Salut,

Ma numesc Bogdan si sunt din Campulung Muscel, Arges. Vreau sa va impartasesc o poveste interesanta si in acelasi timp sa aflu mai multe date despre porumbelul RO 213141 – 09 cu cip Bricon de culore neagra.

In data de 2 iunie gasesc porumbelul in crescatoria proprie si il mut intr-o cusca de transport unde ii dau mancare si apa.

In data de 3 iunie este eliberat cu bilet pe picior. In jurul orei 13 sunt sunat de Nedelcu C. din Prahova. In prima faza am crezut ca este propietarul porumbelului, dar nu era. Porumbelul a intrat la el in cotet la fel ca si la mine. Acesta imi promite ca o sa il elibereze la randul sau.

Toata saptamana nu a sunat nimeni si deja porumbelul era dat uitarii.

In data de 11 iunie la ora 6 dimineata descopar cu uimire ca un porumbel se plimba prin curte (lucru care nu se intampla in mod normal). Avea o clema alba peste cip si legat de inel un alt inel.

Dupa 10-15 minute de uimire realizez ca este porumbelul eliberat cu o saptamana inainte. In acel moment iau telefonul si il sun pe columbofilul din PH unde a ajuns porumbelul cand a fost eliberat de mine prima data. El imi spune ca porumbelul nu mai dorea sa plece asa ca l-a eliberat in localitatea Seini, Maramures.

Acest porumbel a zburat 300 de km catre crescatoria mea fara sa fi stat mai mult de 14 ore in ea.

Momentan porumbelul este la mine si nu mai vrea sa plece. As vrea totusi sa aflu mai multe despre el.

Multumesc,
Bogdan