Cu care dintre urmatoarele variante sunteti de acord:
Varianta 1. La revenirea de la zbor aterizarea porumbeilor trebuie sa se faca pe voliera, pe casa sau pe regleta crescatoriei.
Asta este normalitatea si in directia asta trebuie sa depuna eforturi crescatorii.
In cazuri de exceptie, unui porumbel (identificat din timp de crescator) i se poate admite aterizarea pe un alt punct din vecinatatea crescatoriei (bloc, antena, stalp de electricitate etc) dar in nici un caz la o distanta mai mare de 50 de metri de voliera. Este anormal, nu este acceptabil si este deci descalificant ca mai multi porumbei din acelasi stol venind de la zbor sa aterizeze in alte locuri decat acasa, si cu atat mai mult sa aterizeze la distante de peste 50 de metri.
Sau
Varianta 2. Nu este obligatoriu ca porumbeii veniti de sus de la zbor sa aterizeze neaparat acasa. Nu este important daca un porumbel sau mai multi din stol aterizeaza pe alta casa, alta antena, gratarul altcuiva, un copac inalt sau un bloc din cartier.
Aterizarea este considerata valabila atata timp cat s-a produs pe un obiectiv care este vizibil cu ochiul liber din curtea crescatoriei. In aceasta a doua varianta nu exista o limita maxima de distanta fata de crescatorie pana la care este admisa aterizarea porumbeilor. Distanta maxima admisa este data de vizibilitatea obiectivului pe care s-a aterizat.
Va multumim anticipat pentru exprimarea opiniei dumneavoastra.
Cristian
Varianta 1, bineinteles.
Oricine a zburat vreodata porumbei de agrement stie ca este un defect mare daca porumbeii se lasa mai departe de casa sau mai ales pe blocuri
Salutare tuturor.Am porumbei gălățeni de zbor de la Cristi Zamfir şi Mihai Ştefaniu.De 11 ani porumbeii mei ,dupa zbor ,aterizeaza doar pe voliera şi regletă.Poate e noroc!?Baftă! Vasile Negrilă.
Cristi
Porumbelu de agrement tebui să aterizeze pe rigletă sau parapet de preferat pentru mine pe volieră.
Porumbelul trebuie sa aterizeze pe rigleta, casa sau voliera nicidecum în alte părți.
Vă salut!
Prima variantă, clar!
Există păsări care se vor obișnui să coboare și în altă parte, pe sârme, antene, blocuri sau case alăturate dar nu ne lăudăm cu ei prezentandu-i în concurs. Cumva, denotă și priceperea, dăruirea crescatorului. Nu poți avea (cel puțin eu) încredere sau respect pentru un crescător căruia frecvent i se întâmplă să-i coboare “prin vecini” păsările zburate în concurs…
Părerea mea!
Admiterea variantei privind aterizarea în afara volierei da posibilitatea interpretărilor în funcție de obiectivitatea arbitrilor și în plus denota proasta educare a porumbeilor sau lipsa de forma.
Nu zbor in concursuri porumbeii,zbor de placere,dar varianta 1 o susțin si asa imi educ porumbeii sa coboare. Disciplină!
PORUMBELUL CARE ARE CALITATE POATE SA SE LASE ORIUNDE CA ETOT DE ELITA SI MAI ALES RASA GALATENI LA CARE TREBUIIE SA TE PRICEPI NU ORICE PARVENIT SA SPUNA CA NU E VOIE UNDEVA CA NU VREA EL SI DEGEABA .DIN PACATE MULTI ISI DAU AERE SI SPUN,DAR PUTINI CUNOSC SI NAR TREBUI SAVORBEASCA DOAR, CINE A AVUT REZULTATE SI IL CUNOASTE LUMEA.A ZBURAT A CRESCUT A CREAT GALATENI BINE , NU NU!!NU VINE EL ACUM SA SCHIMBE,
Salutare.
Varianta 1.