Vaccinarea pentru paramixo, nu la gat ci la… picior

Am vazut o metoda interesanta de vaccinare paramixo care mi se pare mai putin riscanta si mai simpla. Porumbelul nu se inteapa in pliul de piele de la gat ci de la … picior. A mai folosit cineva aceasta metoda?

14 comentarii la “Vaccinarea pentru paramixo, nu la gat ci la… picior”

  1. Ce’ar mai fi sa stam sa rasturnam asa fiecare Porumbel in parte !

  2. depinde de vaccin,sunt vaccinuri care se fac subcutanat(sub piele)si sunt vaccinuri care se fac intramuscular(in muschi). ce atata controversa.?

  3. Grija mare la imitatori, eu nu cred ca foloseste acelasi vaccin pe care il folosim noi, el injecteaza 0,5 ml / porumbel. Din cate stiu eu se injecteaza 0,2 ml /porumbel . Sa nu fie vorba despre alt vaccin, mai bine metoda care o stim noi, dupa cap. Succes!

  4. In anul 2010 mi-am vaccinat pasarile cu vaccin olandez valabil un an de zile contra paramixo, in acest mod si nu am avut nici un fel de probleme. Cand esti singur te ajuta foarte mult, e usor si fara riscuri !!!

  5. si vaccinuri care se pun sub forma de picaturi in ochi … conteaza sa fie eficace , sa isi faca treaba

  6. Persoana cea mai indicata ,care ar putea sa ne lamureasca ar fi Domnul doctor Tudoran de la institutul Pasteur sau cel putin Dr.Dinu Mihai,Dr.Craciunescu sunt o gramada de columbofili Doctori veterinari care ne pot lamuri in aceasta privinta.Si e adevarat e mai putin riscant la picior,la gat risti sa atingi un nerv ceva din greseala si ai omorat porumbelul,sa speram ca intervine o persoana de specialitate sa ne explice daca se poate vaccina in acest fel sau nu .Bafta si vant in coada la concursururi ,ca in pene e putin gresit poate sa fie si vant din fata

  7. Vaccinarea in muschiul piciorului este o metoda folosita in deosebi la pasarile de talie mare(gaini, curci,rate…In Danemarca am vaccinat mii de gaini ouatoare si nu am intampinat nici un fel de probleme. Cu toate acestea porumbeii ii vaccinez la gat-asa am fost indrumat acum multi ani si asa m-am obisnuit. In ambele cazuri trebuie acordata mare atentie deoarece vorbim de niste pasari pe care le iubim si respectam, sper ca nu gresec. Toate cele bune!

  8. Nu este in muschi, in filmulet arata cum injecteaza sub piele, in pliul dintre picior si corp.

  9. Imi cer scuze….era cam tarziu cand am scris mesajul….depinde de vaccin, iar in cazul de fatza – subcutanat. Oricum ,in ambele zone exista riscuri, daca operatiunea de vaccinare nu se face cu mare atentie!







Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *