Femela 0207005-2012 proprietatea domnului Penteliuc Ghita din Burla, jud. Suceava a reusit sa indeplineasca baremul pentru norma la Fond Pui clasand toate cele 3 etape de Losice de aprox. 520 km, ocupand urmatoarele locuri:
Losice 1 : locul 29
Losice 2 : locul 4
Losice 3 : locul 15
Concurenta la aceste etape a fost in medie de 900 de porumbei.
Acest pui se trage din 2 parinti cu sange de maraton si anume: mama este 100% Andre Coldbrant si tatal este de la crescatorii olandezi Verweij-Castricum. Femela a fost scoasa in luna aprilie, a fost intarcata la aprox. 30 de zile si a fost hranita cu mancare de la Versele-Laga-Gery Plus.
Cand a fost angajata la primul fond acesta femela avea a 6-a pana in crestere iar cand a fost angajata la ultimul fond tocmai ii cazuse a 10-a pana, domnul Penteliuc marturisind ca a angajat-o la risc. In final riscul a meritat si porumbelul ocupa locul 2 judetean FOND PUI si locul 3 NATIONAL FOND PUI.
M-ati terminat. Superba si desteapta. Felicitari!
Foarte frumoasa femela.Felicitari pentru rezultate!!!
Felicitari pentru rezultatele obtinute.,frumoasa femela!!
felicitari ghita
nelu ,irl
Andrei sa mai zica cineva ca baltati nu fac rezultate :D ; din pacate in zona noastra nu prea rezista rapitoarelor din cauza culorii deschise .
Felicitari! Frumosi listii cu toate cele zece pene de zbor albe
de vis. felicitari!!!
Felicitari, este frumoasa foc.
Cel mai mult imi plac concursurile cat mai lungi cu puii si yarlingii care reusesc sa faca norme la fond.
Cand vad pui cu norma la fond si yarlingi cu as fond, cred ca va imaginati in ce extaz sunt.
Dle Panteliuc va felicit!
frumoasa femela, la prima vedere pare nitel grasuta si da impresia ca n-ar fi in stare sa vina nici de la 100 km…dar se dovedeste ca aparentele inseala…mult succes in continuare .
Cat de frumoasa poate sa fie.
O adevarata zeita a vazduhului!
superba! …este o contopire intre frumusete si abilitate…
Sanatate!
O bijuterie de porumbel din toate punctele de vedere!!! Am si eu 3 albi pe care o sa ii bag la anul!!! m-as bucura sa nu ii pierd nu ma gandesc la clasari, pt mine e imp. sa ajunga cu bine ”acasica” !!! sanatate la toata lumea
a fost cumva zburata imperecheata sau ca simplu pui,se vede, ca a avut o vointa extraordinara sa ajunga acasa tinand cont ca fusese imbarcata cu a 10 pana cazuta
Ce porumbel frumos ! Imi plac porumbeii colorati, si din cate inteleg sunt si porumbei destepti.
Felicitari pentru porumbelul foarte valoros dar si pentru curajul d-vs de a va angaja porumbeii la astfel de concursuri. Inca un columbofil care ne arata ce reprezinta teoria aripi in fatza vointei si sanatatii de fier a pasarii.
FELICITARI !!!!Dupa parerea mea nu prea conteaza culoarea porumbelului,este foarte impotant sa provina dintr-o familie buna si sa nu uitam de intretinerea lui .Succes !!
Salutare!
In primul rand tin sa ii multumesc oficial domnului Andrei care a fost foarte receptiv la meterialele trimise de mine, si prin bunavointa dumnealui le-a publicat pe site.
Cu privire la aceasta femela, ea a fost zburata de pe odihnitoare cum se spune, nu a fost imperecheata.
foarte frumoasa femela,si la anul viitor sa va faca o surpriza frumoasa la fel ca in acest an. mult succes!!!
Felicitari.Sie u aud pe la crescatori ca baltatii,albi si in general coloratii nu fac rezultate.E o prostie.Multa sanatate
felicitari frumoasa porumbita
Atat pentru performante la concursuri cat si la rezistenta la rapitoare, cred ca problema este urmatoarea (alta decat cea pe care dam vina mereu!) : porumbeii cu culori mai deschise sunt crescuti cu precadere de incepatori, pasionati de ornament, etc – si in general selectia fiind facuta pe culoare si nu pe alte abilitati, acestea scad rezultand in timp porumbei frumos colorati dar slabi la concursuri si rapitoare.
Dupa cum vedem si in cazul de fata, daca porumbelul se trage din zburatori consacrati selectionati, baltatura nu impiedica cu nimic. Am avut mereu in stol baltati sau alte culori deschise, dar cu parinti zburatori selectionati, nu ornament, si pot spune fara rezerve ca uliul nu ii alege dupa culoare ci dupa vitalitate, felul cum dau din aripi, cum tin stolul, etc, anumite fineturi care noua de multe ori ne scapa. Rareori mi-a ales din stol rosu sau baltat, pentru ca mereu a gasit un albastru, negru sau solzat mai slab decat ei. Parerea mea e ca rapitoarele nu se uita la culoare ci la alte detalii care ii indica slabiciunea prazii. Culoarea nu ii impiedica sa zboare repede, sa faca eschive, sa reziste la urmariri lungi, etc. Si nici nu ii face mai gustosi. :)
E superba ! e inteligenta ! combinatie castigatoare !
Felicitari!
frumos exemplar.vant in pene.
SUPER(ba)… Moldova nr 1 !
Superba!Felicitari!
Felicitari si la mai mare nea Ghita.
Ai dreptate.Rapitorul alege tinta in functie de vitalitate,dupa cum se izoleaza de stol.La atacurile surpriza,porumbelul vizat e acela care are un ‘start’ defectuos,sa zicem.Am porumbei colorati de 6 ani,de cand am inceput sa cresc porumbe,tinand cont de faptul ca stau langa padure si uneori uliul se agata cu ghearele de plasa volierei si vrea sa intre inauntru.
Porumbeii maturi care ajung la dexteritatea sa se fereasca de rapitoare in decursul mai multor ani,dau nastere unor generatii de pui care vor fi mai abili.
un exemplar cu rezultate foarte bune !!
dar culoarea mie unu nu imi place !
succes mai departe !
Mai gustosi nu ii face culoarea dar mai atractivi pt un potential atac sigur:d, la mine tot ce a fost pe alb,rosu sau baltat sa eliminat in timp si de cele mai multe ori nu pt ca nu aveau rezoltate ci pt ca dispar in burtica la jupanu’ sau apar schiloditi dupa atacuri. Chiar si anul asta am avut un baltat ceva asemanator cu femela aceasta la culoare care o fost singurul pui de prima serie care mi la schilodit…deci totusi cred au ceva mai atractiv decat restul.
f frumos am ramas fara cuvinte
uite nu stiu de ce nu pot fi deacord cu cei care zic , ca nasu alege dupa vitalitate la inceputul anului mia venit un baltat operat de nasu la un zbor de antrenament , mam tot mirat cum de a avut puterea sa ajunga acasa ( nu era foarte departe ) dar intreb si eu din 40 cit au fost in antrenamentu ala ,, CE CE LA ALES TOCMAI PEL, SINGURUL BALTAT ? ,, Si ca sa ramanem in lumea topicului ,frumos porumbelul superb, aveam si eu unul identic si saaaaa duuusss !
pripasit porumbelul seria 2300078 an 2010 piciorul sting taiat
Foarte frumoasa si desteapta!!!Aparent nu ii dai multe sanse dar… asta e cel mai frumos cand stii ca vine prima din lotul tau angajat!Felicitari crescatorului pentru munca si curajul sau!
felicitari gica……………………………
pt albert botezat stii ceva de d-l MODEST ISOPESCU a trecut in nefiinta??? un crescator cu renume pe plan judetean si national.
Munca , priceperea,perseverenta, precum si calitatea frumoasei pasarele, v-au adus din nou in fata.Sincere felicitari si urari de bine familiei d-voastre.
