Vaccinare la picior


O metoda mai putin riscanta.

9 comentarii la “Vaccinare la picior”

  1. Şi mai simplă, aş adăuga, pentru că nu mai ai nevoie de asistentă :) A încercat-o vreunul dintre voi până acum? Eu o să o încerc săptămâna viitoare şi vă spun cum a mers.

  2. Am probat azi metoda pe vreo zece pui. Merge treaba însă dacă puiul e mai mare ai o problemă cu fulgii care acoperă zona.

  3. Problema asta o ai si la gat cred… ai incercat sa pulverizezi apa pe fulgi? Am vazut in alta filmare ca fulgii se uda si se vede pielea mai bine.

  4. Probabil că apa rezolvă problema. Nu am încercat, că doar doi erau mai mari. Avantajul e că poţi face vaccinul singur.

  5. Si mai buna ca apa e un pulverizator cu alcool (spirt) !!! Dezinfecteaza si se evapora repede !!!

  6. REMARCA: La finalul filmului apare recomandarea ca vaccinarea( cu orice fel de vaccin inactivat) contra PMV sa se repete dupa 4-8 saptamini ptr imunizarea corecta * de calitate* care confera protectie concreta tineretului avind in vedere ca sistemul imun nu * lucreaza* la capacitatea optima.

  7. Am făcut prin metoda asta la 5 pui, la al treilea deja se instalase şi dexteritatea. E mai simplu dacă puii sunt mai mici, la vârsta celor din film. Am avut doi ceva mai mărişori şi mi-a fost mai greu cu fulgii, dar nu mai greu decât în ceafă. A doua zi se vedea cum se răspândise vaccinul pe sub piele, fără probleme, fără umflături, fără să pară că îi incomodează în vreun fel.

  8. Mama a gasit pe strada un porumbel care statea intins pe burta/piept. A pus mana pe el si l-a adus acasa. Nu cresc porumbei, nu ma pricep la ei. Porumbelul acesta pare vioi, dar sta cumva intins pe burta si picioarele se preling dupa el. Se misca tarandu-se pe aripi si zburatacind din ele, cu picioarele intinse dupa el. Desi l-am gadilat in talpa si l-am atins in diferite locuri de pe picioare, pare sa nu simta nimic, nici o tresarire, nici o miscare. Cu aripile pare in ordine, da din aripi dar nu se poate ridica de la pamant. Aripile si le misca natural, nu par lovite sau afectate. Cand se ridica in aripi arata ciudat, parca e frant de la mijloc, sta ca o cobra cu jumatate de trup la orizontala si ridicat de piept. Bea apa daca il pun cu ciocul in apropierea unei farfurioare cu apa. De mancat nu stiu daca mananca, am pus niste seminte langa el si firimituri de paine, dar fiindca il tin in colivia unui fost papagal, nu stiu daca a mancat ceva sau mancarea a cazut in tavita printre gratiile podelei. Am pus sub el o carpa sa nu-l doara pieptul, fiindca am auzit si noaptea cum da din aripi si isi schimba pozitia din 10 in 10 minute fiindca il doare sau ii amorteste pietul stand asa intins la orizontala.

    Ce sa fac cu el? As vrea sa-si revina si sa zboare in lumea lui.

Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *