Wild Carpathia; La multi ani Romania; Clasament national real?


Wild Carpathia este un documentar realizat la initiativa… Printului Charles al Marii Britanii, si prezinta frumusetea Romaniei si a muntilor Carpati. Se poate vedea integral aici.

Si… La multi ani ROMANIA!

Pentru a nu fi offtopic… pe cand o Romanie columbofila unita intr-o singura federatie? Sau macar… a incercat cineva sa realizeze un clasament national pe baza punctajelor din cele 3 federatii? Este macar posibil acest lucru, avand in vedere ca regulamentele sportive difera mai mult sau mai putin (numar de kilometri necesari, etape, etc)?

Categories Stiri

29 comentarii la “Wild Carpathia; La multi ani Romania; Clasament national real?”

 1. Parerea mea este ca nu se vor uni niciodata cele 3 federatii :( si nu o sa inteleg niciodata dc nu se poate acest lucru!Frumos mateialul realizat de britanici ;) LA MULTI ANI ROMANI!!!

 2. La multi ani romanilor!
  Romania e frumoasa,pacat ca e locuita!

 3. foarte frumoase peisajele. avem o fauna foarte frumoasa. la multi ani romania!!!

 4. LA MULTI ANI ROMANIA!!!!
  in ciuda tuturor spuselor despre romani SUNT MANDRU CA SUNT ROMAN

 5. Superb,care creste porumbei in asa zone are toate sansele sa iasa campion :) .La multi ani Romania.
  O idee:DE CE NU CONSTRUIESC ROMANII O FABRICA DE EXTRAS ‘BOGATIILE MUNTILOR!PREFERA SA IMBOGATEASCA STRAINII PE CAND NOI AVEM DATORII LA EI ,PACAT BANI SAR STRANGE PT FABRICA EU UNU AS DA 100 LEI SA SCAPAM DE ‘CRIZA’!!!
  Vant in pene ALL!

 6. ma lasa rece cu ziua romanilor, romanii ca natie au disparut de ceva timp, as comenta mai mult da imi racesc gura de pomana

 7. La multi ani Romani si La multi ani Romania!

  Legat de unificarea celor 3 federatii…e greu de crezut acest lucru si totodata relieful tarii nu face usor acest lucru. Este greu sa faci un catalog national in care sa pui porumbeii din toate zonele la un loc si in acelasi timp sa mai spui si ca e echitate. Asta este doar o parere personala. Astept si alte idei si pareri din partea celorlalti.

 8. la multi anii tuturor rominilor si tuturor celor care inpartasesc acest hobii nobil cu respect si sfiinta ma plec in fata iubitorilor de porumbei va salut

 9. Am deosebit de mult respect fata de omul – print Charles .
  Si nu numai din cauza acestui film frumos care , arata din fericire numai frumusetile tarii .
  Unul pe langa alte merite pe care le are acest om in Transilvania este inplicarea si lupta pentru o rezervatie naturala unica in Europa unde tampitii aceia care au fost la conducere in anii ” 90 au vrut sa faca un ” dracula – parc ” . Este vorba de http://www.rezervatia-breite.ro , o rezervatie a Stejarilor multiseculari . Deja comunistii au distrus mult pe acel platou , Stejarii find vazuti doar ca lemne de foc – atat ! Un ” dracula parc ” le dadea restul . Astazi este liniste si unii Stejari si-au mai revenit – altii nu …

  Desteaptate romane ,
  in tara ca si in strainatate !

 10. LA MULTI ANI ROMANIA !!! cea mai frumoasa tara din lume numai ca nu stim sa o folosim !!! PACAT

 11. Pt. comentariul 20. Cred ca te-ai referit la categoria maraton, deoarece de la viteza la fond pana in 700km nici afara nu se ”descaurca prea bine”. Referitor la aceasta categorie toti ar vrea sa zboare maraton si sa fie campioni si daca este posibil clasamente pe vreo 2 strazi ca doar indeplinesc norma FCI. Ei bine daca vorbim de M. Britanie, Belgia, Franta, Olanda , Luxembourg, Germania, etc, imi zici si mie care este relieful? Cred ca in veci Carpatii nu se pot compara cu Alpii, si daca te uiti sa vezi ca pe traseul multor tari de mai sus, multi porumbei de la Barcelona, Perpignan etc este exact pe deasupra acestora si trebuie sa gaseasca o depresiunue sau sa ocoleasca(cel putin la Anglia mai trebuie sa treaca si marea exact pe ultimii km si daca mai este si furtuna sau ceata atunci ei ce zic?), dar nici unii nu se plang, si totusi fac niste concursuri nationale si internationale de exceptie. La noi de ce nu se poate? Relieful e de vina sau oamenii? De ce nu se poate continua ce a inceput Florin Moldovan in 1999? Atunci cand vreo 3 ani consecutivi s-a zburat Gdansk national? De ce noi nu putem sa zburam vreo 3 Gdanskuri intr-un an toate nationale si altii pot? Pt ca nu avem conducatori si oameni care sa se lase condusi de cei mai buni, de asta.

 12. LA MULTI ANI columbofililor din toata romania si nu numai, si un craciun fericit!!!

Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *