Un hobby relaxant, din cand in cand

Stim ce efect relaxant au porumbeii asupra noastra si le povestim tuturor celor care nu ne inteleg pasiunea. Uitam repede momentele de frustrare, suparare si nervi cu care ne condimenteaza dracusorii astia mici, caci nu de putine ori, reusesc sa ne scoata din minti.

Am gasit un filmulet care ilustreaza perfect cele de mai sus… omul ne explica duios cat de placut este pentru el ca dupa munca sa se relaxeze mangaindu-si cainele, ce efecte benefice pentru sanatate are acest lucru si cat de armonios se formeaza conexiunea om-animal. :)) La fel si la porumbei… relaxare permanenta. (?!)

Categories Diverse

9 comentarii la “Un hobby relaxant, din cand in cand”

  1. Cele mai multe spume ma apuca atunci cand gresesc boxele si se umplu de sange, sparg oua si storcesc puii… sau cand raman noaptea in zbor ca imbecilii… sau cand imperechez doua culori rare si imi ies solzati :))))). Cu timpul m-am imunizat si mi se cam rupe de toate astea, ma agita tot mai putin, ceea ce va doresc si voua.

  2. Genial, am râs cu lacrimi!!!??? Relaxare maxima alaturi de animaluțul iubit si iubitor!!! Se mai numeste si masochism si seamana al naibii de mult uneori cu columbofilia!!!???

  3. Problema mea nr 1 este atunci cand nu intra imediat la sosirea din concurs…restul nu le consider probleme.

  4. Ai mei erau separati din octombrie. Compartimentul de masculi si de femele. De fapt,ambele compartimente sunt de reproductie. O parte dintre masculi,in compartimentul masculilor,si-au luat boxe, ceilalti pe odihnitori. Ar fi trebuit ca si in cel al femelelor sa fi lasat masculii mai intai sa-si ia boxe si dupa sa le dau femelele. Dar,totul se invata dupa…. I-am luat pe aia cu odihnitorile si i-am pus cu femelele ramase in compartimentul femelelor. Nu mi se parea adevarat! S-au imperechiat imediat… Zic: na belea! Sa vezi minune! Pai si cand le-am dat drumu…si-au inceput bataia… Nu mai era unu’ la locul lui! Am intrat in criza! Imi faceam fel si fel de ganduri…mi-i imaginam cum le rupeam gatu’… Un Koopman,nu-i placea boxa pe care i-o dadusem,il bagam inauntru,el disperat sa iasa. I-am lasat sa manance,dupa care i-am prins le toti si pusi in boxe, impreuna cu femelele. Ziua urmatoare,le-am dat drumu le rand,o parte dimineata, ceilalti,dupa amiaza. Dupa trei zile, majoritatea intra fiecare in boxa lui. Koopman,intra in toate boxele din jurul lui,numai intr-a lui nu nimereste! Mi-e frica sa nu fac vreuna dimineata cand intru la ei pe jumatate adormit… tocmai cu Koopman,sa nu fac doi! Ceilalti,din compartimentul masculilor,sunt toti linistiti, zboara fiecare la locul lui…toti ok! Secretul asta e! Lasati fiecare sa-si aleaga boxa,dupa care li se dau femelele. Hai sa vi-o spun si pe-asta,ca sa va spun tot! In prima seara,cand au iesit la bataie…dupa ce le-am inchis boxele si i-am lasat sa manance si i-am pus din nou pe fiecare la locul lui,am trecut pe la fiecare cu alune. 80 de porumbei, fiecare 10 alune! Ca sa nu sufera de foame… bagami-as …la!

  5. Am electronic, nu asta e problema..
    Cred cu tărie că un coteț suspendat si poziționat intr un spațiu mare si liber este un mare avantaj,Eu il am la sol și este si între case!Tinerii nu aleg întotdeauna sputnicul ci acoperișul,cred ca unul din motive este si ca nu ii zbor ca pui si nu isi formează această deprindere de mici.
    La etapele scurte de început,fac ture in jurul crescatoriei,bat aripa dupa altii care ii văd in zbor,iar atunci când coboară ii apuca ciugulitul de pene…Atunci pulsul o ia razna!
    Bineinteles ca folosesc undita.. pt o “corecție de traiectorie”

  6. @ChrisRace: Undita pentru “corectie de traiectorie” :))).
    Vezi sa nu vada si altii pentru ca ar putea sa ii lege cu firul de la undita de cand ii imbarca si la eliberare sa ii “pescuiasca” repede spre casa.

    @Porumbei.ro: Cred ca tuturor ne creste pulsul la cele enumerate de tine.

    @petre, petre: Daca toate ar merge ca pe roate, fara sa ne enerveze, cred ca nici bucuria nu ar mai fi atat de mare la castigarea cupelor, locurilor-normelor propuse, sau, dupa caz, la castigarea etapelor la columbodrom.

  7. CrisRace banuiesc din ce zici in primul comentariu ca tu zbori vaduvie. Apoi asta este o particica mica din reversul medaliei, nu ma apuc sa mai zic si partile alea mai mari si rele ale vaduviei ca le stii tu mai bine iar pe mine nu ma prea intereseaza sa detaliez alte bazaconii, in goana dupa rezultate spectaculoase uitam de porumbei si incercam sa creem robotei la fluier. Daca porumbeii tai zboara la natural si nu intra imediat cand ajung acasa din dorinta de a ajunge cat mai repede la cuib, atunci ori zbori cu porumbeii maxim etape de fond si te intereseaza mai mult viteza lor si sa tina stolul sau sa si-l depasesca, decat creierul lor, daca incerci maratoane cu astfel de porumbei si joci natural te sfatuiesc sa renunti la asemenea exemplare. Sa nu-mi zici de distante de 800-900 pe campie ca ala e fond de o zi.

  8. Claudiu problema mea este ca nu pot aloca timp suficient porumbeilor..ii vad decat in weekend,antrenamentele si le fac singuri(dacă vor)Sau ii iau eu cu masina 30 km o data pe saptamana.Au program liber 2 ore dimineata si seara la fel.E clar ca e debandada.Nu alerg dupa rezultate(încă:))) ) si zbor natural..altfel nu se poate.







Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *