“SUMMER NIGHT” – Cel mai bun porumbel de maraton din Romania in 2010 – 2011

“SUMMER NIGHT” este starul absolut al crescătorului arădean Burca S. Ionuț, dar și al României, în cursele de maraton din 2010 și 2011! Este un mascul frumos, inteligent, blând, atașat de crescător, cu o voință impresionantă și un randament extrem de bun la cursele de 100 km – 900+ km ! Un adevărat AS, deoarece punctează de la 100 la 1000!

Rezultatele sintetizate ale lui “SUMMER NIGHT” – RO-08-020033
2008 – 4 etape clasate ca pui

2009 – 8 etape clasate
Centralizări:
66 Prov.Viteza.Tineret
3083 Național
34 Prov.Viteza.Palmares.Tineret
739 Național
97 Prov.Demifond.Tineret
3648 Național
70 Prov.General.Tineret
562 Național
32 Prov.General.Palmares.Tineret
143 Național

2010 – 8 etape clasate, dintre care 2 demifonduri, 1 fond și 3 maratoane cu locuri de top:
14 / 1198 p – Bratislava (384 km)
23 / 2922 p – Agfalva (408 km)
96 / 11941 p – Scharding (650 km)
3 / 1837 p – Halle (901 km)
4 / 910 p – Coburg (888 km)
28 / 3405 p – Bamberg (893 km)
Centralizări:
5 Prov.General.Maturi
29 Nat.General.Maturi
13 Prov.General.Palmares.Maturi
94 Nat.General.Palmares.Maturi
2 Prov.Maraton.Maturi
2 Zonal.Maraton.Maturi
4 Nat.Maraton.Maturi
1 Prov.AS.Maraton.Maturi
1 Zonal.AS.Maraton.Maturi
1 Campion Național AS Maraton Maturi
Prezent în Expoziția Națională 2010 de la Piatra-Neamț

2011 – 10 etape clasate, dintre care 1 viteză și 2 maratoane cu rezultate de top. A clasat și două fonduri . Un maraton dintre cele 3 clasate a fost concurat pe cod galben de ploaie (Magdeburg 2), iar un altul pe cod roșu de caniculă (Berlin):
19 / 1526 p – Jaszbereny (184km)
329 / 12914 p – Jihlava (562 km)
1163 / 7536 p – Benesov (644 km)
30 / 4284 p – Leipzig (864 km)
69 / 1846 p – Magdeburg (979 km) – cod galben de ploaie
474 / 3949 p – Berlin (887 km) – cod roșu de canicula (se spunea că de 125 de ani nu a mai fost așa cald în Ungaria)
Centralizări:
102 Prov.Viteza
2877 Național
35 Prov.General
196 Național
3 Prov.General.Palamres.2 ani
11 Național
5 Prov.General.Palmares.3 ani
8 Național
48 Prov.Fond
978 Național
15 Prov.Maraton
108 Național
2 Prov.Maraton.Palmare.2.ani
4 Național
10 Prov.AS.Maraton
50 Național
1 Prov.AS.Maraton – Palmares pe 2 ani
1 Național
3 Prov.Record-Palmares.2.ani
60 Național

* Prezent în Expoziția Națională de la Craiova 2011
* Loc 1 în Lotul Olimpic al României pentru “Cupa Continentală” la categoria Maraton 2010 – 2011

Click pentru marire:

Dl Ionuț explică de ce nu l-a angajat pe “SUMMER NIGHT” la ultima etapă:
“SUMMER NIGHT” nu a fost angajat la ultima etapă pentru a face categoria “Demifond” și implicit AS Național (barem la toate categoriile), deoarece am considerat că nu mai este nevoie să fie riscat la această etapă. Scopul a fost atins – și-a reconfirmat valoarea. Au fost crescători care m-au sunat rugându-mă să nu-l angajez. Am preferat să pierd cu el șansa de a mai câștiga un Trofeu Național, riscându-l. Am fost mulțumit că și-a atins scopul, câștigând titlul de ”Campion Național” la categoria AS Maraton Palmares, cea mai râvnită categorie, supremația în materie de maraton.

Pe de altă parte, știam și faptul că este un Bun Reproducător, dovada fiind și fiicele lui de 1 an, “ARWEN” și ”ANA”, care au clasat foarte bine ! Astfel, am reușit sa demonstrez încă o dată, prin rezultatele acestui porumbel, că dețin porumbei de valoare. Existau crescători care mă contestau vehement, datorită faptului că încă nu reușisem să am porumbel cu barem la maraton – palmares !

Nu am avut, pentru că, efectiv, nu aveam de unde să am! Am început să concurez la categoria maraton abia din 2009, când porumbeii aveau 2 ani de zile, iar atunci m-am remarcat cu “STRONG” și cu ”BA-UA-UAU”. În 2010, când aveam o sigura șansă să fac barem la maraton – palmares cu BA-UA-UAU, acesta a venit după 4 zile de la a noua etapă, Bratislava, unde a fost ploaie, având o umflătură cât pumnul în piept! A fost “avariat” serios, se simte și acum acea lovitură. Am apreciat însă voința lui de a veni acasă, ținând cont, totodată, de rezultatele dinainte. Numai cine l-ar fi văzut sau a trecut prin asemenea situații, știe să aprecieze astfel de porumbei! Am pierdut șansa și, iată, din nou s-a spus că nu sunt bun la maraton.

Cu toate acestea, în 2010 am ajuns Campion Național la As Maraton. Acum în 2011, sper că am reușit să-i mulțumesc definitiv pe cei care afirmau că eu nu pot concura cu succes la maraton. Sunt mândru că am învins la categoria aceasta supremă!

Nu am ținut în mod special să concurez la aceasta categorie, dar, datorită faptului că, la noi în țară, aceste concursuri de fond și maraton devin din ce în ce mai apreciate, am hotărât să încep să concurez. De fapt, nu am văzut vreun concurs Național sau Seminațional de viteză sau demifond în Romania, dar de maraton, da.

Mă bucur și de faptul că am obtinut cu “SUMMER NIGHT” participarea la prima ediție a manifestației intitulată “Cupa Continentală” , organizată de federația maghiară în ianuarie 2012.

Participarea la această Expozitie Internațională, mă onorează, prin faptul că fac parte din Lotul Olimpic al României la categoria Maraton și o reprezint nu oricum, ci de pe prima pozitie!

Încă o dovadă, dacă mai era nevoie, că “SUMMER NIGHT” este cel mai bun porumbel de maraton al României în sezoanele 2010 și 2011 !!!

Anunț important

Deoarece părăsesc România și sunt nevoit să renunț la porumbei, am hotărât să le ofer columbofililor interesați porumbeii mei valoroși. Am trimis porumbei la Licitația Campionilor, din cadrul Expoziției Naționale FCPR 2011, de la Craiova.

Saptămâna aceasta ofer columbofililor români o colecție de 11 cei mai buni porumbei ai mei. Printre ei si află și 3 pui direct din “SUMMER NIGHT” !!!

Unul dintre acești pui, femela ”Arwen” este și o super zburătoare, cu 10 concursuri premiate, la vârsta de 1 an!!

Am ales să prezint acești porumbei în cadrul licitațiilor site-ului www.Columbofil.net, datorită profesionalismului de care dă dovadă echipa de acolo și datorită faptului că au implementat acolo cel mai puternic și modern sistem de licitații porumbei din România.

Marți, 6 decembrie 2011, la orele 22.00 se finalizează licitația acestei prime serii de cei mai buni pui ai mei.

Urmează o licitație cu unii dintre cei mai buni porumbei ai mei, porumbei cu expoziții naționale, mii de km clasați cu locuri de vârf și câțiva super reproducători, printre care “BLU KING” și “CALIBRA”.

Vă invit să urmăriți licitațiile www.Columbofil.net, aveți șansa de a achiziționa porumbei de super calitate… și nu doar dintre ai mei!

Vă mulțumesc tuturor pentru atenția acordată și vă urez sărbători fericite, sănătate și succes columbofil!

48 comentarii la ““SUMMER NIGHT” – Cel mai bun porumbel de maraton din Romania in 2010 – 2011”

 1. Beton armat. Si uite de ce se zboara fondistii si la viteza – un porumbel care face fondul e tare, dar unul care face fondul si viteza, etc, e si mai tare!

 2. trebuie ca aveti o relatie speciala cu D-zeu, domnule Ionut Burca! :)
  nu doar cel mai bun, …..este si foarte frumos Summer Night (mai ales pe viu)! mare pacat ca nu-i de culoare rosie ! :)))

  numai bine!

 3. Cine nu si-ar dori un asemenea porumbel????
  Daca unii dintre prietenii tai te-au indemnat sa-l angajezi si la ultima etapa,eu iti spun sincer ca imi doream sa nu-l angajezi(stii tu de ce).
  Felicitari pentru rezultatele de exceptie obtinute si sa ai succes la fel de mare orice ai face.
  Sarbatori fericite tie si familiei tale.

 4. Dle Andrei, va multumesc pentru publicarea articolului si felicit pentru treaba buna care o faceti.
  Succes in continuare !

 5. “Summer Night” sugereaza ceva sosiri pe intuneric?!

 6. Cine nu si-ar dori sa aiba 1 pui din acest porumbel dar….

 7. Cel mai bun porumbel la categoria maraton, e a lui Moise Dinu din Vrancea cu 0,91 puncte ( record national) din pacate n-a avut noroc pana la ultima etapa!

  Felicitari si tie pentru rezultatele deosebite!

 8. daca plecati din tara vindeti toti porumbeii
  sau doar o parte din ei
  pe ¨Summer Night¨

 9. in cazul D-voastra cred ca E suficient sa va doriti si-i ca si rezolvata treaba! :) dar imi imaginez ca nu ar mai fi loc la cumparat pui de Domnul Butucanu daca ar exista un Red Summer Night ! ;)

  numai implinire sa va aduca Mos Nicolae, …..tuturor! :)

 10. Felicitari ! Un crescator priceput si la zborul cu porumbeii dar si la vanzarea marfii! Porumbelul este de o valoare incontestabila dar totusi “lauda de sine nu miroase a bine” si cred ca altii trebuiau sa fie aceia care sa l declare drept cel mai bun porumbel de maraton al Romaniei, din punctul meu de vedere nu as pune o astfel de eticheta unui porumbel care nu a zburat nici macar o etapa peste 1000 de km nu mai vorbim de 1200 km . Multa sanatate si succes in tot ceea ce intreprindeti acolo unde veti merge, asta in cazul in care nu va razganditi…

 11. Felicitari Ionut atit ptr. porumbel cit si pentru rezultatele foarte greu de egalat obtinute cu porumbeii.
  Intr-adevar Summer Night este un porumbel deosebit si ESTE cel mai BUN porumbel de MARATON al Romaniei !!
  Asta indiferent de ce spun unii si altii – mai ales aceia ai caror porumbei vad o data la un an un deal pe traseul pe care-l au de strabatut in maratoanele lor .
  Cu scuzele de rigoare d-le Dan sv – va sugerez sa va uita-ti pe alte site-uri si faceti diferenta atunci cind vorbiti de lauda de sine … in comparatie cu alti crescatori din zona lui , Ionut Burca este un om deosebit de modest. Porumbeii pe care si ia creat si crescut sint de invidiat si doresc mult succes atit ofertantilor la licitatie cit si lui Ionut in drumul sau in viata .

 12. cel mai bun porumbel al Romaniei este acela pe care clasamentul national al Romaniei il indica …. restul comentariilor nu-si au locul … iar daca regulamentul spune ca 800km e maraton atunci asa este … adaptati-va la acest regulament … zburati si voi 800km si atunci nu veti mai avea scuze ; ce cautati la 1200km?!

 13. 1200 Km este prea putin. Am auzit ca rusii zboara 3000 Km. :)) Sa nu uitam speciile de cocori care fac peste 10.000 Km la migratie, ar putea ocupa si ei un loc in carte.

 14. Felicitari pentru rezultatele obtinute si pentru Porumbelul de LOCUL 1 NATIONAL- AS MARATON -PALMARES,inca o data felicitari .

 15. Felicitari Ionut, pt. tot ceea ce ai realizat intr-un timp atat de scurt, cat despre aceeasta pasarea e CAMPION NATIONAL AS MARATON PALMARES, si inca un mic detaliu, acest porumbel a fost CAMPION NATIONAL si anul trecut, asta spune multe despre valoarea lui. Ionut daca pleci iti doresc mult succes in ceea ceti vei propune, iar in cazul in care ramai, vreu sa ma lupt cu tine si in acelas timp sa invat cat mai multe lucruri de la tine, de la oameni inteligenti tot timpul ai ce invata. D-le Andrei nu faceti cumva o premiere pt. RANDUNICI, deoarece in fiecare an au cate 2 etape de peste 1200km de maraton, tur retur ,si multe din ele claseaza, astea ca siguranta is maratoniste, si cu siguranta merita titlul de CAMPION LA MARATON, si cred ca cu asta va fi deacord si d-l de la com 18. :)) Va salut cu mult respect Ionut Lucaci.

 16. dl lau cum sa zburam toti 800? facem un columbodrom?
  acest porumbel este cu atat mai exceptional cu cat a zburat intr-o competitie uriasa

 17. Felicitiari Ionut pentru rezultatele extraordinare de anul trecut pe podiumul National si cele de anul acesta de exceptie.Sarbatori fericite…

 18. Felicitari..dupa cum se vede ai plac distantele mai marii ca vad ca are clasari ff bune…succes

 19. felicitari,este o pasare de nota 10000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 etc.mai rar intalnesti ca un porumbel sa claseze la toate categoriile si sa faca f bine!!

 20. un porumbel bun cu o ambitie puternica……900 de km e totusi maraton….indiferent cat de carcotasi suntem fiecare,

 21. Va multumesc dragi prieteni si colegi columbofili pentru aprecierile voaste.

  Pt domnul de la Com. 14 : SUMMER NAIGHT e Campion la AS Maraton Palmares 6 / 6 maratoane in 2 ani, nu este altul mai bun. Cel al domnului Dinu din Vrancea este intr-adevar bun, dar doar in anul 2011 si doar la 2 maratoane !!! E diferenta, oricum imi pare rau ca nu i s-a mai intors, pacat si ii inteleg suferinta.

  In 2009 am avut deasemenea cel mai bun porumbel de maraton avand loc 1 & 2 Semi-Nationale la peste 800 km, STRONG, cel care a reprezentat Romania la Cupa Europei in Germania. loc 7 Maraton Europa. Si il am si acasa. Mi s-a oferit 5.000 euro la vremea aceea pe el si nu l-am dat.

 22. `In primul rand ”comparatiile” intre crescatorii campioni sau intre porumbeii campioni ar trebui facute doar de campioni intre ei… In al doilea rand am vazut la acest campion un zambet aproape copilaresc (care la multi altii lipseste) . In al treilea rand cred ca d-l Burca are sufiente calitati pt a demonstra inca multe in domeniul columbofil… In rest sanatate si numai bine.

 23. in romania titulatura de CAMPION NATIONAL e incorecta atata timp cat se joaca pe zone.e un titlu mai mult onorific.

 24. felicitari in primul rand crescatorului fara de care aceasta pasare nu ar fi atat de laudata, felicitari acestui superb porumbel pt rezultatele de exceptie, sper sa aibe urmasi cel putin de valoarea lui!!! multa sanatate la toata lumea din partea mea, Sarbatori Fericite la toti romanii!!!

 25. Felicitari domnului Burca pentru rezultate, intradevar foarte bune, dar sa nu uitam si de familia de porumbei a lui Cobzaru Daniel care e in top de cativa ani. Anul asta campion national la tineret maraton, vicecampion nat maturi maraton iar printre porumbeii campioni la diferite categorii se gasesc porumbei tot de la el. Mergeti si la el sa faceti un interviu si sa va prezinte familia sa de porumbei caci vad ca sa cam uitat de campionii moldoveni, numai cei din vest sunt mari crescatori acuma.

 26. o inima de fier un porumbel de fiear… invidia roade……indiferenta doare mult succes si sarbatori fericite…….

 27. Felicitari ionut pt tot ce ai realizat si pt felul tau de a fi in viata de zi cu zi multa bafta si sa ai parte de tot ceti doresti .

 28. nu din rautate dar as vrea sa-l vad pe ionut zburand Gdansk-ul cu Moldoava !!!!!!

 29. Nu putem sa spunem decat “JOS PALARIA “in fata la astfel de oameni si de pasari,celelalte comentarii rautacioase,eu cred si stiu sigur ca sunt din INVIDIE,cineva spunea;INVIDIA MAI TARE CA VIDIA,asta e ,mai ales la noi romani nu stim sa ne respectam unii pe altii si sa recunoastem ca altul e mai bun ca mine,poate vine si vremea noastra dar azi fr.Burca Ionut e mai bun ca noi.Felicitari si Dumnezeu sa-ti poarte de grija pe unde ajungi.Cu stima Marian Stoicheci.

 30. felicitari,felicitari,felicitari…deosebit om,deosebit,caracter,deosebite pasari…pentru carcotasi…fiti ambitiosi nu invidiosi…

 31. felicitarile mele ionut pt munca depusa si pt pasarile ce leam luat de la tn ati doresc multa sanatate tie si familiei tale .numai bn ionut .Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *