zborul-iernii2015
Pe cand credeam ca iarna nu ne mai ofera nicio surpriza, ca ne ofilim in voliere, iata ca Timisul organizeaza un concurs de iarna – “ZBORUL PORCULUI” devine “ZBORUL IERNII”! Daca din cauze obiective nu s-a mai tinut zborul porcului in decembrie 2014 iata ca reprezentantii Asociatiei Columbofile Voiajorul Timis s-au gandit sa imbine utilul cu placutul.

Astfel ca o data cu expozitia “FCI PIGEON OLYMPIAD” de la Budapesta din 15 – 18 ianuarie 2015 reprezentantii participanti ai ACVT vor duce cu ei si competitorii zborului iernii, ca sa ne mai descretim un pic fruntile pline de praf, de la curatatul volierelor!

Cum acest gest simbolic de unitate si apartenenta nu poate fi neglijat m-am gandit sa particip si eu cu 1-2 pui de 2014, din cei care au participat la zborurile de pui pana la ABDA – 350 de km pentru mine. Taxa de participare pe porumbel este de 50 de lei, bani din care se platesc ceva cheltuieli si daca mai raman o sa se dea premii banesti pentru primele trei locuri.

Distanta de strabatut este de 249 de km de la Budapesta pana la mine la Pischia si 255 de km pana la Timisoara, porumbeii vor fi lansati sambata 17 ianuarie in intervalul orar 9 – 11, in conditii meteo cat mai acceptabile.

Certificarea timpilor de zbor se va face cu ceasuri constatatoare mecanice sau electronice, inscriere libera.

O sa va prezint foto cu mai multi pui ca sa va dati cu parerea, nu mai adaug descrieri ca sa nu devin plictisitor. Sper sa realizati ca, de fapt, incep sa inteleg cu ce se mananca voiajoristica si sa am porumbei acceptabili.

Bineinteles ca sambata cand vine puiul (daca vine) o sa va trimit fotografie sau filmat.

ATENTIE MARE RAGAZZI! Vreau sa fac ceva nou, daca tot se spune ca JOHANNIS a castigat alegerile cu internautii, hai sa ducem mai departe posibilitatile interconexiunii !

La ZBORUL IERNII va participa si KLAUS JOHANNIS CEL MARE, pe puiul Roland il denumesc KLAUS JOHANNIS CEL MARE (daca tot s-a remarcat ca statura la PARIS) si vedem cum sta cu dragostea fata de tara, daca de la BUDAPESTA se intoarce acasa! O sa prezint o echipa de 10 pui din care pe KLAUS il sponsorizez eu. Din ceielalti pui puteti sa va alegeti un preferat, platiti 50 de lei (taxa de zbor) si porumbelul respectiv va va purta numele in concurs! O sa fie si MAGD in echipa, daca domnul ANDREI DEJAN (caruia ii placea) il vrea il rezerv si ii schimb numele.

Pentru alte detalii oficiale il puteti contacta telefonic pe domnul OLAR BOGDAN la tel. 0727950290, inscrierile se fac pana joi seara la ora 22:00.

Adrian

Porumbeii:

VENTO
VENTO

TUNEA MARIUS
TUNEA-MARIUS

TIGRINA
TIGRINA

ORTISOR
ORTISOR

MAGD
MAGD

KLAUS JOHANNIS CEL MARE
KLAUS-JOHANNIS-CEL-MARE

BRONZ
BRONZ

DARK
COSMIN-DOBAN

FLORIN POPESCU
FLORIN-POPESCU

FUMIN
FUMIN