Crescatori: Curea C-tin si Cornel, Timis

Ne-am hotarat sa scriem aceste cateva randuri din respect pentru aceia care au citit primul articol despre “Vulturul Nocturn”, dar in acelasi timp, ne simteam oarecum datori cu informatii despre ce a facut el in acest an competitional 2010, care tocmai s-a incheiat cu Expozitia Nationala de la Piatra Neamt.

Incepand cu acest an, am facut o schimbare radicala in ceea ce priveste materialul genetic din crescatorie, dar si metoda de a zbura porumbeii, pentru noi prioritar fiind doar cele 6 etape de fond si 3 de marathon. Nu vrem sa suparam pe nimeni, stim ca toate etapele sunt importante, dar fondul si maratonul sunt cele mai grele si totodata cele mai frumoase, unde doar porumbeii cei mai buni dintre cei buni reusesc sa se intorca acasa si sa claseze in fruntea clasamentului.

As dori sa incep cu ceea ce am terminat in ianuarie : “Si urmeaza un nou sezon pentru el, 2010 ”. Locuind in orasul Gataia, judetul Timis, facem parte din zona de Vest, unde zborurile de fond si marathon le zburam intr-o concurenta de 6 judete, la primul fond de Jihlava participand un numar de 14422 de porumbei de la 477 crescatori (noi avand una dintre cele mai mari distante din concurs).

Fiind foarte atasat de cuib si de perechea sa, “Vulturasul” este jucat tot la “natural” (daca o metoda da roade,nu trebuie schimbata). Incepand sezonul cu o etapa de Dabas 253 km, apoi participa la Bratislava 436 km, dupa care urmeaza cele 2 fonduri, Jihlava si Scharding, 620 km, respectiv 694 km, clasand toate aceste concursuri.

Dupa cum ati putut observa , a fost angajat inca de la inceput o data la 14 zile.

26.06.2010 prima etapa de marathon din acest sezon Bamberg 940 km, unde este angajat si dupa o cursa grea, ocupa locul 78 din 1029 de pasari.

10.07.2010 dupa alte 2 saptamani vine cursa de Halle 961 km, poate cea mai grea etapa din acest an, unde reuseste sa ocupe locul 5 pe Timis si locul 14 pe zona din 1837 pasari.

Dupa cum bine stiti intre a II a etapa si a III a etapa de marathon este o pauza de 3 saptamani (21 de zile). Frustrarea mi-a fost mare cand in ziua imbarcarii “Vulturasul” aruncase 2 pene in amandoua aripi si astfel nu a putut participa la Coburg.

Cu 6 etape clasate din tot atatea angajate, “Vulturul Nocturn” este din nou pe podiumul judetean si prezent in Expozitia Nationala Piatra Neamt.

Categorie
Record loc II Timis, loc 6 Exp. Nat. FCPR Piatra Neamt
Palm.Maraton loc II Timis loc 15 National
Palm.Fond loc III Timis loc 27 National

“Vulturul” reuseste sa claseze 31 de concursuri din care 15 de Fond + Maraton, totalizand 16719 km clasati. Va reamintesc ca este o combinatie de Vegen + De Klak (De Klak porumbei foarte iuti, dar care in opinia unora claseaza doar la viteza si demifond).

296603-07 F este fiica a 2 porumbei Vegen (in oprinia mea, Vegen este una din cele mai bune linii de marathon din Europa, daca nu cea mai buna).

Este imperecheata dupa 1 aprilie, si este jucata tot la “natural”, cautand sa aiba o pozitie foarte buna pe maratoane.

Este angajata la cele 2 etape de marathon, intr-o concurenta de 6 judete, avand una din cele mai lungi distante de parcurs si spre satisfactia noastra reuseste sa claseze pe toate 3 astfel :
26.06 Bamberg 940 km loc 33 / 1029 pasari
10.07 Halle 961 km loc 10 / 543 pasari
01.08 Coburg 938 km loc 6 / 397 pasari

In urma acestor rezultate ocupa :
Loc I AS Maraton Timis
Loc II zona Vest
Loc II Maraton Timis
Loc 10 National AS Maraton

Va doresc tuturor sa aveti parte doar de bucurii, sanatate, liniste sufleteasca si un 2011 mai bun, cu zboruri reusite si pierderi minime.

Mult succes si nu uitati : iubiti-va favoritii!
Cu stima,
Curea C-tin si Cornel
Gataia – Timis