Salut! Am sa propun discutiei tuturor cititorilor acestui site promovarea columbofiliei. Am vazut ca pe site este mediatizat subiectul promovarii columbofiliei in scoli din partea celor de la fcpr in frunte cu domnul Marius Tunduc. Respect pentru dumnealor, oameni cu suflet mare care chiar vor sa lase ceva in urma lor. Dar cum ramane cu cealalta federatie si anume frsc? Tin sa trag un semnal de alarma venit din partea unui incepator, in timp ce la fcpr se face tot posibilul pentru a recruta noi incepatori, in asociatiile mici oameni “fac gura” cand vine un copil exact ca mine sa isi zboare porumbeii, pentru ca nu ii permite timpul si banii sa aiba un ceas.

Nu stiu daca ar trebui sau nu sa lase pe cei fara ceas sa isi testeze porumbeii, nu cunosc regulamentele, dar stiu ca scuza este una banala “ne streseaza porumbeii”. Pe langa 1000 de porumbei 10 porumbei in plus nici nu s-ar observa. Oare cati dintre domnii cu ceas platesc de 30 si baga 40? O parere de incepator? Multi! Se plang columbofilii, ca sunt in scadere crescatorii de porumbei, va spun eu sunt in crestere, cel putin asa cred eu. Am zeci de prieteni de varsta mea (15-18 ani) care nu concureaza porumbeii pentru ca singurul club din apropiere este la 20 de km si nu isi permit sa plateasca pe cineva cu masina sa ii duca.

Bun, am zis eu punem toti bani o sa vina mai putin de fiecare, ne ducem 2 dintre noi cu ei si gata. Asa ca am inceput sa cautam masina. Am auzit fel si fel de raspunsuri tampite de la oameni tampiti “imi murdaresc masina” … (omule porumbeii sunt in plianta, murdaresc plianta nu zboara prin masina) sau “imi impute masina”. Singurul care ne-a luat a fost un crescator care ducea porumbeii tot acolo si acela pentru un pret exorbitant pentru fiecare crescator caruia i-a luat porumbeii.

Dupa toate astea sa ajungi la club si sa nu te lase sa ii bagi la masina? Mi se pare absurd odata ce platesti fiecare porumbel. In aceste conditii, nu vi se pare normal ca in loc sa se faca propaganda in scoli sa se cheltuiasca bani pe infiintarea unor noi cluburi unde tinerii incepatori sa poata “gusta” din acest sport minunat, unde sa poata creste? In loc ca acestia sa fie luati in deradere de cei mai experimentati, sa nu li se raspunda cand intreaba cand va fi urmatoarea etapa, desi sunt pusi si ei sa plateasca cotizatia chiar daca nu au ceas? Nu stiu, asta e vocea unui incepator, nu trebuie sa ma luati in serios, nici nu ma astept sa fie publicat acest subiect, pana la urma sunt doar un copil, ce stiu eu.

Cu stima si respect un copil anonim, mult succes in sezonul ce abia a inceput si scuzati-mi greselile de punctuatie si de ortografie, mai am multe de invatat!

Alin