Tratamentul porumbeilor inainte de antrenament

Buna ziua! Sunt incepator in planul porumbeilor voiajori si am o dilema. Este primul an in care vreau sa fac antrenamente serioase cu voiajorii, insa din cauza unor semne ale problemelor digestive am decis sa le fac un tratament de 5 zile cu pastile potrivite.

Eu imi doresc sa incep antrenamentele de saptamana viitoare, iar intrebarea mea este: Daca termin tratamentul cu pastile cu 1 zi sau doua inainte de antrenament va influenta in vreun fel (tratamentul cu pastile) randamentul porumbeilor?
Multumesc anticipat!
Vlad

7 comentarii la “Tratamentul porumbeilor inainte de antrenament”

  1. Probleme digestive?sa nu cumva sa fie cocidioza din cauza umezelii si vremei reci care a fost in ultima perioada,cat despre tratamente unele pot influenta altele nu, nu ne-ai precizat denumirea antibioticului!
    Eu personal nu am mai tratat porumbei intre antrenamente,cand vor incepe zborurile oficiale adica de sambata,voi trata preventiv impotriva tricomonozei si cailor respiratorii la sosire,in rest nu vad rostul daca porumbeii zboara cat trebuie in jurul crescatoriei si nu dau semne de imbolnavire,mult succes tuturor in noul sezon,START :)!

  2. D preferat knd se incep antrenamentele porumbelu trebe s fie sanatos altfel vei avea surprize.dar tine minte d la mine cu cat mai multe medicamente cu atat mai rau.doar cei puternici rezista de ei avem nevoie bft

  3. Ai umezeala in crescaotorie , podeaua umeda , gainat moale? Iti recomand B.S , acopera mai multe boli digestive inclusiv coccidioza. Orice ce le dai cat timp le dai nu forta porumbeii ca sa isi faca efectul cat mai bine. Si eu le fac de cai respiratorii cu ornispecial 4 zile dar asta nu afecteaza deloc, sunt alte antibiotice care normal pe durata tratamentului nu se elibereaza porumbeii macar nu mai zic de antrenamente, in general cele de salmonela si e-coli .Eu nu am putut nici sa ii bag la antrenenamente decat unul particular de 15 km, am vrut mai multe particulare la distante mai mari dar cand puteam eu vremea a fost impotriva,cand a fost timp bun nu am mai putut eu, cam camikaze ce fac dar asta e situatia, puteam sa ii bag in seara asta ptr maine la antrenament dar mai bine ii tin acasa sa le termin tratamentul ca e cam aceasi distanta ca si prima etapa.Oricum ii bag decat pe cei cu experienta iar restul cand incep repetarile sa am timp sa ii pregatesc si de abia se goleste masina de porumbei bolnavi, in general primele etape sunt focare de boli cand baga incepatorii sau cei care nu se ocupa de ei.

  4. Folosesc Enrocol pentru probleme respiratorii si digestive. La o singura porumbita am constatat gainat apos, nu prea zboara si imi este teama sa nu se raspandeasca si la ceilalti porumbei.
    In plus ei nu prea zboara in jurul crescatoriei chiar daca nu dau semne de boala ( in zilele bune 20-25 min.)

  5. Nu le da nimic, mai intai du niste probe la laborator, dupa care du-te cu ele la un medic veterinar , sa-ti prescrie o reteta vizavi de rezultatele analizelor. Stiu ca este multa alergatura dar tratamentele dupa ureche fac mult rau. Si la ce ficatel mic au se prapedesc! Daca tii cu adevarat la ei, nu ar trebui sa fie un impediment. Daca nu, da-le un pumn de medicamente ca s-o nimeri ala bun printre ele:)))).

  6. buna ziua am si eu o mica ploblema cine ar putea sa ma ajute am un porumbel si sufla greu nustiu ce sa fac are muci cred ..

Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *