tesileanum
Buna ziua, numele meu este TESILEANU MONEL, sunt membru columbofil in cadrul clubului 3/2 SCHITU GOLESTI si am si eu o poveste interesanta cu un porumbel. Detin un mascul din anul 2008 achitionat de la prietenul meu VASILE IONUT in anul 2009. L-am eliberat in acelasi an afara, a fugit o noapte revenind a 2 a zi acasa. Apoi in anul 2010 am renuntat la porumbei pentru cateva luni si am dat si acest mascul imprumut prietenului meu RADU ION.

Dupa cateva luni l-am luat inapoi si i-am dat drumul iarasi afara si la fel aceeasi figura imi face, imi vine iarasi a 2 a zi acasa. In fine in anul 2011 am fost nevoit sa ma mut din cartierul MARCUSI unde stateam in comuna Poienarii de Muscel, zis si facut, am facut cusca porumbeilor, am mutat puii la noua locatie si ce m-am gandit eu, sa eliberez acest mascul afara. Zis si facut, i-am dat drumul afara, 3 zile habar nu am pe unde a umblat. A 3 a zi revine la noua locatie in POIENARI, il prind si ii dau de mancare si apa etc. In anul 2013 ii dau drumul afara, este liber mereu, il duc de 2 ori la o lansare cu matrurii mei la aproximativ 8 km aerieni distanta de casa.

In data de 13.07.2013 imi angajez 3 porumbei foarte buni pentru mine care zic sa faca fond, mare fond si as maraton, i-am bagat la etapa DONETSK, i-am pierdut pe toti 3 acea etapa, nu a venit nici unul nici pana acum. M-am suparat si la a 2-a etapa TOCMAK l-am bagat si pe acest mascul de 2008 cu gandul sa scap de el. Pe data de 27.07.2013 au fost lansati la ora 5 dimineata si pe data de 03.08.2013 pe cand ma uitam la zborul puilor, apare acasa acest mascul.

tesileanum2

Cu 2 antrenamente de 8 km reuseste sa ajunga acasa de la o distanta de 850 km in cea de a 8 a zi, la ora 9 si 10 min. Ce inseamna sa ai vointa de fier si dor de casa. Mentionez ca acest mascul este direct din crescatoria domnului maestru columbofil MUSESCU, nu este orice cioara. M-a surprins foarte tare, cu 2 antrenamemte de 8 km sa-l arunc direct la 850 km, sa mai vina acasa, nu ma mai gandeam la asa ceva.

SUCCES TUTUROR COLUMBOFILILOR.