pradator-blana1Salut toti cititorii acestui site. In iarna aceasta pe 12 decembrie la mine in voliera s-a dat un supra atac impotriva porumbeilor. Dimineata cand ma duc sa le dau sa manance vad ca imi lipsesc 3 porumbei. Ma uit dupa ei si ii gasesc sub o boxa mancati pe jumatate.

Apoi a doua zi, apoi a treia zi pana ceva mi-a omorat 12 porumbei. Am decis sa ii mut in pod si cineva mi-a spus ca sunt sobolani sigur sub voliera (deoarece o aveam pe pamant). Am daramat-o dar nu am gasit nimic. Nu m-am mai apucat sa fac alta. Am decis sa ii tin in podul casei.

Pe 19 ianuarie ma duc sa dau drumul la gaini si din intamplare vad un sobolan imens ce cauta iesirea. A scapat si mi-am spus ca trebuie sa-l prind cumva. Asa ca cineva mi-a spus sa ii iau pasta de sobolani otravita (ciocolata termen popular). Am pus in aceeasi zi la gaini patru pachetele si astazi, 24 ianuarie am gasit “faptura gingasa” moarta. Ma bucur ca am onoarea sa-l arunc la rapa.

Mai am o mica problema aceea fiind soriceii care se pare ca nici nu se ating de aceasta pasta. Sunt cativa… mereu cand urc la porumbei in pod fug, in jur de 10-15 indivizi. Mi-e teama sa nu imi manance puii deoarece tocmai va trebui sa iasa doi pui in 3,4 zile. As mai avea si cateva intrebari:
1. La voi vine acest pradator cu blana(sobolan)?
2. A fost o greseala ca am facut voliera direct pe pamant?
3. Ce as putea face sa scap de soricei?
Va atasez si cateva poze cu pradatorul si porumbeii in podul casei.
Cu stima si respect, Catalin!