1. Am lecturat multe articole despre bolile si tratamentele porumbeilor insa uneori mai raman totusi unele intrebari fara raspuns si unele probleme nerezolvate. Anul trecut 2010 a fost pentru mine un an cu rezultate sub nivelul asteptarilor. Motivul ? caut sa-l gasesc chiar si aici cu ajutorul comentariilor si raspunsurilor voastre .

De exemplu am inceput sezonul 2010 cu rezultate foarte bune si promitatoare la un loc de cinste , insa pe parcurs situatia s-a schimbat radical… am avut primele 5 etape cu rezultate de invidiat pe plan atat de club cat si de asociatie. De la a 6 etapa am observat ca pasarile imi veneau cu intarziere multe dintre ele nereusind sa mai prinda clasamentul.

Conditia fizica nu dadea absolut nimic de banuit ..pasarile erau intr-o forma perfecta aratau super .si cu toate acestea totusi rezultatele scadeau vizibil . Totul a inceput dupa etapa de 350 km eu zburand pasarile doar la categoriile viteza si demifond, ultima etapa fiinde de 720 km .Am angajat tot lotul pana la ultima etapa 12 in total ..
Am inceput sezonul cu 42 pasari si la final mai aveam doar 28 ..restul cazand pe campul de lupta ..Dar oare cum e cu putinta ca pasari batrane zburate in anii anteriori sa ramana pe drumuri asa de-odata si la distante atat de mici ?

Catre sfarsitul lunii iulie cand mai aveam inca 2 etape cu adultii trimit probe biologice la laborator de la lotul de pui si totodata trimit si de la lotul de zburatori ..

Rezultatele ?..Salmoneloza …dar numai la adulti …puii nu aveau nimic …

Fac imediat tratament cu enrofloxacina la pui preventiv iar la batrani nu am administrat nimic fiind inca la zboruri ..Dupa 4 saptamani trimit iarasi probe la laborator ..Rezultatul ..la pui Salmoneloza ..la adulti nimic … am renuntat la zborurile cu pui deoarece nu ma inscriam in timp cu un alt tratament si alte probe ..iar noi aici nu putem participa fara adeverinta de la laborator si fara cea de la veterinar pentru vaccin de Paramixoviroza..
intr-un tarziu trimit iarasi probe la laborator asta fiind in septembrie rezultatul ..tot lotul avand salmonela nu am facut de-atunci nici un tratament si la sfarsitul lunii noiembrie un alt rezultat arata ca pasarile nu au absolut nimic ..cum va explicati acest fenomen ?

Din toate articolele citite nu am gasit inca modul de vaccinare cu vaccinul viu Zoosal T.. Stie cineva modul si perioada cand se executa aceste vaccinuri ? In unele articole ..este indicat ca acesta sa fie facut in luna nov dupa ce pasarile au terminat cu naparlirea si repetarea lui dupa 3 saptamani ..in alte articole se recomanda in nov si urmatorul in aprilie ..sincer nici nu mai stiu care are dreptate si care are efect pozitiv ..
Stie cineva ?

Rog pe cei care sunt in cunostinta de cauza sa-mi dea si mie un raspuns .. ce este benefic cu siguranta pentru marea majoritate a celor care vizitam acest site .

Victor

2. Salut, ma numesc Cristian Petre si detin un nr de 80 de porumbei de voiajori. Tocmai am inceput tratamentul si ma framanta o intrebare de anul trecut. Eu tratez porumbeii pt salmoneloza cu gendox (un antibiotic ff.puternic).daca ii vaccinez cu vaccinul de salmoneloza acesta functioneaza ? A tratat cineva porumbeii prin acest vaccin? Am auzit tot felul de zvonuri ca mor porumbeii,ii afecteaza si ca are efecte secundare .Multumesc si succes la toti in urmatorul sezon.