Salutare tuturor. Incerc prin acest anunt sa salvez cativa porumbei. Povestea incepe cam asa: un vechi prieten a fost nevoit sa plece la munca in Franta acum 3 ani. Pana atunci a zburat porumbeii in fiecare an, incepand din 2001, cand s-a apucat. A lasat porumbeii in grija parintilor, dar acestia nu prea aveau grija de ai, a inceput sa-i ingrijeasca un vecin, columbofil si el.

Satul sa tot vada cum porumbeii stau numai inchisi, se imperecheau la gramada, ieseau puii de nici nu stiai care al cui e, acum o saptamana s-a hotarat sa-i vanda pe toti, cu exceptia a 2 perechi, primii lui porumbei. Cumparatori au fost , cativa , prea putini ca sa-i cumpere pe cei aproape 60 porumbei.

Azi a aveni vecinul acela la mine, si mi-a zis daca vreau vreunul, la pretul de 10 lei, un pret de ras , pentru ca stiu ce porumbei sunt , daca nu e, luni le ia gatul la toti .

Am ramas socat pot spune , chiar imi pare rau , dar n-am ce face , poate doar sa-l conving sa mai astepte macar o saptamana. Mi-a spus ca ieri a luat gatul la 3 masculi , printre care unul de 14 ani, mascul pe care l-am dorit mult , dar a zis ca nu il vinde.

Va spun ca mare parte din ei provin din linia van Hasteen , luati de la un crescator din zona , si cand zbura , avea rezultate constante , nu in frunte , dar era acolo. Va arat un mascul pe care l-am luat acum o luna de la el , incerc sa mai iau vreo doua femele , dar pe toti nu pot (si nu pot sa-l conving sa-i doneze , a zic ca mai bine le ia gatul decat sa-i dea “pe degeaba”) http://rhadoo082000.sunphoto.ro/Masculi/51070640