2019. La multi ani!

Categories Diverse

20 comentarii la “2019. La multi ani!”

  1. Noul An,sa va aduca bucurie,veselie si sanatate din plin. Porumbeii sa va fie sanatosi si norme multe cu punctaj mic.
    La multi ani,tuturor!

  2. La mulți ani prieteni, vă doresc un 2019 bogat in sănătate si întâmplări frumoase, iar porumbeii sa va aduca bucurii!

  3. La multi ani, fratilor! Sa aveti parte de tot ce e mai bun!

  4. Multa sanatate tuturor columbofililor si “escadrilei” de pasari de care acestia au grija. La multi ani!

  5. Ca intotdeauna, porumbei.ro ne incanta cu lucruri alese! Frumos filmatul!!! La multi ani porumbei.ro! Esti unic!

  6. La multi ani, le urez tuturor columbofililor sănătate si sa fie un exemplu pozitiv pentru ceilalți in acest an.

  7. La multi ani Andrei! La multi ani porumbei.ro!!!

  8. La mulți ani tuturor columbofililor și iubitorilor de porumbei!

  9. Gastele alea negre cu capul maro,ce aripi ascutite au,parca.s randunele. Poate ne ajuta Corbu ,cu denumirea lor

  10. Am descoperit.o : gasca cu gatul rosu -Branta ruficollis. Oaspete de iarna si la noi.

  11. La multi ani!
    Fisher, intr-adevar, acele gaste sunt gaste cu gat rosu (sau gaste cu piept rosu cum le spun englezii).
    Cea mai mica si mai frumoasa specie de gaste din lume.
    Aceste gaste nu ierneaza si la noi. Ierneaza aproape exclusiv la noi si la vecinii bulgari. Peste 90% din intreaga populatie la nivel mondial a acestei specii are cartierul de iernat in Romania si Bulgaria si cuibareste in indepartata Siberie.
    Daca nu avem maxima grija de ele, vor disparea ca si specie in stare salbatica. Au fost adoptate cateva masuri legislative foarte benefice pentru aceasta specie.
    Din pacate insa, cresterea in captivitate este relativ dificila. Am, avut si eu o pereche si mi-au murit. Cunosc foarte multi crescatori de pasari de apa carora le-au murit una sau mai multe perechi de astfel de gaste. Mortalitatea in randul tineretului este foarte mare dar si cele adulte sunt destul de sensibile.
    In film mai apar: gaste de vara (sau cenusii), gaste negre (sau cu gat negru), gaste indiene, gaste calugarite, garlite mari si cred ca am zarit inclusiv garlite mici.

  12. Wow ,Corbule,da chiar le ai! Eu banuiam doar ca le ai cu palmipedele,dupa ce intamplator ti.am descoperit canalul pe youtube si am ajuns la concluzia ca tu esti,Corbu de pe porumbei.ro :))). Frumoase animale ai,sa.ti trăiască!
    Da’ ce au gastele astea de.s asa de sensibile? Pui mor si daca sunt scosi de gaste normale? Ar fi pacat sa se prapadeasca,sunt f faine

  13. Fisher, multumesc, sa traiasca si animalele tale!
    Daca pe youtube canalul este Neagu Cosmin, atunci eu sunt ala. :)
    Gastele cu gat rosu sunt sensibile deoarece nu le putem asigura mdiul propice pentru reproducere si nici conditiile de hrana. Alte gaste se reproduc in toata emisfera nordica coborand destul de mult cu cartierul de reproducere.
    Ex. – gastele cenusii cuibaresc din Delta Dunarii pana in nordul indepartat.
    Gastele cu gat rosu cuibaresc exclusiv in nordul Siberiei fiind perfect adaptate acelor locuri. Nu poti reproduce in Romania clima si vegetatia din Siberia si de aici apar o multime de probleme la boboci si tineret.
    Nemtii spre exemplu au ajuns sa hraneasca bobocii cu hrana pentru caini in incercarea de a creste rata de supravietuire (si metoda lor are succes).

  14. Corbu,nici nu vreau sa ma gandesc cat costa gastele alea,dc pe Tulla zicea.i ca ai dat o caruta de bani…
    Saptamana viitoare primesc o pereche de gaste dar nu stiu ce rasa. Cica au gusă. N.am avut gaste niciodata dar bunicii mei aveau si era excelenta carnea,plus ca sunt frumoase. Abia astept sa vad ce primesc..:)







Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *