toate sursele oficiale spun si va demonstreaza cu probe, numere…poate nu va intereseaza viata voastra personala. Dar!!! Nu mai comentati aiurea si incurajati in mod gresit pe restul lumii! Voi sunteti cei care ajuta la raspandirea saraciei asteia! Judecati inainte de a scrie! E jale! E pericol! E rau!

 35. salutare colegi, stiti ca am mai spus eu acum ceva timp ca vreau sa scap de vreo 10 panarame care nu zboara deloc asa ca am inceput sa-i pun in cutie si sa-i duc la cativa km ( nu vreau sa-i omor. ) acum 2 saptamani am dus primul exemplar , un mascul care pe cat de slab zbura pe atat de prost s-a dovedit a fi pt ca nu s-a mai intors. azi dimineata am mai avut 3 clienti ( 2 masculi si o femela ) dintre care un mascul alb cu putina incaltatura care s-a pripasit la mine acum vreo 2 ani si care pare voiajor sau oricum corcitura ceva cu voiajor pt ca a ajuns inapoi acasa inainte sa ajung eu cu masina iar ceilalti 2 s-au intors si ei cam intr-o ora, se pare ca astia sunt mai destepti, urmatoarea ,,lansare,, va fi de la 75 km ( ceva imi spune ca albul va veni si de la 100 ) dar cu vremurile care se anunta ma gandesc sa-i tin pentru tocanita cum spunea si fisher ………glumesc .

 36. Cine isi aminteste de pandemia de gripa porcina din 2009-2010 https://en.wikipedia.org/wiki/2009_flu_pandemic ? De cei 3-500.000 morti (global), multe (zeci/sute de) milioane infectati in peste 200 tari, 1-200 de morti si peste 20.000 infectati doar in Romania …. A disparut atunci jumatate din populatia planetei, asa cum propovaduiesc atotcunoscatorii actuali acum ?
  A pus cineva atunci lacat pe vietile si libertatile noastre?
  Ne-a arestat cineva la domiciliu atunci?
  A decretat dl. presedinte Basescu stare de urgenta de dinainte de primul deces si pana dupa ultimul infectat?
  S-a interzis atunci (toamna-iarna 2009-2010) sa mergem sa ne plimbam si sa ne jucam cu copiii in parc, sa mergem la ski sau la sanius in zapada?
  Ne-au fost pusi copiii in brate acasa ca sa facem home schooling in acelasi timp cu lucrul pentru asigurarea resurselor necesare traiului (al fiecaruia dintre noi si al celor ce depind de munca noastra)?
  S-au anulat atunci zborurile cu avionul, s-a oprit comertul international, s-a stins lumina in toate hotelurile si pensiunile din lume, s-au inchis atunci uzinele auto?
  S-au inchis atunci bisericile si s-a interzis slujba de Craciun, de Boboteaza sau de Pasti?
  Au iesit atunci toti “inteleptii” sa ne spuna ca trebuie sa intram in “hibernare” si sa asteptam sa vina conducatorii luminati si atotstiutori sa ne reactiveze cand vom avea voie sa traim din nou?
  NU, dragilor, NU. NIMIC din toate astea!
  Vad doua diferente majore intre atunci si acum:
  1. Atunci eram tocmai in curs de a iesi din criza financiara si interesul global era sa ne asezam pe o noua curba de crestere economica. Acum suntem la sfarsitul unui ciclu semnificativ de crestere, ce nu mai avea resurse sa continue in logica economica a ultimilor 8-10 ani; deci, o criza/ ruptura era necesara si de asteptat.
  2. Atunci virusul a afectat cu precadere populatia tanara si medie, acum categoria cea mai afectata e cea a celor mai batrani dintre noi.

  Deci, NU – nu ma pot resemna ca devin “catel” ce e scos afara si i se da de mancare cu portia dupa decizii “stiintifice”.
  Nu ma pot resemna ca “nu e chiar asa rau sa lucrezi de-acasa”; nu pot sa privesc nepasator cum se ruineaza vietile a milioane de antreprenori ce n-au decat “vina” de a-si fi pus mintea, timpul si resursele financiare in afaceri cu un rol in viata oamenilor; nu ma incalzeste cu nimic ca orasele si avioanele nu mai polueaza aerul; nu ma incanta cu nimic ca reduc riscul de a lua virusul daca nu ma mai intalnesc cu oamenii, daca nu mai dau mana, daca ne ferim unul de altul ca ciumatii; nu-mi aduce nicio liniste sa stiu ca oamenii (tineri si batrani) nu-si mai pot gasi pacea in comuniunea cu Dumnezeu intr-un lacas de cult; si chiar nu o sa ma incante cu nimic daca statele lumii vor prelua sute sau mii de companii ce altfel s-ar inchide definitiv si ar genera cea mai mare criza si revolta sociala de la revolutia industriala incoace.
  NU, nu-mi doresc sa aiba statul “grija” de mine/ noi, nu-mi doresc sa-mi faca statul programul in viata, nu mi se pare normal sa-mi interzica statul sa mananc sau sa beau ce vreau eu si unde-mi place mie in oras. Atat timp cat n-am facut niciun rau nimanui, sunt la zi cu birurile impuse, n-am inselat pe nimeni, incerc sa ajut cum pot si cand pot.
  De ce s-a abolit prezumtia de neinfectare? Daca statul nu e in masura/ stare sa-mi dovedeasca infectarea mea si pericolul pe care-l reprezint pentru semenii mei, atunci nu are niciun drept statul sa ma “aresteze” la domiciliu.
  Tragic este ca ne-am invatat si suntem influentati si impinsi pe toate canalele sa devenim catei din ce in ce mai docili in lesa statelor din ce in ce mai corupte si mai asupritoare, intr-un inselator confort, totul invaluit in acel “abur” ametitor menit sa ne ia ratiunea, simtirea si vointa.
  Pacat!

 37. Deci… Pe scurt com. 44,ai batrani sa moara, da-i in pl noastra!… Nu afecteaza doar batrani! Afecteaza pe toata lumea! Sunt mai putine victime tinere. Problema è ca tinerii asimtomatici o pot transmite la fel de bine ca cei simtomatici! Probabil ca in Romania populatia e mai puternica imunitar, speram sa fie asa! Dar daca o sa fie o explozie si spitalele nu pot face fata? Ce ne costa sa respectam o regula, mortzii mamii ei de regula! Ca doar cap avem, capacitate avem. O facem din cauza ca cineva ne impune? Poate o impune spre binele nostru. Si daca n-o fi asa, o sa le dam la m..ie dupa ce se va termina totul! Sigur o sa le dam! La toti! Speram ca o sa le dam!

 38. @46, Petre, tu ai vazut vreodata un certificat de deces al unei persoane trecute de 70 de ani? Ce scrie la 99% cauza decesului? Scrie cumva pe vreun certificat de deces cauza decesului moarte naturala?

  Un popor fara scoala / carte este un popor usor de manipulat.

 39. Indiferent de ce scenariu avem în minte, ca e conspirație, pandemie severă, etc., noi nu putem ca simpli oameni și porumbofili sa controlam ce se întâmplă. Dar e clar ca economia o sa aibă un recul. Dacă producătorii or sa funcționeze la 50% din capacitate, dacă transporturile se reduc și ele, distribuitorii de produse ( ma refer la mâncare de poru în principal) își restrâng activitatea, târgurile se vor închide sau restrânge, e nasol.
  Am vrut sa va gândiți la asta, și fiecare sa facă ce crede de cuviință. E ok, sa dea sfântul sa nu fie așa dar dacă e, e mai bine sa fim pregătiți.
  Al doilea discurs este ca haide ba, chiar asa? Nu are cum sa se întâmple asta, nu mai bagati oamenii în panica, o sa fie de toate și chiar mai ieftin! O sa zburam nestingheriți, vine căldura și omoară virusu’, o sa radem cu toții la vara de ce spaima am tras! Și mai sunt unii nebuni care zic sa luam mâncare de porumbei, ăștia cred ca vor sa facă vânzare, lasă că știm noi!!!!
  Acuma, fiecare alege ce varianta alege, eu cred sincer ca de fapt virusul e fabricat de extratereștrii care vor sa facă curățenie și sa golească Terra de bipezi, sa se instaleze ei comod aici și sa zboare porumbeii noștri nestingheriți! Ca am uitat sa va zic, reptilienii ăștia sunt columbofili pătimași care de mult ne pândesc și unicul lor țel este sa pună mana pe porumbeii noștri….
  Ca de ce credeți ca vor sa ne ia planeta, asa poluata și terfelita de noi? Pentru porumbei!
  Deci Andrei, nu sunt off-topic, răspunsul este da, vor fi zboruri anul acesta cu siguranță, dar nu ne vom bucura noi de ele ci uratii de reptilieni.

 40. Edi, nu stiu ba baiatule… Nu mi-aduc aminte… Ceea ce vad eu la voi, cativa, ca dati o limita prea scurta de viata… 70 de ani,sau 80 de ani… Ma tata, fiecare are dreptul la viata! Fiecare isi traieste viata lui! Daca tu ai avea 65 de ani, 70 de ani ti s-ar parea putini. Eu am 43…aproape. La cat de repede trece timpul, acu ma trezesc la 70! :)) Ce rau mi-ar parea sa mor! Pentru cei ce ma iubesc, pentru cei ce ma cunosc. As provoca suferinta si ar fi urat. Si la 70 mi-ar pare rau, totusi. Pe la 90 asa as cam fi obosit de atata viata…

