Crescatori: Stan Mircea + Ilie Marian (TM)
10000-spot
Data eclozarii
6 aprilie 2007

Origine
Tata> Stichelbout + Janssen (import Germania).
Mama> Desmet Matthyjs + Van Bruaene + Magestic (fiica a lui Dracula 068682-93 M Matei Romulus / Cluj-Napoca).
spot1
Sitem de joc
In fiecare an Spot a fost jucat in prima parte a sezonului la semivaduvie, apoi trecut pe vaduvie, iar in ultima parte la natural.
spot2
Anul 2007
A fost angajat la 5 etape si a clasat 4 etape, fiind la finalul campionatului al doilea pui din lotul de 2007. Cel mai bun pui al tandemului a fost sora sa de cuib, singurul pui cu 5 clasari din 5 angajari si singurul care a reusit sa-l bata pe Spot in toate cele cinci etape.

Anul 2008
Este angajat la 10 etape de concrus, din care 6 fonduri, claseaze 8, remarcabil fiind faptul ca reuseste sa claseze 6 din 6 fonduri. Campionatul prezinta si trei situatii demne de mentionat ca element de curiozitate:
– in prima parte a campionatului, pana la primul fond inclusiv, Spot are o prestatie mediocra, sosind totdeauna la jumatatea lotului nostru de concurs si fiind etapa de etapa depasit de sora sa. Soarta face ca dupa prima etapa de fond, a doua zi, sora sa sa-si rupa aripa si sa fie oprita de la concurs.
– cea de a doua etapa de fond este si prima in care sora lui Spot nu mai concureaza, coincide cu ziua in care tatal meu, Ilie Dumitru, ar fi implinit 53 de ani si, in acelas timp, este etapa in care incepe ascensiunea lui Spot. Aici ocupa locul 2 din 3361 de pasari, fiind depasit doar cu 3,32m/min.
– desi dupa a 5a etapa de fond avea deja norma la Maraton tineret cu 21,68pp, fiind aproape sigur Campion National, il angajam si la cea de a 6a etapa. Aceasta ultima etapa se dovedeste a fi cea mai grea etapa din campionatul anului 2008, locul unu sosind a 2a zi la ora 11.16, iar Spot, care pana atunci nu sosise de la nicio etapa a doua zi, ajunge abia la ora 15.25, clasand pe locul 92 pe judet si 230 interjudetean. Numai cine e columbofil cu adevarat pasionat poate intelege cum am dormit noi prima noapte de concurs si ce emotii am avut in momentul in care l-am vazut in sfarsit acasa.

Anul 2009
Debuteaza excelent, Spot chiar de la antrenamente se deovedeste in forma maxima, in asa fel incat soseste la un antrenament de 98km cu 15 minute inaintea intregului lot de concurs al tandemului. Din pacate anul continua cum nu se putea mai prost, la a doua etapa de fond, Spot soseste lovit …, toata partea stanga a pieptului si soldul sunt descoperite de pene si invinetite serios, porumbelul schiopata si ne puneam serioase intrebari daca mai poate concura sau nu.

Peste doua sptamani, la urmatorul concurs de fond, care era unul de 779km, Spot nu era total refacut, dar considerand ca va fi un concurs relativ usor l-am angajat … mare eroare, concursul se dovedeste a fi cel mai greu din tot anul competitional, majoritatea crescatorilor pierd cel putin 50% din lotul de concurs, dar lotul nostru se comporta exemplar, pierderi minime, locul 1 la echipa, locul 2 la pasare si Spot clasat in primii 5%, 46,09pp. Ultimele doua etape sunt doua etape normale, Spot claseaza in nota sa dominanta si devine al doilea an consecutiv triplu campion judetean.