3 frati cu peste 10.000 KM clasati

Buna ziua! Vreau sa va supun atentiei 3 porumbei din crescatoria noastra, porumbei care au reusit performanta de a clasa fiecare dintre ei peste 10000 km! Performanta este cu atat mai mare cu cat cei 3 au aceeasi mama, deci sunt semifrati, 2 dintre ei fiind frati drepti.

Toti 3 sunt reprodusi in anul 2015, unul dintre ei – Chelu (si cel mai bun, dupa parerea mea) este reprodus in toamna anului 2015. Pui tardiv fiind, cade din boxa si este batut in cap de masculii batrani, de aici i se trage si porecla Chelu… Este pus spre vanzare pe un site columbofil, insa 150 lei se pare ca a fost un pret mult prea “mare” pentru colegii nostri care cauta pedigree colorate si nu porumbei cu rezultate!!!!

Toti cei 3 frati au fost concurati dupa metoda vaduviei, dar spre sfarsitul sezonului, masculii au fost concurati la natural. Ca si origini, cei doi frati drepti sunt reprodusi dintr-o femela 100% Reybroeck, cumparata de catre mine din Belgia + un mascul de la fratii Perijoc Liviu si Marian din Suceava, iar femela care este semisora cu cei 2 masculi este reprodusa din acceasi femela de Reybroeck + un mascul din crescatoria noastra, acesta fiind nepot din “Bulgarian Boy”-loc.17 jud. AS maraton maturi 2013, loc.19 Berlin national 2013, etc, un foarte bun zburator si reproducator.

Multa bafta tuturor!!! Si nu uitati… Fara porumbei se poate trai dar… nu are rost !!!

Cu stima, CEZAR UNGUREANU

9 comentarii la “3 frati cu peste 10.000 KM clasati”

 1. Cand ai asa reproducator in matca, nici nu iti mai trebuie sa tii zeci de perechi pentru “verificat”…

 2. Wow…super performante. La 150ron porumbelul a fost aur curat. Multi columbofili probabil ca l-ar fi eliminat din momentul in care a fost batut de masculii mai batrani. Se pare ca ai gasit perechea de aur, sau cel putin femela. De linia Reybroeck nici nu cred ca au auzit multi columbofili.

 3. porumbei.ro- cati columbofili au comentat la acest articol. Daca era un articol in care sa se certe, jigneasca, probabil ca dadeau gramada sa comenteze. Asa sa feliciti un columbofil ca are asa rare exemplare, mai greu.

 4. porumbei.ro- adrian cu cate articole a contribuit pe acest site pt a comenta pozitiv? Asa sa comentezi doar ca sa te afli in treaba, mai mereu.

 5. Adrian multumesc mult pentru apreciere.
  Da….femela de Reybroek este o reproducatoare de exceptie.
  Pui din ea au facut rezultate foarte bune si in alte crescatorii.
  Un exemplu ar fi la prietenul meu Alin Nichiforescu care are din ea un pui cu loc. 4 jud. genearal pui ,loc.5 provincia Moldova general pui si loc.34 Nat.General pui.
  Un alt pui din ea claseaza 10 din 10 etape in 2018,ca yarling, iar in 2019 claseaza 9 din 10 etape.
  Un alt pui,anul acesta in 2019, claseaza ca pui 2 fonduri de 560 km, iar la al treilea fond soseste noaptea…la fel ca semisora lui din 2015 “Nocturna”…
  O fi coincidenta?!?

 6. Felicitari! Pasari excelente!
  Bravo tie pentru rezultate si, mai ales, pentru reproducatoarea extraordinara pe care o ai!
  Da-ne mai multe detalii despre “belgianca” …daca vrei.Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *