Buna ziua! Vreau sa va supun atentiei 3 porumbei din crescatoria noastra, porumbei care au reusit performanta de a clasa fiecare dintre ei peste 10000 km! Performanta este cu atat mai mare cu cat cei 3 au aceeasi mama, deci sunt semifrati, 2 dintre ei fiind frati drepti.

Toti 3 sunt reprodusi in anul 2015, unul dintre ei – Chelu (si cel mai bun, dupa parerea mea) este reprodus in toamna anului 2015. Pui tardiv fiind, cade din boxa si este batut in cap de masculii batrani, de aici i se trage si porecla Chelu… Este pus spre vanzare pe un site columbofil, insa 150 lei se pare ca a fost un pret mult prea “mare” pentru colegii nostri care cauta pedigree colorate si nu porumbei cu rezultate!!!!

Toti cei 3 frati au fost concurati dupa metoda vaduviei, dar spre sfarsitul sezonului, masculii au fost concurati la natural. Ca si origini, cei doi frati drepti sunt reprodusi dintr-o femela 100% Reybroeck, cumparata de catre mine din Belgia + un mascul de la fratii Perijoc Liviu si Marian din Suceava, iar femela care este semisora cu cei 2 masculi este reprodusa din acceasi femela de Reybroeck + un mascul din crescatoria noastra, acesta fiind nepot din “Bulgarian Boy”-loc.17 jud. AS maraton maturi 2013, loc.19 Berlin national 2013, etc, un foarte bun zburator si reproducator.

Multa bafta tuturor!!! Si nu uitati… Fara porumbei se poate trai dar… nu are rost !!!

Cu stima, CEZAR UNGUREANU