Breaking News! In premiera… am filmat soimul calator cu prada. Initial nu am vazut unde a coborat dar dupa o vreme l-au dat de gol ciorile si cotofenele.

Am fugit in casa sa iau camera video (care evident era sus asa ca am umplut doua etaje cu noroi sa nu mai pierd timp cu descaltatul) si m-am intors intr-un suflet sa filmez inamicul. Dupa ce am dus zoom-ul la maxim (prima parte a filmarii, cu ciorile) mi s-a parut ca porumbelul misca… Usain Bolt era mic copil. Am fugit pana la padure de mi-am scuipat plamanii, ca sa descopar 2 aripi, 2 picioare si inca niste resturi. Soimul s-a dus intr-un copac (se vede greu in filmare). M-am intors acasa si am constatat ca s-a dus iar la prada sa termine masa. Am mai reusit sa filmez o perioada. Daca nu ma insel, este o filmare in premiera in columbofilia din Romania. Este vorba de o femela matura de soim calator (Falco Peregrinus), dupa spusele unui specialist. Imi pare rau ca inca nu am reusit sa filmez atacurile din zbor, sunt senzationale, dar nu mai simt mainile de frig inclestate pe aparat si dureaza mult prea mult.

In timp ce femela se hranea, pe sus un alt soim pornise dupa stol… se inserase si lipseau 3, un solzat bolnavicios, un rosu si baltatul care umilise soimii si cu alta ocazie. Insa de data asta erau dupa 10 zile de pauza din cauza ninsorii si a gerului si iesisera din ritm. Urmarirea dura de mai bine de o ora, cand deodata am auzit pe sus un vajait puternic, am apucat sa scot telefonul si sa filmez o sosire superba a baltatului, care m-a uns pe suflet. Rosul a venit a doua zi.

Vezi video pe Youtube in HD.