The Birmingham Roller Unit

Altfel de competitii cu porumbei: zborurile cu rolleri de Birmingham. In film sunt prezentate pasari frumoase si valoroase, o multime de tipuri de voliere (ce pot fi sursa de idei), echipe de crescatori interesante si o multime de premii.


Cum se desfasoara concursurile:

Sugerate de Vasi

17 comentarii la “The Birmingham Roller Unit”

 1. Un lucru foarte interesant si diferit de noi este ca ei nu au cresctori mari, iar stolu de zbor nu este scos afara fiecare pasare individual. Lucruri care mareste dorinta de zbor a porumbeilor!!

 2. au rezultate intradevar, mi-a placut stilul de zbor.

 3. prieteni,custi mari si multi porumbei are lumea la noi din dorinta de ai inmultii tare si a face bani cu ei…ca defapt daca ai 5 perechi de reproducatori,care la randul lor cand ies afara isi fac treaba,nu ai nici un motiv de a tine fff multi porumbei.si daca ai ff multi nici nu poti avea control asupra fiecareia in parte cand zboara.este doar o parere bineinteles…

 4. Da acesta e secretul la porumbeii zburatori :custi cat mai mici si intuneric .

 5. am aplicat aceleasi principii la jucatorii de galati de doi ani incoace si usor usor cu selectie si rabdare , dar mai ales cu antrenament rezultatele incep sa apara…un alt secret mai e -niciodata mai mult de 18 grame de mancare pe cap de porumbel la lotul de zbor….mancare data bineinteles o data pe zi seara dupa antrenament. va salut

 6. Interesant. 18 grame pe zi? Nu e cam putin? Voiajorii mei ar rupe plasa cand ii trec la 30 de grame pe zi, mai ales daca este frig. Poate ca galatenii sunt ceva mai mici dar totusi…?

 7. sunt si mai mici dar cantitatea e suficienta, cum o depasesti cum nu mai zboara iar cand e mai frig mai schimbi continutul mai bagi o secara un orz si niste seminte din alea mici de canari si treaba merge inainte…dar esential este ca mancarea sa nu fie niciodata la discretie , sa fie servita eventual intr-o tava mare din care ei sa nu o poata da jos chiar daca se urca cu picioarele in ea ….spiritul de competitie ii va face sa se impinga si sa lupte ca sa manace iar cine nu-i capabil este intotdeauna matematic eliminat…a doua zi il vezi imediat ca sta asa mai rusinat intr-un colt si daca iti mai trebuie il scoti daca nu…

 8. Metoda cu mancarea o data pe zi la rolleri mi se pare inutila, ei au un consum mare de energie in 1-2 ore de zbor atat cat dureaza si un antrenament.
  Tippleri trebuiesc formati si psihic pentru a avea un zbor de 12 – 16 ore din cauza asta li se da mancare o data pe zi noaptea tarziu.

 9. Orice porumbel de performanta indiferent ca participa la zboruri maraton sau la concursuri de joc trebuie sa aiba o anumita disciplina. Aceasta disciplina (formarea psihica de care vorbeste colegul mai sus) se obtine prin program strict de zbor si hranire.
  O voliera mare inseamna agitatie si consum inutil de energie din partea pasarilor. Cand ies la zbor nu prea mai au chef.
  Crescatoriile cu multe pasari presupun foarte mult timp pentru administrare si o anumita diluare a performantelor. Pasari de top ai tot 10 indiferent ca tu ai 10 de toate sau 100.
  O alta parte administrativa interesanta adoptata de “crescatoria Maftei” este realizarea de custi individuale pentru perechile de matca. Aceste custi individuale ofera un control foarte strict al reproducatorilor si o mai buna monitorizare a descendentei.
  Partea de hranire a fost analizata si pusa in practica foarte mult timp de catre crescatorii de tippler si Roller de Birmingham asa ca retele recomandate de ei pot fi incercate cu incredere.

 10. Multumesc Andrei!

  Superba crescatoria fratilor Maftei si pasari frumoase.
  Avand in vedere pentru candva posibilitatea mutarii in State, ma “plimb” mult pe siturile crescatorilor de Roller de Birmingham de acolo, “Birmingham-ul” fiind acolo singurul inlocuitor viabil de Moriscar. Intotdeauna am considerat ca foarte valoroasa experienta crescatorilor acestui tip de porumbel, din toate punctele de vedere. Ma bucur ca si altii vad la fel.

  Vasi

 11. Volierele de tip “pensiune” (pretabile in special voiajorilor, care trebuie sa aiba unde sa se intoarca) de pe la noi au tras mult in jos porumbelul de performanta, transformandu-l intr-unul de expozitie, care da bine la piata. Parca si Feliciu Boatiu zice ceva de asta in una din cartile lui…Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *