Am publicat cu ceva timp in urma un articol intitulat “columbofilia la distanta” in care printre altele imi exprimam regretul disparitiei targului din Plumbuita si dorinta de a afla daca mai e vreun targ de acest fel in Bucuresti. Am fost surprins placut sa aflu datorita bunavointei celor care au citit articolul meu ca mai sunt nu doar 1 ci 3 targuri de acest fel in Bucuresti. Am reusit sa vizitez 2 din cele 3 pentru ca nu stiu exact unde e cel din Rahova. Am fost in Bucurestii Noi si in Colentina.

Vizitand aceste targuri am fost si incantat si dezamagit, am intalnit oameni nu foarte mandri ca sunt columbofili(cred ca e cam mult spus) ci mai degraba disperati sa-si vanda marfa. Pana la urma nu-i condamn, saracia si criza te forteaza sa te porti cum nu ti-ai dori.E un pic frustrant sa vezi aceste pasari extraordinare expuse la vanzare alaturi de gaste si cocosi dar am gasit in Bucurestii Noi si o persoana care avea pasari adevarate, diplome la el, tot respectul(in pozele 2 si 3 sunt porumbeii lui), cu care am putut sa schimb cteva vorbe.(ultimele 2 poze sunt facute in Colentina, restul in Bucurestii Noi).

Scuze pentru claritatea slaba a pozelor, au fost facute cu telefonul pentru ca oamenii nu pareau prea incantati de un papaazzi prin preajma. Multumita unui coleg care a avut bunavointa de a ma insoti in ambele ocazii am avut un aparat foarte performant la mine dar n-am putut sa-l folosesc.Cert e ca ambele targuri nu fac cat cel din Colentina, dar decat nimic sunt bune si ele.

Nu vreau sa inchei intr-o nota trista, sa speram ca o sa avem pe viitor niste targuri mai europene daca pot sa spun asa. Pana atunci sa ne nultumim cu ce avem si sa ne facem partea noastra in schimbarea lucrurilor in bine.

Cu respect! Felix Ghinet