Salut,
La inceputul anului am fost cu excremete de la porumbei la laborator pt. o antibiograma, am primit rezultatul cu “Portaj bacterian cu E.coli si Staphylococcus aureus”, recomandarea celor de la laborator a fost “Pentru combaterea bacteriozelor administrati antibiotice cu spectru larg si efect sistemic, conform antibiogramei (inclusiv cu efect micoplasmocid), cum ar fi: FOSBAC+T, 2 g / 1,5 litri de apa / zi, timp de 5 zile.

In scopul creşterii rezistenţei la îmbolnăviri şi pentru reducerea morbidităţii administraţi COMPLEX POLIVITAMINIC BUVABIL, sau VITA B COMPLEX 1 ml/litru apă/zi, 5-7 zile. Am folosit in tocmai cele de mai sus in primavara, rezultatul nu a aparut imediat excremente moi am mai gasit prin voliera. De o luna aproape toti 35 de porumbeii aveau aceeasi problema, fecale apoase, unii le aveau galbene, am repetat tratamentul cu 3 gr fosbac la 35 porumbei.

In primele 3-4 zile situatia se imbunatatise in voliera dar in a 6-7 zi problema reaparuse a 4 si a 7 zi au primit cate 4 gr d fosbac. Acum primesc kefir+drojdie pe boabe si bedgen in apa.

Tin sa precizez ca porumbeii nu stau tristi, puii zboara chiar si 1 ora, masculii canta si isi alearga porumbitele la cuib, singura problema gainatul apos lichid incolor, in cateva minute bune se usuca dupa scandura. Un singur pui proaspat intarcat sta putin abatut, inchide mai mult ochiu drept, ma gandesc ca a fost lovit acolo de un alt porumbel.

Porumbeii pe timpul tratamentului au fost inchisi fara grit, nisip. Astept parerile dumneavoastra. Precizez ca sunt incepator, fiind al 2-lea an in care cresc porumbei, dupa o perioada destul de lunga.

Cristi