O carte din care se poate invata columbofilia: “Drumul spre succes” de Steven van Breemen

Columbofilia romana este in general saraca in materiale de calitate traduse de afara, pentru ca de cele autohtone nu se poate vorbi, ele lipsind cu desavarsire. Asadar avem acum o optiune (poate prima data) sa lecturam o carte cu adevarat speciala.

Steven van Breemen este un “nebun” pasionat de studiu columbofil, om care si-a dedicat toata viata studiului porumbeilor si crearii unei familii de porumbei de exceptie.

Va inchipuiti un columbofil care sa nu zboare cativa ani doar pentru a-si consangviniza familia de porumbei? Un columbofil care sa aiba un plan concret care sa se realizeze in cativa ani si ulterior infuzia de sange nou sa il faca de neoprit in concursuri. Acesta este Steve van Breemen.

A creat o rasa de porumbei cu rezultate de varf pe toate continentele, a selectat porumbei din SUA pana in Tailanda, din Taiwan pana in Danemarca. Si a ramas acelasi om modest, care uraste comertul si iubeste arta de a creea campioni!!!

Iata cum defineste comertul cu porumbei vest-european: “Eu selectez foarte dur porumbeii, astfel ca din 3 – 4 pui raman cu unul dupa zbor si selectie, restul ii tai. Asa se facea in Belgia si in Olanda in trecut. De cand a aparut internetul insa rebuturile se vand, nu se mai taie si asta nu e in regula pentru cresterea calitatii coloniilor care cumpara porumbei.”

Asadar avem acum ocazia achizitionarii unei carti in care Steve van Breemen descrie amanuntit in cuvinte simple, pe intelesul oricui, cum se poate ajunge la crearea unor superporumbei, cum se lucreaza in consangvinitate, cum ne folosim de consangvinitate, cand se introduce sange proaspat, ce inseamna calitatile necesate unui porumbel de valoare, care sunt acestea si cum se pot vedea foarte simplu de catre oricine.

Asadar, o ocazie sa vezi cu adevarat ce inseamna PORUMBEI BUNI si ce trebuie sa faci pentru a deveni campion.

Detalii pe: www.drumulspresucces.net

Categories Stiri