Va salut!
Ati achizitionat pe internet pasari de valoare, de care sa fiti multumiti in momentul in care asteptati puii lor de la concursuri? Mie mi s-a intamplat o singura data sa cumpar un produs bun, despre care stiam ca este bunicul unui porumbel cu locul 3 in expozitia nationala UCPR la Maraton FCI. In rest, doar dezamagiri, inca din momentul in care deschideam cutia in sediul Prioripost.

Imi propun de fiecare data sa renunt la a apasa butonul, constient fiind ca nimeni nu posteaza spre vanzare pasarile fara defecte si de a caror valoare este sigur. Dar dorinta de a imbogati genofondul crescatoriei primeaza si vocea ratiunii devine slaba pe moment.

Si in cazul licitatiilor totale procentul pasarilor slabe este mult mai mare decat cel al varfurilor, care ating maxim 1-3%. Ori, pentru matca, avem nevoie de exemplare de top. In plus, daca nu poti simti in mana porumbelul, daca nu-l poti observa in miscare, nu poti fi nici macar “nepriceput” in aprecierea in cunostinta de cauza a calitatilor lui. In acest caz, Piet de Weerd si-a scris memoriile degeaba…

Daca, totusi, sunteti adeptii unor astfel de achizitii, va sfatuiesc sa fiti atenti la detalii, atat cat pot fi ele observate intr-o fotografie 2D. Exemplific cu un caz in care proprietarul vinde o frumusete de femela guta, obtinuta din 2 albastri. Sa fie mutatie genetica, adulter sau… minciuna?

Va doresc un sezon 2017 cu multe satisfactii!

dan_tgv