20 comentarii la “Uliul, cosmarul inaripat al columbofililor din Azuga”
Articolul acela este o delectare. Parca nu numai imaginile sunt redate, dar si sunetele …
Da, tare de tot articolul creeaza impresia ca traiesti pur si simplu tot ce citesti iti taie rasuflarea ce sa mai……..Aproape ca uitasem cum este sa cresti porumbei intr-o zona de munte …..
Super articol.
Ieri a atacat la mine prima data pe anu asta dl. uliu. Primul atac la pui, seara dupa zbor, cand s-au lasat pe cotet si au pierdut elanul. Ratare, cum se intampla defapt de regula…oricum incep emotiile de acum! Smecherul a stat ascuns pana s-au lasat, si apoi a venit la ambuscada dar i-au stricat panul cotofenele care au dat alarma si pana a ajuns el la cotet, puii aveau deja avans in aer.
Sunt din Azuga de pamant si stiu ce inseamna ulii sau gadele cum ii spuneam noi in copilarie.E greu,e foarte greu sa joci aceste minunate fiinte in zonele acestea muntoase unde uliul face legea si pasari de mare valoare pier din cauza acestuia,dar astea sunt legile naturii….
nu i asa ,la noi in bihor uliul este tinut la respect cu cate o capcana,cand vedem ca sunt 3,4 ulii punem,capcanele lasam doar unu ,max doi sunt prea de ajuns,oricum in o luna doua apar altii,e corect ca un uliu sa ataceun porumbel,dar cand altul vine si haituieste porumbelul,nu e corect.asa ca mai rariti i ca nu i bai,oricum asociatia de vanatoare si pescuit are grija sa repopuleze cu accipiter gentiliss,chilariti i,si la mine a inceput ieri deara pe la 6,cam devreme tinand cont ca i canicula,dar porumbeii mei au fost mai rapizi ca el,sa vedem runde viitoare cum va fii,tata imi spune ca se inmultesc atacurile zilnic,asta e ,vant in pene
si la noii in valea jiului uliu si soimu face ravagii,saptamana trecuta doi puii mia lovit,am cateva pasari la care tin mai mult ce sunt invatate la mine pe care anu asta nu leam lasat afara de frica sa nu mi le prinda rapitoarele.am observat ca la care tin mai mult pe ala mil prinde.
eu sunt din leresti arges, 10 km la nord de campulung muscel, si-l inteleg foarte bine pe domnul din azuga, pt ca la noi e la fel, ba poate chiar mai rau.nu prea are pauze, da cam tot timpul anului sil ajuta si zona pt ca valea e ingusta si padurea foarte aproape.de pus capcane am renuntat dupa ce neau amenintat padurarii cu amenzi mari , asa ca saracele pasari lupta singure contra ” jupanului”.
Nu mai cereti scheme de capcane pe site pentru ca este ILEGAL.
la noi in zona am avut multe astfel de exemplare dar avem cativa baieti de baieti si cu cursele au prins cateva sute in ultimii 3-4 ani iar acum chiar e liniste.
Incercati si la Azuga
Oricum cu mare grija pentru ca am auzit ca e ilegal, dar si sa ne prinda porumbeii e ilegal asa ca sunte chit.
ba mancavas sufletelu vostru (comentariu 5 si comentariu 10) voi suntetzi niste fraieri mah,niste imbecili cu capcanele voastre,si mai sunt altii care vorbesc ca se fac populari cu accipiter gentilis,nu mai vorbiti mai tembeilor prostii fara sa stiti nu s-au facut astfel de populari nebunilor,si populatia de ulii in tara este in continua scadere si voi vorbiti de capcane,si de tinut la respect “la noi in bihor uliul este tinut la respect cu cate o capcana”,lasilor handicapatilor,nu am cuvinte si va mai numiti columbofili,fiti corecti mai daca uliu ia un porumbel inseamna ca ceva nu era in regul;a cu acel porumbel si daca ati avea ceva in cap ati studia si voi putin sa vedeti totusi cum actioneaza uilu,de cand pana cand ataca,cand cuibareste,cand naparleste,etc.nu vreau sa ma laud da io anu asta n-am pierdut nici o pasare din cauza uliului,tinetii domne inchisi daca nu vreti pierderi ,daca ii lasati afara va asumati un risc,si uliu tre sa traiasca ca si voi dobitocilor.toata stima pt adevaratii columbofili care inteleg uilul si alte pasari de prada si pt acei miseli care vb de capcane pusti si altele aruncativa in cris sunteti de toata cacaoa.
INTR-ADEVAR felicitari crescatorilor de la munte ,este mai greu din privinta rapitoerelor dar eu sincer sunt de aceeasi parere cu florin (com11) .Sa nu intram’n detalii ,nu ca voi nu ati stii ce inseamna selectia(de toate felurile),forma sau starea de sanatate a unui porumbel .Sunt din Arges ,si pe noi ne omoara ,bine nu in halul asta pt ca ii zburam si cu cap, dar nici nu tre sa va luati cu omoratul de uli ,soimi sau ereti (soimuleti -popular) cum le spune D-l Dan.Mai bine invatati voi sa cresteti porumbei si nu va mai dati cocosi pe net ca la voi faceti legea printre salbaticiuni pt ca numai cacanarii o ard asa.bafta
florine esti prea incisiv.oamenii au si ei pareri.eu am si porumbei de ornament si crede-ma ca in privinta lor,uliul nu face selectie naturala.tin minte cd eram la scoala generala ca intr-o iarna,mi-a luat17 porumbei din 20.nu am pus niciodata capcane dar in localitate la mine este unul care pune si prinde cam5-6 pe iarna si totusi nu s-au rarait atacurile.probabilca vin ulii din alte zone.eu sunt de parere ca ar fii bine dc nr-ul uliilor ar fii mai mic.
bai florine dami si mie id tau dak esti asa dur
frumosi porumbei ai grija de ei cum am eu
Hallo ,
legat de subiect am gasit citeva date interesante pe internet , date care se refera la amenzile care sint aplicate de forurile competente , in speta politie si garda de mediu etc . in cazul prinderii si detinerii ilegale sau a uciderii pasarilor de prada .
Este vorba de legea pentru modificarea si complectarea Legii vinatorii si protectiei fondului cinegetic nr. 407 / 2006 , din 12.06.2007.
Atrag atentia asupra faptului ca toate amenzile sint calculate in EURO , iar in cazul unei contraventii , aceste sume de bani ( Euro ) vor fi probabil recalculate de catre forurile susnumite la cursul valutar pe ziua respectiva Euro / RONI .
Am sa extrag si enumara din liste doar amenzile ( valoarea de despagubire ) pentru pasarile de prada de zi si de noapte , incepind cu ulii si soimii .
Anexa nr. 2
FAUNA SALBATICA
B . Pasari
De interes vanatoresc la care vanarea este interzisa , precum si cuantumul despagubirilor in cazul unor fapte ilicite :
Pasari de prada de zi :
1 ? ULIUL PORUMBAR ( Accipiter gentilis ) 270 Euro
2 – Uliul pasarar ( Accipiter nisus ) 270 Euro
3 – Uliul picioare scurte ( Accipiter brevipes ) 270 Euro
4 – SOIMUL CALATOR ( Falco peregrinus ) 1660 Euro
5 – Soimul dunarean ( Falco cherrug ) 2700 Euro
6 – Soimul de iarna ( Falco columbarius ) 540 Euro
7 – Soimul rindunelelor ( Falco subbuteo ) 540 Euro
8 – Vinturelul de seara ( Falco vespertinus ) 1350 Euro
9 – Vinturelul mic ( Falco naumanni ) 1350 Euro
10 – Vinturelul rosu ( Falco tinnunculus ) 540 Euro
11 – Acvila de cimp ( Aquila heliaca ) 2700 Euro
12 – Acvila de munte ( Aquila Chrysaetos ) 2700 Euro
13 – Acvila de stepa ( Aquila orientalis ) 1350 Euro
14 – Acvila mica ( Aquila pennatus ) 1350 Euro
15 – Acvila tipatoare mica ( Aquilq pomarina ) 1350 Euro
16 – Acvila tipatoare mare ( Aquila clanga ) 1350 Euro
17 – Acvila porumbaca ( Hieraaetus fasciatus ) 540 Euro
18 – Codalbul ( Haliaeetus albicilla ) 2700 Euro
19 – Gaia neagra ( Milvus migrans ) 1350 Euro
20 – Gaia rosie ( Milvus milvus ) 1350 Euro
21 – Heretele (( Circus sp. ( toate speciile )) 270 Euro
22 – Serparul ( Circaetus circaetus gallicus ) 540 Euro
23 – Sorecarul mare ( Buteo rufinus ) 540Euro
24 – Sorecarul incaltat ( Buteo lagopus ) 270 Euro
25 – Sorecarul comun ( Buteo buteo ) 270 Euro
26 – Uliganul pescar ( Pandion haliaetus ) 540 Euro
27 – Viesparul ( Pernis apivorus ) 540 Euro
28 – Vulturul hoitar ( Neophron percnopterus 2700 Euro
29 – Vulturul negru ( Aegypius monachus ) 2700 Euro
30 – Vulturul sur ( Gyps fulvus ) 2700 Euro
31 – Zaganul ( Gypaetus barbatus ) 2700 Euro
Pasari de prada de noapte :
1 – Bufnita ( Bubo bubo ) 1350 Euro
2 – Ciuful ( Asio sp. ) 270 Euro
3 – Ciuvica ( Glaucidium passerinum ) 270 Euro
4 – Ciusul ( Otus scops ) 270 Euro
5 – Cucuveaua ( Athene noctua ) 270 Euro
6 – Huhurezul ( Strix sp. ) 270 Euro
7 – Striga ( Tylo alba guttata ) 540 Euro
Pentru conformitate rog sa accesati urmatorul Link :
sustin com 5 s 10.
cdre k cel care tine q uliul{dusmanul nostru}nu e columbofil
eu st din matau arges cel mai inalt deal din ro.s zilnic am deaface q el,uliul,nam capcane,da q fluierul s q urlatul ii mai salvez
naspa nici o poza plecati b-dea ici
Ma uit uneori pe forumuri si observ la multi columbofili (nu la toti), ura si aversiunea pe care o au fata de pasarile rapitoare de zi. Unii chiar intreaba ce rol pozitiv au pasarile rapitoare si doresc ca aceste specii sa dispara! Cit de retardat poti sa fii, pentru a dori in numele unei pasiuni, disparitia unor specii de pasari? O alta trasatura comuna a acestor jeguri umane este ca se exprima in scris asa dupa cum gindesc. Adica iti vine sa vomiti cind le citesti mesajele, pentru ca rastignesc pur si simplu limba romana. Spre exemplu, incercati sa sa cititi mesajele 5, 7 si 17!
Am tot respectul pentru columbofilii care, desi investesc bani seriosi in aceasta pasiune, sint impotriva capcanelor, iubesc natura asa cum a creat-o Dumnezeu si inteleg si accepta existenta speciilor de pasari rapitoare.
E foarte greu sa tii ulii departe de porumbei si va inteleg cat de greu va este pierderea unia.Am si eu porumbei locuiesc intrun sat din lupsa de sus mehedinte de fapt acolo stau bunici eu stau intr un oras destul de aproape cu parinti.
St incepator dar tatal meu a avut si el porumbei doar de dragul de ai avea , eu ca sa fac porumbei a trebuit sa iau de la bunici din partea lu’ tati casa fac si la lupsa porumbei da si acolo nu am avut numai voiajoro si acoloa m inceput cu gutani dar mereu cand plecam de la bunici din partea lu’ tati ei erau ddin racova un sat de langa calafat .Mereu cand plecam de la racova se intampla ceva ba mii manca pisica,ba eru prinsi pe alte casi in sat avand aproape toti sateni porumbei sau cel mai rau veneau otrviti de pe camp fiind zona de campie mereu se intampla ceva .dar faceam alti acum prin 2o10 am facut si asta se datoreaza datorita unei porumbite pe care am prinso cu mana era lesinata de foame si se oprise pe marginea grajdului si am prinso am bagato in cusca a doua zii am facut rost de altii puii si iam bagat IN POD si asa sau invatat dupa care intro zii mam dus la un baiat si am vazut ce porumbei avea si iam cumparat unul era un voiajor superb in solzat si lam dus acasa era pui acesta sa imperecheat cu o gutana si au scos cativa pui buni asemanatori cu voiajori corp atletic dar narile mici mie imi era drag de ei ca ii am pe casa .Dar am observat ca mai avem o porumbita care era voiajoara pe care a observato tata am ramas uimit si am zis sai fac pereche fiind de rasa amandoi dupa care un an mia mersw bine si am cum parat alti voiajori tot de la baiatul acela 4 porumbei dar dupa un an intro iarna miau fost disparuti toti miau mai ramas decat gutani si nu au fost mancati de nicio pisica asa ca mam suparat foarte tare dar mam linistit am luat alti voiajori defapt decat doi si amluato de la capat pana la urma am vrut sa fac si la lupsa am dus prima oara decat o perche un era tras din primu porum bel voiajor sau invatat acolo fiid doar doi nu se avntau la zbor asa ca am mai adus alti 16, tot asa corciti cu voiajor sa invatat acollo dar am mai ramas doar cu 6 pana cand a sosit iarna pt ca eu iarna porumbeii ii tin inchisi la lupsa de oarece fiiind zona dee deal st multi pradatori mai ales iarna iar primavar au scos foarte multi pui cand vecinu meu a vazut cati porumbei am a facut si el 2 voiajori mama lor cursieri foarte bunii dar cum erau doar doi mi ia dat mie si a mmai incercat sa ia om pereche dea batrana dar toto na reusit din cauza ca nu scoteau pui si le a amenajat frumos spatiul lor am ramas uimit de ce nu au reusit sa scoata puii , porumbeii ii ave a de la niste rude de ale lui care era columbofil si ii zbura pete tot in lume asa ca a ales sa mii dea mie iam pastrat si miau scos tri seriii de puii una am pastrato dar mia luat uliu un pui la inceputul toamnei iar ceilalti iam dus la racova si asa am reusit sa fac porumbei si acolo si aici cand nu am la racova ma la lupsa deci de unde sa iau .La racova nu am avut ulii d porum beii asa ca nu am avut porobleme cu atacurile erau soimi pt soareci din camp pana iarna care doare ce A TRECUT a aparut un uliu de gaini si mia atacat si un c hiar mi la ranit aici st nevoit sa folosesc capcana de oarece ulii st buni pt ecosistem ei mananca rozatoarele tin controlul reptilelor fac parte din ciclul vieti dar la mine nu este o problema de oarece st rasele mici de ulii sorecari care nu ataca porumbeii si pot mentine ecosistemul dar la zonele de munte ulii st foarte esentiali ,va inteleg va e foarte greu sa acceptati pierderea unui porumbel din cuza uliului puteti sa mai si prindeti uliul care se obisnuieste sa va atace numai stolul vostru acela e o amenintare dar de multe ori uliul ataca azi un stol maine alt stol nu ataca nu mai stolul tau de multe ori la mn trecea pe labga ei si nu le face nimic dar mai este o solutie sa faceti pana la 40-35 de porumbei si asa nu o sa atace grupul si daca o va face nu va reusi swai prinda pt ca mereu satunu de paza si astfel fiind mai multi ei vor vedea pericolul mai repede acesta este sfatul meu mai si prindeti in ei dar incercati sa ii speriati cu suete puternice va urez mult noroc in crestera porumbeilor.sa nu va dati batuti ori cat de greu va este
Stau in dambovita, zona d deal impadurita. Soimul atak zilnic, dar porumbeii bine antrenati ,cu conditie fizik buna o sa skpe mereu. 90 – 95 % dintre atacuri s soldeaza cu esec. Dak atak d cateva ori si nu prinde nimic, renunta si o perioada n.o sa mai deranjeze ,dar dak ia ceva o sa revina mereu in aceeasi zona.
Articolul acela este o delectare. Parca nu numai imaginile sunt redate, dar si sunetele …
Da, tare de tot articolul creeaza impresia ca traiesti pur si simplu tot ce citesti iti taie rasuflarea ce sa mai……..Aproape ca uitasem cum este sa cresti porumbei intr-o zona de munte …..
Super articol.
Ieri a atacat la mine prima data pe anu asta dl. uliu. Primul atac la pui, seara dupa zbor, cand s-au lasat pe cotet si au pierdut elanul. Ratare, cum se intampla defapt de regula…oricum incep emotiile de acum! Smecherul a stat ascuns pana s-au lasat, si apoi a venit la ambuscada dar i-au stricat panul cotofenele care au dat alarma si pana a ajuns el la cotet, puii aveau deja avans in aer.
Sunt din Azuga de pamant si stiu ce inseamna ulii sau gadele cum ii spuneam noi in copilarie.E greu,e foarte greu sa joci aceste minunate fiinte in zonele acestea muntoase unde uliul face legea si pasari de mare valoare pier din cauza acestuia,dar astea sunt legile naturii….
nu i asa ,la noi in bihor uliul este tinut la respect cu cate o capcana,cand vedem ca sunt 3,4 ulii punem,capcanele lasam doar unu ,max doi sunt prea de ajuns,oricum in o luna doua apar altii,e corect ca un uliu sa ataceun porumbel,dar cand altul vine si haituieste porumbelul,nu e corect.asa ca mai rariti i ca nu i bai,oricum asociatia de vanatoare si pescuit are grija sa repopuleze cu accipiter gentiliss,chilariti i,si la mine a inceput ieri deara pe la 6,cam devreme tinand cont ca i canicula,dar porumbeii mei au fost mai rapizi ca el,sa vedem runde viitoare cum va fii,tata imi spune ca se inmultesc atacurile zilnic,asta e ,vant in pene
si la noii in valea jiului uliu si soimu face ravagii,saptamana trecuta doi puii mia lovit,am cateva pasari la care tin mai mult ce sunt invatate la mine pe care anu asta nu leam lasat afara de frica sa nu mi le prinda rapitoarele.am observat ca la care tin mai mult pe ala mil prinde.
eu sunt din leresti arges, 10 km la nord de campulung muscel, si-l inteleg foarte bine pe domnul din azuga, pt ca la noi e la fel, ba poate chiar mai rau.nu prea are pauze, da cam tot timpul anului sil ajuta si zona pt ca valea e ingusta si padurea foarte aproape.de pus capcane am renuntat dupa ce neau amenintat padurarii cu amenzi mari , asa ca saracele pasari lupta singure contra ” jupanului”.
Nu mai cereti scheme de capcane pe site pentru ca este ILEGAL.
la noi in zona am avut multe astfel de exemplare dar avem cativa baieti de baieti si cu cursele au prins cateva sute in ultimii 3-4 ani iar acum chiar e liniste.
Incercati si la Azuga
Oricum cu mare grija pentru ca am auzit ca e ilegal, dar si sa ne prinda porumbeii e ilegal asa ca sunte chit.
ba mancavas sufletelu vostru (comentariu 5 si comentariu 10) voi suntetzi niste fraieri mah,niste imbecili cu capcanele voastre,si mai sunt altii care vorbesc ca se fac populari cu accipiter gentilis,nu mai vorbiti mai tembeilor prostii fara sa stiti nu s-au facut astfel de populari nebunilor,si populatia de ulii in tara este in continua scadere si voi vorbiti de capcane,si de tinut la respect “la noi in bihor uliul este tinut la respect cu cate o capcana”,lasilor handicapatilor,nu am cuvinte si va mai numiti columbofili,fiti corecti mai daca uliu ia un porumbel inseamna ca ceva nu era in regul;a cu acel porumbel si daca ati avea ceva in cap ati studia si voi putin sa vedeti totusi cum actioneaza uilu,de cand pana cand ataca,cand cuibareste,cand naparleste,etc.nu vreau sa ma laud da io anu asta n-am pierdut nici o pasare din cauza uliului,tinetii domne inchisi daca nu vreti pierderi ,daca ii lasati afara va asumati un risc,si uliu tre sa traiasca ca si voi dobitocilor.toata stima pt adevaratii columbofili care inteleg uilul si alte pasari de prada si pt acei miseli care vb de capcane pusti si altele aruncativa in cris sunteti de toata cacaoa.
INTR-ADEVAR felicitari crescatorilor de la munte ,este mai greu din privinta rapitoerelor dar eu sincer sunt de aceeasi parere cu florin (com11) .Sa nu intram’n detalii ,nu ca voi nu ati stii ce inseamna selectia(de toate felurile),forma sau starea de sanatate a unui porumbel .Sunt din Arges ,si pe noi ne omoara ,bine nu in halul asta pt ca ii zburam si cu cap, dar nici nu tre sa va luati cu omoratul de uli ,soimi sau ereti (soimuleti -popular) cum le spune D-l Dan.Mai bine invatati voi sa cresteti porumbei si nu va mai dati cocosi pe net ca la voi faceti legea printre salbaticiuni pt ca numai cacanarii o ard asa.bafta
florine esti prea incisiv.oamenii au si ei pareri.eu am si porumbei de ornament si crede-ma ca in privinta lor,uliul nu face selectie naturala.tin minte cd eram la scoala generala ca intr-o iarna,mi-a luat17 porumbei din 20.nu am pus niciodata capcane dar in localitate la mine este unul care pune si prinde cam5-6 pe iarna si totusi nu s-au rarait atacurile.probabilca vin ulii din alte zone.eu sunt de parere ca ar fii bine dc nr-ul uliilor ar fii mai mic.
bai florine dami si mie id tau dak esti asa dur
frumosi porumbei ai grija de ei cum am eu
Hallo ,
legat de subiect am gasit citeva date interesante pe internet , date care se refera la amenzile care sint aplicate de forurile competente , in speta politie si garda de mediu etc . in cazul prinderii si detinerii ilegale sau a uciderii pasarilor de prada .
Este vorba de legea pentru modificarea si complectarea Legii vinatorii si protectiei fondului cinegetic nr. 407 / 2006 , din 12.06.2007.
Atrag atentia asupra faptului ca toate amenzile sint calculate in EURO , iar in cazul unei contraventii , aceste sume de bani ( Euro ) vor fi probabil recalculate de catre forurile susnumite la cursul valutar pe ziua respectiva Euro / RONI .
Am sa extrag si enumara din liste doar amenzile ( valoarea de despagubire ) pentru pasarile de prada de zi si de noapte , incepind cu ulii si soimii .
Anexa nr. 2
FAUNA SALBATICA
B . Pasari
De interes vanatoresc la care vanarea este interzisa , precum si cuantumul despagubirilor in cazul unor fapte ilicite :
Pasari de prada de zi :
1 ? ULIUL PORUMBAR ( Accipiter gentilis ) 270 Euro
2 – Uliul pasarar ( Accipiter nisus ) 270 Euro
3 – Uliul picioare scurte ( Accipiter brevipes ) 270 Euro
4 – SOIMUL CALATOR ( Falco peregrinus ) 1660 Euro
5 – Soimul dunarean ( Falco cherrug ) 2700 Euro
6 – Soimul de iarna ( Falco columbarius ) 540 Euro
7 – Soimul rindunelelor ( Falco subbuteo ) 540 Euro
8 – Vinturelul de seara ( Falco vespertinus ) 1350 Euro
9 – Vinturelul mic ( Falco naumanni ) 1350 Euro
10 – Vinturelul rosu ( Falco tinnunculus ) 540 Euro
11 – Acvila de cimp ( Aquila heliaca ) 2700 Euro
12 – Acvila de munte ( Aquila Chrysaetos ) 2700 Euro
13 – Acvila de stepa ( Aquila orientalis ) 1350 Euro
14 – Acvila mica ( Aquila pennatus ) 1350 Euro
15 – Acvila tipatoare mica ( Aquilq pomarina ) 1350 Euro
16 – Acvila tipatoare mare ( Aquila clanga ) 1350 Euro
17 – Acvila porumbaca ( Hieraaetus fasciatus ) 540 Euro
18 – Codalbul ( Haliaeetus albicilla ) 2700 Euro
19 – Gaia neagra ( Milvus migrans ) 1350 Euro
20 – Gaia rosie ( Milvus milvus ) 1350 Euro
21 – Heretele (( Circus sp. ( toate speciile )) 270 Euro
22 – Serparul ( Circaetus circaetus gallicus ) 540 Euro
23 – Sorecarul mare ( Buteo rufinus ) 540Euro
24 – Sorecarul incaltat ( Buteo lagopus ) 270 Euro
25 – Sorecarul comun ( Buteo buteo ) 270 Euro
26 – Uliganul pescar ( Pandion haliaetus ) 540 Euro
27 – Viesparul ( Pernis apivorus ) 540 Euro
28 – Vulturul hoitar ( Neophron percnopterus 2700 Euro
29 – Vulturul negru ( Aegypius monachus ) 2700 Euro
30 – Vulturul sur ( Gyps fulvus ) 2700 Euro
31 – Zaganul ( Gypaetus barbatus ) 2700 Euro
Pasari de prada de noapte :
1 – Bufnita ( Bubo bubo ) 1350 Euro
2 – Ciuful ( Asio sp. ) 270 Euro
3 – Ciuvica ( Glaucidium passerinum ) 270 Euro
4 – Ciusul ( Otus scops ) 270 Euro
5 – Cucuveaua ( Athene noctua ) 270 Euro
6 – Huhurezul ( Strix sp. ) 270 Euro
7 – Striga ( Tylo alba guttata ) 540 Euro
Pentru conformitate rog sa accesati urmatorul Link :
http://www.agvps.ro/download/Legea_vanatorii.pdf
Cu respect !
Andrei K.
sustin com 5 s 10.
cdre k cel care tine q uliul{dusmanul nostru}nu e columbofil
eu st din matau arges cel mai inalt deal din ro.s zilnic am deaface q el,uliul,nam capcane,da q fluierul s q urlatul ii mai salvez
naspa nici o poza plecati b-dea ici
Ma uit uneori pe forumuri si observ la multi columbofili (nu la toti), ura si aversiunea pe care o au fata de pasarile rapitoare de zi. Unii chiar intreaba ce rol pozitiv au pasarile rapitoare si doresc ca aceste specii sa dispara! Cit de retardat poti sa fii, pentru a dori in numele unei pasiuni, disparitia unor specii de pasari? O alta trasatura comuna a acestor jeguri umane este ca se exprima in scris asa dupa cum gindesc. Adica iti vine sa vomiti cind le citesti mesajele, pentru ca rastignesc pur si simplu limba romana. Spre exemplu, incercati sa sa cititi mesajele 5, 7 si 17!
Am tot respectul pentru columbofilii care, desi investesc bani seriosi in aceasta pasiune, sint impotriva capcanelor, iubesc natura asa cum a creat-o Dumnezeu si inteleg si accepta existenta speciilor de pasari rapitoare.
E foarte greu sa tii ulii departe de porumbei si va inteleg cat de greu va este pierderea unia.Am si eu porumbei locuiesc intrun sat din lupsa de sus mehedinte de fapt acolo stau bunici eu stau intr un oras destul de aproape cu parinti.
St incepator dar tatal meu a avut si el porumbei doar de dragul de ai avea , eu ca sa fac porumbei a trebuit sa iau de la bunici din partea lu’ tati casa fac si la lupsa porumbei da si acolo nu am avut numai voiajoro si acoloa m inceput cu gutani dar mereu cand plecam de la bunici din partea lu’ tati ei erau ddin racova un sat de langa calafat .Mereu cand plecam de la racova se intampla ceva ba mii manca pisica,ba eru prinsi pe alte casi in sat avand aproape toti sateni porumbei sau cel mai rau veneau otrviti de pe camp fiind zona de campie mereu se intampla ceva .dar faceam alti acum prin 2o10 am facut si asta se datoreaza datorita unei porumbite pe care am prinso cu mana era lesinata de foame si se oprise pe marginea grajdului si am prinso am bagato in cusca a doua zii am facut rost de altii puii si iam bagat IN POD si asa sau invatat dupa care intro zii mam dus la un baiat si am vazut ce porumbei avea si iam cumparat unul era un voiajor superb in solzat si lam dus acasa era pui acesta sa imperecheat cu o gutana si au scos cativa pui buni asemanatori cu voiajori corp atletic dar narile mici mie imi era drag de ei ca ii am pe casa .Dar am observat ca mai avem o porumbita care era voiajoara pe care a observato tata am ramas uimit si am zis sai fac pereche fiind de rasa amandoi dupa care un an mia mersw bine si am cum parat alti voiajori tot de la baiatul acela 4 porumbei dar dupa un an intro iarna miau fost disparuti toti miau mai ramas decat gutani si nu au fost mancati de nicio pisica asa ca mam suparat foarte tare dar mam linistit am luat alti voiajori defapt decat doi si amluato de la capat pana la urma am vrut sa fac si la lupsa am dus prima oara decat o perche un era tras din primu porum bel voiajor sau invatat acolo fiid doar doi nu se avntau la zbor asa ca am mai adus alti 16, tot asa corciti cu voiajor sa invatat acollo dar am mai ramas doar cu 6 pana cand a sosit iarna pt ca eu iarna porumbeii ii tin inchisi la lupsa de oarece fiiind zona dee deal st multi pradatori mai ales iarna iar primavar au scos foarte multi pui cand vecinu meu a vazut cati porumbei am a facut si el 2 voiajori mama lor cursieri foarte bunii dar cum erau doar doi mi ia dat mie si a mmai incercat sa ia om pereche dea batrana dar toto na reusit din cauza ca nu scoteau pui si le a amenajat frumos spatiul lor am ramas uimit de ce nu au reusit sa scoata puii , porumbeii ii ave a de la niste rude de ale lui care era columbofil si ii zbura pete tot in lume asa ca a ales sa mii dea mie iam pastrat si miau scos tri seriii de puii una am pastrato dar mia luat uliu un pui la inceputul toamnei iar ceilalti iam dus la racova si asa am reusit sa fac porumbei si acolo si aici cand nu am la racova ma la lupsa deci de unde sa iau .La racova nu am avut ulii d porum beii asa ca nu am avut porobleme cu atacurile erau soimi pt soareci din camp pana iarna care doare ce A TRECUT a aparut un uliu de gaini si mia atacat si un c hiar mi la ranit aici st nevoit sa folosesc capcana de oarece ulii st buni pt ecosistem ei mananca rozatoarele tin controlul reptilelor fac parte din ciclul vieti dar la mine nu este o problema de oarece st rasele mici de ulii sorecari care nu ataca porumbeii si pot mentine ecosistemul dar la zonele de munte ulii st foarte esentiali ,va inteleg va e foarte greu sa acceptati pierderea unui porumbel din cuza uliului puteti sa mai si prindeti uliul care se obisnuieste sa va atace numai stolul vostru acela e o amenintare dar de multe ori uliul ataca azi un stol maine alt stol nu ataca nu mai stolul tau de multe ori la mn trecea pe labga ei si nu le face nimic dar mai este o solutie sa faceti pana la 40-35 de porumbei si asa nu o sa atace grupul si daca o va face nu va reusi swai prinda pt ca mereu satunu de paza si astfel fiind mai multi ei vor vedea pericolul mai repede acesta este sfatul meu mai si prindeti in ei dar incercati sa ii speriati cu suete puternice va urez mult noroc in crestera porumbeilor.sa nu va dati batuti ori cat de greu va este
Stau in dambovita, zona d deal impadurita. Soimul atak zilnic, dar porumbeii bine antrenati ,cu conditie fizik buna o sa skpe mereu. 90 – 95 % dintre atacuri s soldeaza cu esec. Dak atak d cateva ori si nu prinde nimic, renunta si o perioada n.o sa mai deranjeze ,dar dak ia ceva o sa revina mereu in aceeasi zona.