PORUMBELUL BUN COMFIRA DE TINAR VOINTA DE A SOSI ACASA DAR SA NU UITA SI CRESCATORUL ARE MERITU LUI UNDEVA.
Pt emi: salut si sa stii ca astazi am aflat si eu….Condoleante familiei. Am mai pierdut un columbofil in adevaratul sens al cuvantului…
am gasit si eu un porumbel culoarea asta in scara unui bloc are inel de 2000 seria 005737 nu putea sa sboare si era foarte slab. i-am dat niste vitamine si cateva pastile de ” columbobiofort” si a inceput sa-si revina, a inceput chiar si sa zboare.
L-am dus azi la tara ca am acolo o fem ela la fel ca el incerc sa scot o pereche de pui din el daca mai reproduce cva avand in vedere varsta inaintata :)
Ce sa zic Ghita,nota zece.Sa dea Dumnezeu sa ai parte si la anu de așa rezultate cu aceasta frumusete si nu numai.FELICITARI
azi 27 octombrie,ca de obicei in toate zilele,eram in pauza de pranz si eram…la porumbei,normal! Curat in toata voliera,schimbat apa,mancare si…relaxare. Dupa ce le fac menajul,ma pun in fata volierei pe scaun,impreuna cu fratele meu si ne uiiiiiitam la ei pana trebuie sa ne intoarcem din nou la lucru. Aseara vazand foto cu porumbelul de fata,ma minunam cat de mult seamana cu masculul meu,un catrisse dupa tata,iar mama este sora celebrului pantani(nu biciclistul :) ,era si-un porumbel cu numele asta,care facea si dregea…in fine…) Un pui f reusit,de o vitalitate uimitoare,argintul viu! Ca particularitate avea ochii negri ca doua margele sclipitoare…capul alb si ochi negru,un pic in contrast. L-am zburat pana la o anumita distanta,ca pt anul urmator sa fie obisnuit. Azi chiar il admiram gandindu-ma la foto celui de fata si ma mai gandeam la cele spuse de porumbei.ro si de ceilalti apropo’ de faptul ca atrage atentia cui nu trebuie :) si-mi ziceam in sinea mea:,,n-are cum! E prea ager…nu poate!” I-a speriat atat de tare uliul,ca atunci cand fluier imitand strigatul uliului,toti coboara in graba in voliera,le e frica de crapa! De obicei inainte de ora 3 cand incep lucrul,le pun acele la intrare(intra si nu mai iasa) si-i fluier la mancare. Astazi au intarziat,au simtit schimbarea vremii si au ramas afara mai mult…dar nici eu nu i-am chemat. Plecasem de langa voliera,eram la 20 de metri,m-am intors in momentul in care ataca uliul. A venit printre pomi pana aproare si a creat panica. In momentul in care l-au vazut,au plecat furtunos,ceea ce m-a surprins e ca au plecat spre directia lui! Ce va povestesc eu acum,adica atacul,a durat 10 secunde maxim,nu stiam ce sa fac! Cu o viteza uimitoare au plecat pre el,au incercat sa se inalte deasupra lui,iar el e atacat de jos in sus,practic s-a invartit cu picioarele in sus in momentul atacului si…a prins unul! Se pare ca ori nu l-a prins bine,ori porumelul era puternic,ca i-a scapat. In momentul ala am inceput sa fug spre el. Pana sa fac eu 10 pasi,l-a prins din nou,sub ochii mei! Fluieram si urlam de nebun si nimic! I-a scapat a doua oara! Nu s-a lasat,l-a urmarit prin pomi,cred ca pana la urma l-a prins,nu am mai putut vedea,nu s-a mai intors…era sosia celui din poza de fata :) Credeti-ma ca in primele momente mi-am zis ca nu-l mai iert,ii pun capcana,era prea de tot! Reflectand insa…nu pot s-o fac,ataca de foame…
@ petre: interesanta treaba. Imi dai si mie pe mail te rog niste poze de la cusca sa vad cum o ai amplasata? Faptul ca pleaca spre uliu ar fi normal, daca in directia opusa au obstacole. Pleaca in directia unde au sanse mai mari sa se inalte. De ce l-o fi ales fix pe baltat, nu stiu, poate ca la sol altfel ii alege, nu le citeste vitalitatea pana zboara… nu stiu, nu prea am avut parte de atacuri la sol. Pot sa sustin in continuare “teoria” de mai sus cu 3 exemple:
1. Luna asta am scos la zbor 4 pui (initial am vrut sa arunc ouale ca oricum au sanse mici sa mai scape vii dar am zis hai sa vad): 3 baltati si un solzat “banal”. Baltatii au apucat sa iasa la zbor mai repede fiind putin mai mari si la primele zboruri au mai avut si norocul sa nu dea in ei, astfel incat au prins forta in aripi. La primul atac de uliu pe stol, un baltat era in cusca si 2 erau in stol, invatasera sa tina stolul. Cand uliul s-a apropiat, unul din baltati s-a despartit si [culmea] uliul s-a dus dupa stol. NU stiu ce a citit el in porumbelul ala de l-a lasat in pace, dar pot sa spun ca fata de alti porumbei din cusca zboara ca un fluture, si cand altii dorm pe frigul asta el se agita prin cotet antrenandu-se ca nebunu. Asa……….. uliul a ajuns la stol, unde erau si alti baltati + celalalt baltat mic si… a luat la alergat o… solzata. Solzata asta a fost mereu mai bolnavicioasa, dar era mare ca varsta si chiar zburata la etapele cu puii. A scapat dar a suferit vreo saptamana de adeno datorita stresului avut.
2. Zilele trecute erau in stol toti cei 4 pui mici de care ziceam. A aparut torpila dinspre padure in picaj ca o picatura de apa. Stolul a plecat sfaraind spre oras iar cand s-a apropiat de ei, s-a despartit… puiul solzat, care era ceva mai mic de varsta. Uliul imediat s-a dus dupa el si au disparut printre pomi. Nu a mai venit. Baltatii sunt bine merci acasa toti 3. Sa mai mentionez o diferenta interesanta intre acesti pui? Cand au inceput sa sara din boxe pe podea la varsta intarcarii, baltatul despartit la punctul precedent se intorcea singur in boxa unde s-a nascut, care era pe randul de sus. Solzatul luat acum de uliu si fratele de cuib dupa ce au coborat pe podea au dormit jos zile intregi pana i-am intarcat, desi boxa lor era cu 2 randuri mai jos ca a baltatului.
3. Anul trecut aveam 23 de porumbei pe care i-am lasat afara pana mi l-a luat pe primul, asa cum mi-am propus. In stol erau negri, albastri, solzati si un cuc alb pe rosu, foarte deschis, pe care-l foloseam sa identific stolul cand era departe pe fundal inchis de peisaj. :)) Alburiul asta a fost mereu impecabil ca sanatate si stil de zbor. Au incasat zeci de atacuri de uliu si soim fiind printre putinii porumbei ramasi afara in acea perioada. La niciun atac nu mi-au ales din stol la alergat rosul, preferand altii mai slabi din anumite puncte de vedere. Pe 15 decembrie, am avut niste atacuri urate de tot si pana la urma venind din soare uliul i-a pacalit si a luat un… albastru. Albastrul asta avea un pacanit ciudat in respiratie dupa ce veneau de la un zbor mai lung si cand era mic tinea aripile mai departate de corp fata de un porumbel normal. L-a “citit” uliul? L-a citit.
De asta continui sa cred ca nu culoarea deschisa conteaza la majoritatea atacurilor PE STOL, deci acasa. Poate sa conteze eventual la concursuri sau zboruri izolate (fara stol) cand culoarea deschisa intr-adevar se vede mai bine de la mare departare, si sa spunem ca soimul din locul unde patruleaza la multi KM departare nu vede un negru care trece prin dreptul padurii inchise, dar vede un alb. Personal mai vad un avantaj la baltati: in viteza nebuneasca a atacurilor, baltatura deruteaza rapitorul caruia ii fug ochii printre albul intermitent. Oare de ce i-a scapat de 2 ori baltatul tau Petre? … :)
foarte frumos.vant in pene;)
Felicitari d mle.
Ca de obicei acest tanar crescator a facut un obicei de a duce numele asociatiei noastre pe podiumurile nationale
bv GICA.
multumesc pt ìnterventie porumbei.ro! am sa trimit pe mail foto cu voliera,ai dreptate,pozitia e nashpa rau,dar e singurul loc unde o pot pune. as mai fi avut o posibilitate,la 1o km de pozitia actuala,(ad unde locuiesc)dar asta insemna sa-i vad decat seara si dimineata,intr-adevar pozitia ar fi fost mai buna,cu o panorama superba…din pacate nu foarte buna,pt ca locuiesc la cota 700 m :( ar fi un delir pt ei sa ajunga acolo sus,vara e impanzit de rapaci)…si cum spuneam,am fost multumit si cu pozitia actuala…n-am de ales! e zona de munte,aici traiesc,aici muncesc…voliera e pozitionata langa cladire,la 6-7 m,cu fata spre est,cand iasa afara din voliera,se pun pe cladirea inalta de 10 m. asta ar fi un avantaj,ca privesc totul de sus,dezavantajul e ca si cladirea si voliera sunt inconjurate la nord si vest de copaci,in spatele curtii se-ntinde un zavoi de toata frumusetea :)) …trece un rau. deci,in fata volierei este cladirea,la nord si vest copaci,singurul culoar este sudul. gresala mare e ca de multe ori se pun la mijlocul cladirii la nivelul geamurilor si chiar daca au vizibilitate spre padure,cand ataca soimul,zboara ori spre el(in spate au cladirea),ori spre stanga spre sud… conditiile nu sunt cele mai bune,pierderi am avut si o sa am mereu,sunt sigur,oricum,cei care ajung la maturitate nu-i mai prinde nici dracu’….doar soimul! ala e dracu’ in pesoana! :)) am postat comentul doar pt ca a fost o coincidenta si o asemanare izbitoare cu locul 3 al domnului ghita,am sa trimit foto cu locul,voliera si chiar porumbeii :)) multumesc inca o data!
Ramanla ideea ca uliul simte porumbelul fara vitalitate.Sambata asta mi-a luat uliul o femela de 2012 care tocmai o tratam de ornitoza si care aparemt isi revenise,zbura bine,dar se vedea ca e putin slabita.Vara a evitat cu succes toate atacurile si acum fiinf slabita,nu a mai luat startul potrivit si a cazut prada.Porumbeii lenesi si atinsi de boala sunt primii care cad si se pare ca uliul ii simte.
felicitari!frumoasa pasare
Am vazut caci la origine jumatate este Colbrant. Porumbei foarte buni deoarece au la baza porumbei Florizoone. M-ar interesa sa stiu de unde ii aveti, i-ati importat dvs. de la Colbrant caci as dori sa achizitionez o pereche din aceasta linie. Am incercat sa iau legatura cu Colbrant dar nu prea mai discuta cu multa lume pentru caci i s-au furat porumbeii anul asta. Deci de unde provine linia dvs. de Colbrant ? Multumesc mult !!
In primul rind vreau sa multumesc tuturor colombofililor care au scris comentarii la acest toping in special domnului leontin s.pentru comentarii 49 am o femela de combrat care este si mama acestei femele de la domnulu strut george
ffff FRUMOS…!!!!!!!!
BAFTA…!!!!
VANT IN PENE…!!!!!!!!
Multumesc dl Ghita, deci sa inteleg caci mama femelei dvs. se trage din doi porumbei Colbrant de la Strut Gheorghe. Felicitari pentru achizitie atunci, ati stiut ce sa alegeti. Mult succes in continuare !!
felicitari .frumoasa pasare
sal! felicitari pentru performante! exact asa am avut si eu o femela(de culoare vorbesc),pui tardiv de 2011, iar in primavara lui 2012 cand am eliberat porumbeii a plecat de acasa… frumoasa ca si culoare!