 41. Edi, nu scrie moarte naturală pt ca nu e moarte naturală. Sa il lăudăm pe base ca era beat cand a venit porcine e cam mult. Gripa porcine se răspundea mai greu. Eu am avut atunci, am simțit că mor. Cu ce e mai presus viata unuia de 40 de ani ca a unuia de 70. Oameni care conduc societate au peste 50 de ani, ce varsta medie au conducatorii de doctorat? Un copil cu astm de 10 ani ce sanse are? Avem 2 exemple china cu blocare cetățeni si italia care nu au respectat nimic, in cateva zile italia va depăși ca numar de morți china. Dreptul la libera miscare al unora nu e mai important ca dreptul la viață al unuia peste 60 de ani . Italia este o țară cu multi bătrâni, dar ei au facut multe pt tara lor, tineri italieni afumati si puturosi nu pot sta in casa 2 luni pt bunici lor. Blocurile , drumurile ,podurile ,școlile spitalele din romania au fost construite de cei de peste 60 ani. Nu putem sta acasă 2 luni. După al 2 lea razboi mondial oameni nu aveau nici pâine și construiau drumuri. Pe vremea comunismului in uzine lucrau 6 zile pe saptamana in conditii grele. Asa ca nu ma intereseaza vaicareala unuia de 20 40 ani care nu poate sta acasă. E mai grav pt firmele care au fost obligate să își închidă activitatea si angajati acestora. Guvernul zice multe si nu a făcut nimic concret. Uniunile nu zic nimic. Nimeni nu stie nimic. Nimeni nu încearcă nimic . Cand aduni nimic cu nimic ce rezultat da?

 42. Suedia si Marea Britanie, doua tari din Europa care au spus ca nu vor lua nicio masura drastica pentru populatie din cauza COVID 19.

  De ce? Au afirmat ca prefera sa imunizeze natural populatia. Cum va suna?

 43. Scoateti cash-ul pe piata. Erau nevoie de bani lichizi. Umblati la saltea.
  Au pompat romanii zilele acestea bani pe piata de s.-au rupt.

  Au inflorit firmele cu livrare mancare acasa si marile companii cu vanzari online.

  Cand o sa terminati toti banii de sub salte, setermina si cu pandemia. Repet, erau nevoie de bani lichizi pe piata.

 44. Sa inteleg ca unii dintre noi doresc sa zboare porumbeii desi pot fi infectati in cadrul imbarcarilor si apoi sa transmita familiei?
  Credeti ca stirile sunt fabricate de autoritati pentru a ne ameti?
  Stati in casa.
  Selectati porumbeii, taiati de la zburatorii tot in afara de campionii judeteni, provinciali, nationali sau lasati doar acei porumbei situati in primii 10 macar pe judet.
  Tineti la matca doar cei care au dat macar un campion judetean.
  Va mai trebuie tone de mancare? In urma selectiei cati ve-ti mai avea crescatoriile aglomerate?
  Este vorba de viata noastra si a familiilor noastre nu de niste amarate de norme.
  Multa sanatate va doresc la toti.

 45. @Cristian: nici chiar asa, ma pui sa imi tai toti porumbeii.

  @Marius: Marea Britanie s-a sucit dupa ce si-au facut calcule si s-au cam speriat, nu stiu Suedia.

  Problema noastra e ca suntem foarte ignoranti si nepasatori ca natie, in general. Degeaba s-au luat pana acum atatea masuri, multi din cei responsabili care au posibilitatea sa stea acasa stau, dar culmea fix cei mai vulnerabili se plimba de capul lor peste tot. Pana nu o sa intervina cu forta, degeaba. Sau pana incepe sa ploua cu morti, dar o sa fie cam tarziu. Vai de mine, se vaita unii ca media sperie populatia. Foarte bine, sa o sperie pana se caca pe ea, cu vorba buna nu merge la noi. In oras am vazut depusi cate 2 la biserici, crezi ca a mai testat cineva de ce au murit? Cica judetul are zero cazuri… tare, doar ca nu spun din cate teste facute. La supermarket in afara de inca un tip si o babuta doar eu mai aveam masca + toate vanzatoarele, care tuseau de rupeau. A trecut pe langa mine un imputit care a tusit odata de ti-a improscat cu flegma jumatate de raft… cu astia vrem noi sa iesim la lumina?

 46. Fncpr si Frsc au dat cate un mic comunicat pe site urile lor legat de zboruri, astia de la ucp inca dorm!

 47. Ca intotdeauna. Deschidere zero.

  Intre timp Marius Tunduc face si live-uri pe FB despre asta.

 48. Si la noi, federatia a comunicat intreruperea oricarei activitati columbofile pana pe 3 aprilie…deocamdata!

 49. Aseara, un convoi de camioane de razboi in treceau dintr-o provincie intr-alta. Transportau cosciuge… Mortii nu mai incapeau in cimitirele unde sunt ingropate familiile lor…imagini de o durere infinita. Fratilor, nu ni se cere altceva decat sa stam acasa! Nu zice nimeni sa ne ducem la munca, daca ne-ar zice, ne-am supara rau! Cum ma supar eu cand vad ca toate magazinele sunt inchis e, numai al meu si vreo alte cateva deschise… Ma supar, ca de, mi-è frica al dracu!

 50. ))) Convoiul de camioane aduceau corturi pentru eventualele asa zise spitale facute din corturi militare.

  Mai circula o poza zilele acestea pe net cu o biserica din Italia plina cu sicrie. Poza este din 2004 cu refugiati gasiti morti in mare.

  Vara, la 40°C bisericile si capelele se umplu cu sicrie cu decedati din cauza caniculei.

  Ma bucur ca romanul a devenit specialist zilele acestea in imunologie, sociologie, boli cardiovasculare, boli pulmonare…..

  Sa ca spun ceva de final:

  Experimentul lui Avicenna: are în prim plan un miel.  Într-o cuşcă s-a pus un miel şi într-o cuşcă alăturată s-a pus un lup. Mielul a murit în scurt timp de stresul provocat de frică.

  Am vazut acum la stiri ca in Romania 94,7% din romani din cei 270 infestati au facut forma usoara. Pai parca se modificase virusul si era mult mai agresiv )))

  Abia astept sa treaca aceasta intreaga manipulare grosolana si sa va vad ce faceti cu toate alimentele.

  Va si aud: mai bine ca a fost asa si nu adevarat, dar manipulati v.ati lasa fff usor.

 51. Respectul celor care nu imprastie frica si panica, multi sunt emotivi tare … se pare ca nu au fost prin tarile bombardate de americani si aliatii gen Siria, multi sunt intoxicati de media si le e foarte frica de moarte poate si din cauza lipsei credintei, nu religiei, e o diferenta sa fi credincios sau sa fi religios, eu aleg credinta daca e sa mor mor poate primesc ceva mai bun decat unde sunt, fiti mai barbati unii dintre voi ca daca vine razboi nu va mai ascundeti in casa sa speram …nu zic sa luptati pt conducatorii astia rai si mincinosi dar zic sa luptati.pt ceea ce iubiti, daca iubiti … eu iubesc viata va doresc numa bine si sanatate si sa credeti ca nu o sa fiti invinsi asa usor pace .

 52. Nici o problema cu frica de moartea… Important e sa respectam si sa nu omoram pe cine ii frica :)). Barbatia, parerea mea, nu e aia sa incurajezi lumea cu iluzii, dar nici sa semeni panica nu e bine. Barbatia e aia sa incerci sa protejezi pe cat se poate, sa argumentezi cu lucruri reale! Voi ati vazut realitatea? Stiti ce e realitatea, nu? E aia pe care o atingi cu mana, aia care se intampla sub ochii tai! Eu pe aia o traiesc, o vad. Si spun ca ceea ce vad si ce traiesc e mai rau decat moartea! Aveti pe cineva pe care iubiti? Pentru care v-ati da viata? Daca da, protejati-i! Va jur ca si eu am luat in gluma ceea ce unii dintre voi luati acum in gluma. Va jur ca nu e gluma! E foarte urat! Langa Bailesti, o am pe mama mea. O iubesc asa cum va iubiti si voi mamele vostre. Mi-è frica pentru ea, desi e inca tanara, are 60 de ani. Ceea ce se intampla e mai rau decat moartea pentru ca in momentele grele nu poti fi langa cei pe care ii iubesti si te iubesc. Nu vreau sa ma contrazic cu nimeni, nu asta e intentia. Ceea ce vreau sa va spun e sa aveti grija!

 53. Petre,la voi îi Jale….am rude lângă Brescia si sunt îngroziți de ce se intampla. Doamne fereste sa ajungem si noi asa. Principala sursa de îmbolnăvire și purtator de boli,după mine sunt banii,care circula pe la toți prin mâini. Azi am văzut la tv,cum ca virusul pe carton de ex rezista 24 h iar in aer 3 h. Deci daca ai “norocul” ca in intervalul asta sa treci prin locul respectiv si sa mai fie particulele in aer,te.ai rezolvat..

 54. Cu atinsul nu ar fi problema daca te obisnuiesti sa nu duci mana pe la fata decat dupa ce te speli bine cu sapun. Dar asta cu infectarea prin aerosoli e chiar nasoala, practic nu ai nicio sansa sa il fentezi decat daca stai singur prin creierii muntilor.

 55. Adevarat Fischer! Banii sunt focar de infectie. In magazin stam cu masca si manusi in maini. Masca nu te protejaza prea mult, dar e mult mai bine decat n-ai avea-o. In aer poate rezista, dar ii trebuie o anumita concentratie sa infecteze. Se transmite de la o persoana la alta de la o distanta mai mica de 1 metru. Si asta e relativa…sa nu adie vantul, sa nu stai in pozitia din care adie…e f greu sa il eschivezi. Singura solutie e sa stai izolat. Posibil sa il fi avut si sa fii asimptomatic si sa il transmiti. De asta e bine sa stai acasa.

 56. Astept pandemia in care va obliga sa va spalati pe dinti si la subtioara.

  Numai vesti rele din Italia, dar din Germania si Franta de ce nu apar ca si acolo sunt mii de cazuri.

  Ma uitam la doua manioulari pe net din Italia: una cu oamenii cantand la balcon si chipuri toti erau inchisi, orasul pustiu, dar din greseala scapa un cadru pe sosea si ce sa vezi…circulatie bare la bare. Alta cum ca ttansmit dintr.o camera de la terapie intensiva unde sunt cele mai grave cazuri si ce sa vezi doctorul care dadea interviul avea o simpla masca pe fata, fara combinezon, fara nimic.

  La noi, la stiri, ce sa vezi..au scazut varsta la 41 ani cazuri infestate si au renuntat la 70-80 ani ca aia nici nu ascultau, nici nu consumau, nici nu producea.

  Cand spuneti stati acasa va referiti la domeniu de stat sau privat?

  Ca statul acasa cu 3 copii inseamna ori somaj tehnic, ori concediere…desfacerea locului de munca. Cine te mai angajeaza dupa 3 luni in care totul de va prabusi si doar gigantii vor rezista?

  Mergi in piata auzi numai temeri si groaza. Mergi in cercuri “restranse”, toti spun ca economie era pe un fagas ascendent si trebuia stopata cumva pentru a putea fi controlate anumite puteri.

  Voi credeti ce vreti, dar sa nu o dati cotita daca nu se va intampla nimic spectaculor la noi ca romanu nu.i chiar atat de fraier.

  Si…poate imi spune cineva daca hepatita, hiv, gripa normala, porcina, aviara, ebola, antrax etc a fost vreodata stearsa de pe fata pamantului? Exista si se activeaza acolo unde gaseste moment prielnic.

 57. 3 zile pt a te vindeca de Covid 19 daca ai un sistem minunitar perfect si nu ai suferit de alte boli. La aceste persoane se manifesta ca o gripa normala.
  Concluzia, Covid 19 este un virus care ucide doar prin asociere, ceea ce se stia de la prima infestare. Nu ucide prin puterea lui, ci doar prin asociere cu alte boli.

  Link.ul studiului stiintific, sursa avizata:

  https://m.mediafax.ro/externe/un-studiu-medical-releva-modul-in-care-sistemul-imunitar-contribuie-la-vindecarea-de-covid-19-19008240

 58. hai sa discutam daca se mai zboara sau nu , la ce ordonanta a fost data aseara in aprilie si mai nu se va putea zbura nici in tara !

 59. Robert, tot acolo ne intoarcem… Noi astia sanatosi la trup, nesanatosi la cap, n-are rost sa stam acasa. Da-i in gatu ma-sii, scapa cine poate! Edo G, ii papam! Ii tinem cat mai avem boabe si noi mai avem cate ceva prin frigider, dupa care, ne dam pe supitza si fripturica de voiajori. Aia cu pedigree mai incarcat, or fi mai gustosi???

 60. Mai scoateti pui? Cati?

  E vremea economiilor asa ca… domnii porumbei o sa aiba o surpriza, le bag in ratie 50% grau si porumb. Si asa o freaca aiurea pe acasa. 20 grame pe porumbel pe zi. Niciun pui la zburatori (pfff ce pacat) si putini pui din matca sa nu fie anul chiar mort. Daca nu zburam deloc si daca nu ma selecteaza coronamizeria asta pana la iarna, probabil tot lotul va lupta cu soimii.

 61. Cate un pui pe pereche ( unii or sa creasca cate 1 dar nu din ei) am mancare pana la inceputul lui iulie si daca se face graul din iulie la camp …. numai ca ai mei nu se duc la camp .

 62. eu am inceput sa pun in cutie si sa mai duc din tipplerii care nu zboara tocmai pentru a face loc pt 5-6 pui, anul asta cate unul doar din perechile cu zbor de peste 6-7 ore la inaltimea de puncte si disparitie, nu mai e loc pentru lenesi, doar varfurile se inmultesc. mancare am cam pentru 2-3 luni dar va fi un an greu pentru toata lumea.

 63. Am vazut chiar acum un video despre un medicament care se pare ca ar functiona in proportie de 90%. Este in faza experimentala in Italia. In Japonia se pare ca functioneaza. Ii spune Avigan. Speram sa functioneze!

 64. Încă ceva prieteni. Trebuie sa ne gândim serios la eventualitatea în care ne vom îmbolnăvi și va trebui sa stam internați. Cine va avea grija de porumbei în perioada asta? Ceilalți membrii ai familiei, dacă locuiesc sub același acoperiș vor fi și ei pozitivi, deci nu ne vom baza pe ei.
  Daca puteți minimizati expunerea la virus, evitați pe bune contactul cu alți oameni.
  Dacă te trezești ca ești contact ești izolat la domiciliu. Dacă însă ești pozitiv urmează o plimbare cu izoleta, fără sa ai ceva de comentat. După care adio contact direct cu alți oameni, doar sa te rogi telefonic de varu’ Marin sa le dea mâncare și apa la păsări, asta dacă mai are curaj sa între în curtea ta.
  Lucruri care par povesti azi mâine pot fi o realitate cruda și e bine sa ne gândim din timp la ele.
  Va doresc sănătate maxima și expunere minima!!!

 65. Scot normal pui. Din zburatori nu scot,n.am scos in ultimii ani,niciodata.Pana la vremea trierii puilor,o sa scăpăm de chestia asta….asa simt si sper

 66. voi credeati ca prostia noastra o sa tina o vesnicie?! asta nu e un virus scapat din laborator, nici macar un test nu e. nu ne apartine minunatia asta de virus. de aici si panica. in istoria moderna au tot fost boli care nu au avut impactul asta. si cand guvernele si oamenii care au conduc lumea au dat nas in nas cu asta, rezultatul este panica. adica ceva de genul, cum adica?! murim si noi?!!!!!!!! deci luati-va gandul de la zboruri anul asta. chestia asta este un mecanism de autoaparare al planetei, sau mai bine zis, planeta produce anticorpi. asta e nivelul “conversatiei” la care am ajuns. pana mai ieri, ne credeam buricul targului, iata ca nu-i asa. noi acum tacem si planeta vorbeste. voi cum credeti ca disparut civilizatii de o mie de ani si nimeni nu stie cum au disparut. e inexplicabil nu-i asa?! desigur ca nu vom muri toti acum, dar nu va grabiti sa zburati porumbeii. am citit unele mesaje de pe aici, legat de ce dracu ne facem cu matca cu puii cu mancarea cu dracului mai stie ce le-a trecut prin cap…pai mie asta imi pare ca aia cu centura pe la spate sau cu italienii de prin cafenele sau cu romanii care fug dintr-o zona rosie sa vina in tara. aceiasi romani care in vara prin interviurile date spuneau ca ei muncesc din greu sa-i intretina familiile din tara, ca se sacrifica pentru ele. o pula!!! pai cum dracului te sacrifici tu, pt familie cand te intorci acasa posibil bolnav si nu vrei sa stai in carantina. si tu ce faci ma romanule prost, erou, te duci in sanul familiei si ii arunci in aer pe toti?! eu nu vreu sa mai aud de astia in viata mea! nu dragi columbofili. noi intelegem dragostea prin ceea ce simtim atunci cand iubim si atat. iar asta se cheama egoism. ii intra prostului in cap ca el vrea sa zboare porumbeii si ca conducerea federatiei x sau y, trebuia sa ia masuri si sa zburam printre corona. deci dragii mei mei, prostia si egoism sunt trasaturile principale ale acestei civilizatii. boala asta ne-aratat cand de aroganti si retardati suntem. eu merg pe vreo 99 la suta din populatia lumii. asta se chema selectie naturala. si imaginativa ca asta e primul pas, dupa care vom mai avea o sansa, si daca nu profitam de ea, a doua oara e definitiva orice boala. zicea ceva de leurda Fisher. o sa va mancati campionii cu diplome cu tot. e un mod dea spune suficient de brutal pentru pentru unii si nus daca Andrei va posta mesajul meu.

 67. imi cer scuze pentru eventualele greseli de scriere, dar prostia ma scoate din minti.

 68. Acasa s-au intors 90% hoti, curve, cersetori si cei care nu lucrau legal, cei cu contracte legale beneficiaza de asigurari medicale, sociale etc si nu au venit acasa, au venit aia care ne fac de ras peste hotare ! ati vazut si voi imagini la tv ce fel de oameni protestau acolo in vami .Cat despre lumea columbofila vi se pare ca e prea educata, o elita a societatii? Partea buna e ca le tataie curu la niste smecheri care traiau din afaceri cu porumbei , produse si transport ! Aprop daca nu se zboara sper ca dati banii de cotizatii inapoi !

 69. Gata…UCPR anunta oficial amanarea inceputului de sezon 2020 si posibilitatea ca acesta sa coincida cu sezonul puilor!!! Acum ce facem in continuare pentru a evita naparlirea lotului de zbor? La vaduvie continuam programul stabilit cu separarea acestora!! Ii mai lasam in weekend sa se vada intre ei cate o zi …asa de moral!!?

 70. HIDROXICLOROCHINA SULFAT sau denumirea comerciala PLAQUENIL are efect probat asupra covid-19 – cautati pe net!
  Nu confundati sulfatul cu fosfatul care este extrem de toxic.
  Mai era ceva cu efect declarat: FAVIPINAVIR ETC.
  Numai bine!

 71. In Italia, populatia a fost atat de bine pregatita inainte de sosirea virusului incat s.a cumparat in masa ibuprofen. Oamenii au inceput sa consume ibuprofen la cele mai mici simptome sau chiar fara a avea ceva, preventit.

  Ce a urmat, vedeti la TV. Ibuprofenul accelereaza agravarea situatiei, virusul facand casa buna cu virusul Covid 19.

  Deaceea la noi s.a insistat pe informare sa nu luam antibiotice fara testare insa paracetamolul sinus se pare ca da cele mai bune roade.

 72. Gresit Adì! In Italia s-a spus exact c’è se spune si in Romania. Tachipirina 1000 sau paracetamol(acelasi lucru). Daca cineva a facut de capul lui, asta e partea 2-a… In Italia o au astia cu sertarele pline de medicamente, asta e adevarat…

 73. Dupa doar o saptamana de “inchizitie” maxima, se da ordonanta 4 militara care vine sa imblanzeasca ordonanta 3. S-au eliminat pedepsele penale cu amenzile contraventionale. Pana de Paste o sa iesim afara. Batranii au voie afara. Nu mai ai voie de declaratii non stop.
  Romanii invata usor, usor din ordonant ca se moare si din altceva, nu din covid 19.
  Sper sa va treziti din tot teatrul acesta ieftin in care unii joaca rolul de papusari si alti de papuse.

  https://stirioficiale.ro/hotarari/ordonanta-militara-nr-4-din-29-03-2020

 74. Alin, decretul oficial, nu e totuna cu parerea ta personal a!… Tu, poti citi si interpreta in felul tau problema, dar asta e doar problema ta! Tu poti iesi farà declaratie, poti organiza o petrecere cu prietenii, poti face ce vrei tu, doar pt ca asa ai inteles tu! E problema si raspunderea ta! De acolo si pana la ceea ce trebuie sa facem si sa respectam oficial, e mare diferenta! Si mai e ceva: e tot problema ta cand dai informatii gresite altora, e tot problema ta cand din cauza ta mor pot muri persoane… Daca esti pozitiv la corona si o stii, si iesi din locuinta, raspunzi penal!!! Mai citeste o data si inca o data, citeste pana intelegi bine!

 75. Multumim domnului magistrat de la com 89.

  Apar si primele dezvaluiri la stiri despre doua decese in care s.au oferit bani pt a declara familia ca decesele au survenit in urma infestarii cu coronavirus.

  Vezi cazul din Urziceni si cel din Arad.

  Multumim inca o data domnului magistrat de la 89.

  Fiti papusele papusarilor. Acum se culeg roadele invatamantului privat, la id, fr…

  Un popor fara educatie este un popor usor de manipulat.

 76. Petre, este normal si cum gandesti tu. Intr o tara in care Vulpita are peste 200 de mii de urmaritori pe insta iar presedintele Academiei Romani cate mii, poporul a fost redus incat sa poata fi usor de manipulat.

 77. De când au venit comuniștii,s.a urmărit treaba asta. Lumea sa fie cat mai proasta ,ca sa fie usor de condus. Mai iau televiziunile interviuri pe la sate,in unele zone,te ingrozesti ce tampiți sunt unii. Nici nu.i de mirare ca nivelul ii de Vulpita si manele.
  Imi amintesc seara la telejurnal ,înainte de ’89 ,când un bărbat zicea:” munciti,munciti si iarăși munciti” iar elevilor” învățați,învățați si iarăsi invatati” si duceau elevii la munci agricole,sa fie deprinși cu munca de jos.
  Revenind la treaba cu paramixovirusul uman:)) eu cred ca fac teste pe noi muritorii de rand,capii lumii. Cum Soros a trimis imigranții peste tot in lume asa fac si cu virusul asta

 78. Da… E mai bine sa fii rebel, ce mortii ma-sii! Care ma??? Cine??? Stai ca ma duc eu si fac si fac si fac… Ce faci ma??? Vorbeste ma nene in gand, nu mai atrage atentia cu tampenii! Organizeaza-ti viata asa cum poti… Lasa-ne in pace pe restul, ca vrem sa traim cum trebuie…

 79. Vlad, daca lumea moare….moare nu?! Moare dintr-o cauza… Oricare ar fi, dar moare! Moare multa lume! Poate ii omoara careva prin spitale, asa ca sa para ca sunt bolnavi de corona, dar in realitate nu au nimic…

 80. M-a luat greata ca ma uitam la niste achizitii de porumbei pe sute de mii de euro, mi-a aparut acum o imagine pe Facebook. Si apoi a aparut si un set de imagini cu medici care se imbolnavesc si mor ca nu au masti, un cacat de masura de protectie de baza intr-un spital in anul 2020. E dereglata lumea grav, e o sansa se se mai aseze lucrurile dupa coronamizeria asta.

 81. In momentul asta, arata pe RAI 3 cum ca primul caz de coronavirus a fost declarat in decembrie in Italia, dar au ascuns faptul. Se zvoneste ca erau cazuri de prin noiembrie… La spitalele din Milano si Bergamo de pe atunci erau cazuri stranii de pulmonite cu un procent mult mai inalt peste media de gripa anuala. Nu s-a dat importanta! Daca s-ar fi luat masuri atunci, nu ar fi murit atata lume. Intre timp virusul s-a modificat, a devenit mai puternic si mai contagios.

 82. Salutare,
  Nu va mai amagiti degeaba noi suntem clasa de jos la care virusul ar avea sanse sa ajunga primu, le este frica celor puternici financiar din clasa de sus ca s ar putea sa fue infectati de aceea se intampla aceste lucruri in viata noastra si.plus din aceasta experienta controlul populatiei va fi.mai lejer, mai pe scurt se incearca sa fim obisnuiti cu noile reguli la fel cum oile sunt obusnuite sa intre in tarc, acesta e doar inceputul, partea cu “peace” cred ca va inceta si vor fi zile grele pt cei care nu vor asculta de sistemul diavolui… de la cip la vacccin de la puscarie la isolare domiciliara.

 83. Petre, ai perfecta dreptate. Nu stiu de ce incerci sa le explici situatia. Nu vor intelege.

  Aseara am vazut la stiri ca o persoana care a fost lovita de tren a murit de coronavirus.
  Statul a luat masuri noi. Ofera 230 lei pe zi pt fiecare hotel sau pensiune per camera care ofera carantinare, dar nu ofera masti si dezinfectanti in spitale.

  Eu chiar cred in toata pandemia asta. Si vorba aia, stii ca daca mananci sanatos, nu fumezi, nu consumi alcool, faci sport in fiecari zi tot mori?
  Ma rog. Situatia este urata rau.

 84. Deci, ca s-o dam pe bune… Noi, cei impotriva sistemului, ce facem de fapt, in afara faptului de a scrie doua randuri impotriva sistemului? Facem ceva concret in afara ca indemnam lumea sa se razvrateasca, cu alte cuvinte sa se imbolnaveasca? Sa inteleg ca voi nu respectati regulile, iesiti cand vi se scoala, platiti amenzi zi de zi, ati avut probleme cu sanatatea sa vedeti cum e? Eu ies cand vreau de acasa… Si nimeni nu ma opreste… Ma credeti? Dar, poate se trezeste vreun tampit de politai si ma opreste o data si imi da o amenda de ma doare curu, sau ma baga la puscarie… Ca mai sunt si din aia care respecta strict legea. Asta in cazul in care nu ma imbolnavesc si ma duc la urgenta. Cazurile sunt astea, deci, ori esti tare-n gura si ceea ce sustii, o faci de-adevaratelea, ori esti unul care impinge lumea de la spate si tu stai ascuns in casa pe banii statului si faci pe rebelu…ca è f usor la caldurica.

 85. Stati acasa! Economia trebuie pusa pe butuci!

  Si porcii au stat acasa si n.au mai mers la lucru si tot au facut pesta porcina.
  Si gainile au stat acasa si n.au mai mers la lucru si tot au facut gripa aviara.

  Deci, va rog, stati acasa!

  Voi ati observat ca in Romania de cand a aparut coronavirusului s.au inregistrat in toata Romania doar 68 de decese si toate doar din cauza coronei?

  Hai sa vedem si partea incolora a paharului.

 86. Oamenii inteligenti care au citit articolele adevarate despre epidemii din trecut despre interviuri cu doctori renumiti si.iinteligenti la nivel mondial si stiri adevarate nu au de ce sa faca ca pe nebunii, nu tampeniile de la tv sau site uri de stiri foarte comerciale si cei care urmaresc acest gen au un comportament revoltator si panicat, totusi inteleg femeile ca sunt mai sensibile si trebuie linistite, putin respect acordat si Domnului ar trebui in acest caz parca planeta zambeste putin in olanda e soare si frumos afara, numa bine oameni buni va doresc sanatate familiei si celor dragi si.nu uitati usturoiul nu e bun doar porumbei e foarte bun si pt sanatatea noastra.

 87. mai nou usturoiul este si pe post de animal de companie , cand te opreste politia si intreaba ce cauti pe strada , tu raspunzi ca plimbi cateii. glumesc, nu va suparati pe mine.

 88. Mai bine sa fiu prostu situatiei, decat sa se adevereasca ceea ce spuneam mai sus ca se intampla prin Italia… Oricum, tot ce ziceam pe-aci, nu era ca sa ma dau rotund… Era exact ceea ce credeam, vedeam, traiam si traiesc in realitate…

 89. Nu mai stau sa caut, era un filmulet pe FB cu unu care filma prin centrul zonei rosii din Italia inainte de a ii bubui boala. Arata cum – uite domne, lumea se plimba pe strazi relaxata, inghesuiala, nu e nicio problema, ce virus, sunteti nebuni. Mai era ceva doctor grozav pe aici prin Ro care macanea pe FB acum vreo luna ca vai ce penibil, multa gargara degeaba, se ofera el voluntar sa se infecteze sa demonstreze ca blabla. Chiar sunt curios ce face acum, o fi cu doctorii din linia 1 sa trateze sau e ascuns pe undeva.

 90. Oricum nu cred ca o se mai zboare porumbeii ca pana acuma, s a terminat baieti, dupa epidemia asta mai mult ca sigur o sa urmeze un razboi sau revolte, un ministru al economieie din germania deja s a sinucis, economiile multor tari se duc in jos, acuma o sa puteti tine porumbeii pt o mancarica gustoasa poate o sa intelegeti si voi mai bine de ce la rapitoare le place asa mult carnita de porumbel. :D

 91. Salutare!!
  Pana la urma vom putea antrena individual porumbeii dupa data de 15 mai!?
  Intreb pentru ca nu mai intelegi nimic din ce spuna astia pe la TV!!!
  Vant in pene!Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *