Antrenamentele puilor

Subiect solicitat de MARTIN: CAND POT INCEPE ANTRENAMENTUL CU PUII DE PORUMBEL VOIAJOR DE LA DISTANTA (IN CONDITIA IN CARE EL ZBOARA CONSTANT AFARA CU CEILALTI)? CAND ESTE MOMENTUL IDEAL? CAND A NAPARLIT PRIMA REMIGA PRIMARA ,A DOUA SAU A TREIA? PLEASE

60 comentarii la “Antrenamentele puilor”

  1. Dupa ce stolul de pui pleaca la disparitie constant, cel putin doua saptamani.

  2. Parerea mea ar fi ca nu trebuie sa fim fixisti in aceasta privinta deoarece :
    – nu toti puii naparlesc la fel aceasta este in functie de linie , sezonul in care au fost scosi alimentatie etc . etc.
    -poate ca stolul de pui nu pleaca in mod constant la ”disparitie”sau poate ca nu exista un stol de pui ,este unul mixt .
    -nu trebuie sa ne cramponam de naparlirea remigelor neaparat.
    In concluzie ,dupa mine cel mai indicat ar fi sa incepem antrenamentul cu puii atunci cand ii simtim ca pot, s-au dezvoltat normal, au inceput sa naparleasca si zboara singuri de voie cand le dam drumul afara din crescatorie, cu mare placere cca o jumatate de ora sau mai mult

  3. Puii pot fi zburati cu sanse minime de a fi pierduti dupa ce a 2-a remiga e crescuta aproape integral.Ca o constatare personala , tot ce e ouat pana la 1 mai poate fi zburat incepand cu 1 august ; adica acestia indeplinesc conditia anterioara.

  4. sa sti ca antrenamentul cu pui se face dupa ce porumbelul zboara timp de 2-3 saptamani lau u daca vrei sa mai vb asta e id meu jokersmecher07

  5. Da, m-am referit la un stol compus numai din pui, asa cum e recomandat. Daca sunt lasati cu maturii nu se antreneaza nici pe departe la fel de bine.

  6. cand este la a 6-7-a pana atunci este momentul ideal……pe la a 4-a a 5-a inca mai piuie puii……antrenamentele se fac in toate punctele cardinale……bafta

  7. poate cand voua va pleaca la disparitie puii…….e posibil sa se duca la camp…….:))

  8. Ehei, seria 2 de pui la a 6-a pana e deja in toiul etapelor!

    Or mai fi mergand in alte zone si la camp, la noi insa e munte si nu au unde, zboara cam o ora, dispar la orizont, apar din alta parte si tot asa.

  9. puii mei sunt la a 7 pana si acum voi incepe antrenamentele cu ei! zboara la disparitie dar nu cred ca se duc la camp ptr ca in fiecare 15 minute vad pe ei si dispar si iar vin si asa!zboara cel putin 20 min dar in general zboara o ora !

  10. De regula, la Braila incepem antrenamentele cu pui la 1 septembrie. Este o regiune foarte calduroasa si nu ne permitem sa riscam incepand in august. Ajungem pana la Siret 340 km.
    Eu fac antrenamente de la marginea satului unde am porumbeii (9 km de Braila), apoi intre Braila si Galati dupa care porumbeii participa la antrenamente cu masina asociatiei.
    Puii ce zboara in jurul crescatoriei de 2 saptamani participa la antrenamente.
    Voi faceti ce credeti ca se potriveste regiunii geografice si tipului de porumbei pe care ii cresteti.

  11. antrenarea puilor: A – ANTRENAREA PORUMBEILOR SUB 1 AN

    Ziua
    exercitiilor Distanta
    in km. Felul
    lansarii Observatii

    1 10 1 la 5 min. Zilele in care nu sunt prevazute zboruri,sunt destinate pentru odih-nirea porumbeilor.

    Repausul se acorda dupa zboruri in principiu astfel :

    – pe distante pana la 50 km. cate cel putin 1 zi,iar pe distante de la 50-150 km. cel putin cate 2 zile.

    – in zilele afectate pentru odihna se efectueaza zboruri libere deasupra columbariei.

    – astazi belgienii antreneaza masculii tineri pana la 300 km. iar femelele 800 km.

    (GUY VINOIS)
    2 – repaus
    3 15 stol
    4 – repaus
    5 15 1 la 5 min.
    6 – repaus
    7 30 stol
    8 30 1 la 5 min.
    9-10 – repaus
    11 40 stol
    12-13 – repaus
    14 50 stol
    15-16 – repaus
    17 60 1 la 5 min.
    18-19 – repaus
    20 70 stol
    21-22 – repaus
    23 70 1 la 5 min.
    24-25 – repaus
    26 100 stol
    27-29 – repaus
    30 150 1 la 5 min.
    nu prea se intelege

  12. NU siu cum este mai bine dar eu am inceput deja antrenamentele cu puii am ajuns cu ei pana la 40 km facand 3 antrenamente 2 de 20 km si 1 de 40 km si miercuri acum iii mai duc la 20 km si duminica la 40 si dupa intru in program cu asociatia.Specific ca am un lot de 60 de puii din anul 2007 si cel mai mic a iesit afara in luna mai si mai am 14 puii care sunt din iunie dar de saptamana vitoare incep antrenamentele cu ei deoarece zboara program normal in fiecare zi si ii bag la un antrenament scurt max 20 km pt inceput si dupa cateva antrenamente sper sa apuce ultima etapa de antrenament cu asociatia.Am incercat in mai multi ani sa nu zbor pui de iunie sau iulie care erau prea mici si la concursurile de maturi rezultatele nu au fost stralucite si anul acesta am avut un lot de porumbei la maturii cu puii care au zburat anul trecut toate etapele la pui si anul acesta am ajuns cu puii cei mai marii pana la 930 km Lbblin polonia venind in prima zi totii cei 5 pui angajatii la concurs cu specificatia ca am mai facut 3 etape de 700 km.In concluzie dupa parerea mea e bine sa incepi antrenamnetele la puii si daca ai posibilitatea sa ii zbori toate etapele ca in urmatorul an rezultatele se vor vedea si pierderile vor fi si mai mici.

  13. Desppre vanatori si pescari se stie ceva foarpe sigur si se fac multe glume…..dar haide sa nu facem polemica si sa inceapa lumea sa faca glume si pe seama noastra…nu vreau sa fiu rautacios dar mai taiati dic coada…aviz cosmin

  14. In aceasta perioada am opservat la puii mei exact ce spunea colegul la pozitia 8.
    Las puii sa iasa afara la program seara si dimineata, es cu totii in graba si in mazim 2 minut sunt deja la inaltime mare de acol imediat se despart cam 3/4 din si si pleaca la cimp…deacea am hotarit sa ii lasas afara doar dupa ora 20 in acest mod nu mai pleaca de deasupra casei.
    Nu particip cu puii la concurs deaceai nui afecteaza cu nimic ca le dau drumu doar o data pe zi .

  15. Personal particip la concurs si cu pui care au iesit la zbor in saptamana antrenamentului,acestia maturizandu-se pe parcursul zborurilor.Dupa ce iese puiul cu ceilalti la zbor si aterizeaza pe crescatorie fara ezitare,asta isemnand de la 3 la 5 zile,este capabil sa gaseasca casa de la zborurile de antrenament.
    PT ROBERT,este posibil ce spune COSMIN.
    EXEMPLU1: experiment 2004.Pui care au iesit 3 zile la zbor i-am lansat de la 5km N,la 5 zile de la 24km E,la 7 zile 55km S,la14 zile 38 km N,la 21 zile 90Km N.Au participat 10 pui,soseau stol pana la ultima etapa de unde stolul a fost doar de 6 care au sosit in aproape 2 ore,urmati de 2 pana a doua zi.Doi nu au mai sosit deloc.Nu le-a folosit la nimic toata aceasta alergatura.Cand am iceput antrenamentele cu clubul ,cum au venit ceilalti au venit si cei din experiment,cum s-au pierdut ceilalti s-au pierdut si cei din experiment.Concluzie:orice alergatura in plus fata de club este o irosire de timp si uzura inutila a porumbeilor.
    EXEMPLU2:experiment 2007.Pui din ianuarie 2007 au zburat cot la cot cu maturii in acest an .Am plecat cu 4 pui care nu s-au antrenat nici macar o luna si am pierdut 2 la braila ,vreo 200km si ceva ,ceilalti 2 participand la trei concursuri de dunavat (320km),un concurs de micurin(410km),scapand de ei la neamudania1 (grecia)500 km si ceva,la care aveau mari sanse sa revina daca nu era cum a fost acel concurs(cine a participat stie mai bine).Concluzie: daca puii mei de 2007 au reusit sa revina de la 410km,cei de anul trecut ai lui cosmin puteau sa revina si de la 900km,nu?Precizez ca cei doi pui ai mei au reusit sa arunce doar doua pene pana la etapa fatala.
    Nu am exagerat cu nimic,martori fiind colegii de la club.Vant in pene!

  16. Robert crezi ca nu este posibil ca puii sa faca 5 etape de fond am avut si eu puii in primul an la maturii unde i-am bagat si au avut rezultate bune la nivelul la care ma ocup eu de ei stiu ca pare greu pt tine dar iti zic eu ca nu este imposibil mai ales daca vremea ii ajuta cum a fost saptamana asta mai exact duminica cand a fost racoare si porumbeii au avut vant din spate.

  17. Vanatorii si pescarii traiesc din amintiri si din multe vorbe la noi in sportul acesta performantele se inregistreaza pe hartie si nu prea ai cum sa minti atat timp cat exista clasamente , fise de cronometrare …………..etc care arata numai adevarul deci nu ne comparam noi cu vanatorii si pescarii parerea mea si nu vreau sa fiu inteles gresit.MA refer la sportul cu porumbeii voiajorii

  18. De experiment merge sa zbori si puii neiesiti pe casa… dar vorbim despre metode sigure si potrivite, mai ales ca mai citesc pe aici si multi incepatori. Chiar daca puiul ala vine de la 100km piuind, nu inseamna ca e bine sa procedezi asa… la varsta aceea organismul lor in crestere si imunizare lupta cu tot felul de infectii, si supunandu-i unui stres puternic nu-i ajutam deloc.

    La fel cu zborul puilor cu pana 9-10 cazuta sau in crestere… nu are sens are sa-i fortam. Chiar daca vin, trec printr-o trauma, si poate pana nu se mai dezvolta calumea. Mai bine il lasi sa o schimbe linistit si sa faca rezultate frumoase ca yearling.

  19. imi pare rau daca am vorbit prostii dar chiar daca e asa cum ziceti voi…cred ca e mult prea mult pt niste pui si e pacat sa pierdeti exemplare bune doar din dorinta de a forta un pui cat mai mult.Eu sunt si sportiv de performanta si inteleg unele chestii legate de antrenament dar din ce am tot vazut si pe siteul acesta si pe siteurile de referinta din franta belgia si alte tarii se remarca o ascendenta impresionanta a puilor…asa ca daca simtiti o pasare buna…aveti rabdare si nu cautati sa o distrugeti in primi primele luni de viata….si la oameni si la porumbeii marile vedete la inceput nu au dat nici un semn..oameni care au schimbat lumea nu au vorbit pana la o varsta inaintata sau pareau redusi mintal iar porumbei care nu au clasat niciodata….au ajuns dupa un timp sa se vanda cu sute de mii de euro.Ar trebui acordata mereu o a 2 a sansa porumbeilor….pt ca merita…iar daca noi ii pierdem…e pacat….mai ales pt un pui.

  20. DA SUNT SI EU DE PAREREA LUI FILIPACHE ADRIAN ,DA CE ESTE IESIT DIN OU PINA IN 1 MAI SUNT CEI MAI BUNI LA ZBORURILE DE TINERET ,SI FACI BUNE REZULTATE CU EI SI LA ANUL LA ZBORURILE DE MATURI .

  21. Buna ziua sun oprea andrey acum cateva saptamani a venit la mine u porumbel de 2006(RO) cu o plomba de bricon cu inscriptia BR 6,iar mai apoi a venit cu o plomba de cauiuc de ceas normal care avea inscriptinat pe ea urmatoarele cifre 564,iar apoi a plekt propietarul plombelor,dak le vrea inapoi sa ma contacteze al id de mess opea_andrey2000

  22. DE LA CE REMIGA POT LANSA PUII?SI CUM POT SA-I PREGATESC FIZIC CAT MAI BINE?

  23. am nevoie de ajutor.am achizitionat de vreo 5 luni niste voiajori standard si de zbor,care s-au adaptat destul de bine,dovada ca au si scos 2-3 serii de pui.problema este la ce varsta se ineleaza puii?am pierdut o groaza de inele,s-au am ratat unii pui.va multumesc anticipat.

  24. De regula , intr-un caz normal puii de porumbei se ineleaza la varsta de 6 – 7 zile . Nici mai mult [ nu-i incape inelul ] nici mai putin [poate sa-l piarda …ii cade ] . SUCCES .

  25. eu personal incep antrenamentul cand ei au varsta de trei luni. nu tin cont ,daca zboara sau nu la disparitie. eu sunt din sb shi aici deja sa ajuns cu puii aproape de deva(loc. spini).

  26. lasati antrenamentele zborul cu ei acasa de la ce varsta se incepe pt ca la mine zboara cu cei batrini cam de la 2 saptamini dupa ce ies la zbor , uni chiar mai devreme si i-i las sa zboare cit pot ei dar dupa o saptamina zboara cam o ora. atit imi zboara toti inafara de cei care se cuibares care i-i las sa coboare dar cu ceilalti nu am treaba zboara cam o ora poate si mai mult daca nu le dau drumu o zi chiar 2 ore. si as vrea sa stiu de ce pui se tin separat de batrini?

  27. Fratilor, am o mie de nervi, azi am dus pui la antrenament impreuna cu un prieten care sta langa mine, toti sunt ouati pana pe 1 mai si din 50 de buc, au ajuns 15 la ora astam adica e ora 19:10 :(, le-am dat drumu la ora 7:30 de la 50 de km de bucuresti,

  28. pana cand este bine de zburat puii ? adica daca sunt pe ultimile 2 pene din aripa la naparlire mai este bine de bagat la zboruri cu asociatia?

  29. sunt incepator si as vrea sa stiu cu ce distanta ar trebui sa incep cu antrenamentul puilor si al porubbeilor batrani ,in jur de doi ani
    ma puteti contacta pe aidiul :robert_neacsuboy.ASTEPT CU NERBDARE SFATURILE DUMNEAVOASTRA.

  30. AS VREA SA STIU DE LA CE DATA INCEP ZBORURILE DE TOAMNA AS VREA SA INCERC SA DAU CU CATIVA DINTRE EI. IMI POATE SPUNE CINEVA ?

  31. nu stiu cum sa ii fac pe porumbeii mei sa intre in cotet. datimi si mie va rog un program sau ceva ce m-ar putea ajuta? id de mess luka_dulcik2006.
    VA MULTUMESC!

  32. salutare!!!! am si eu o rugaminte …..vreau si eu sa crescporumbei dar vreau asa ca la carte sinu am nici o idee despre ei despre antrenamente . in primul rand a-si vrea niste poze cu voliere sau porumbare cum s-or numii va rog frumos. ma puteti contacta la nr de tel 0726330062….mail:cristian_ionut7@yahoo.com….adresa de mes …
    cristian_ionut7. va multumesc ….si sa aveti o zi buna

  33. CATRE COBRANEAGRA nu inteleg fi mai explicit te rog ..eu anu asta mi am macelarit o gramada de pui:( as vrea sa ma ajute cineva . ca vreau sa ma inscriu si eu in asociatie ,,ca am destui porumbei pe care ma pot baza la zbor adresa alex_porumbelu va multumesc

  34. salut! am incercat la primul zbor al puilor sa-ilansez de la 25 de km….din 15 am pierdut 5..am procedat corect?? am vrut sa testez orientarea puilor la primul zbor. tin sa precizez ca timpul era ploios ..

  35. Pentru un prim zbor, ar fi bine sa fie lansati mai aproape si pe vreme buna.

  36. cum am mai spus si mai inainte intr-un conent puii trebuiesc lasati sa iasa singuri din cotet cnd cred ei ca sunt pregatiti,este recomandabil ca puii sa fie insotiti de ceva batrani in timpul zborului,eu ii scoteam dimineata la 6 vara,aproape ca nu se lumina de ziua,si seara cu 2 ore inainte de lasarea seri,e necesar un stol de cel putin 15 pui ca sa zboare un timp mai indelungat,felul in care zburam eu puii este urmatorul:la o anumita varsta cand vedeti ca zboara bine si se indeparteaza de casa se duc la aprox 3km apoi a doua zi la 5 ,apoi la 10,atentie :nu faceti greseala sa-i aruncati direct la10 apoi 20 si deja de la 20 puteti urca treptat catre suta,insa nu le dati drumul in stol decat de la 50km in sus sau mai mult,dati drumul la unu,asteptati
    pana nu il mai vedeti si apoi dati drumul la urmatorul,ca sa fiti siguri ca se duce acasa pe capul lui,daca nu la zboruri se pird multi luandu-se dupa altii pt ca asa sunt obisnuiti de acasa)va asigur ca metoda asta functioneaza foarte bine pt ca este probata de mine

  37. eu la zborurile cu puii va sfatuiesc sa nu depasiti 450km
    deja la 2 zboruri de 450 se dovedesc a fi niste buni zburatori

  38. salut ,anul trecut am facut 3 zboruri cu puii.primul la 25 km , al doilea la 60km iar al treilea la 100 km (la al treilea zbor/buzau/ era o ploaie de nu vedeai la 10 m in fata) cand sa mai linistit ploaia le am dat drumu .in prima zi mi au venit 5 si a doua zi inca 10.din trun total de 17 pui.pana sa zbor la buzau nu am pierdut nimic…eu zic ca e bine (puii erau toti la a trecuti de a patra pana

  39. Buna ziua!As vrea si eu sa stiu daca puii trebuie sa aiba neaparat la antrenamentele cu masina asociatiei inele….pentru ca stiu ca nu ai voie la concursuri dar am scapat cativa pui neinelati si care sunt f f buni …prima data cnd i am zburat mi au venit f f bine de la 60km… ji as vrea sa i zbor macar la antrenamente pana la 300km..sper sa ma ajute cineva

  40. Va intreb aceasta pentru ca sunt un incepator si nici nu prea am multi columbofili prin preajma.Multumesc!

  41. Unele cluburi permit fara inele(dar evident nu intra pe clasament), altele nu, deci depinde. Oricum ca maturi nu mai au voie.

  42. la mine puii care au zburat in jurul casei 2 saptamani si sa format stolul ii duc in botosani 50 km pe autostrada in linie dreapta cam 25 km care vine vine care nu drum bun .sall

  43. IMI PLACE IDEIA CARE VIN SINT CEI MAI BUNI BRAVO ALIN boss. de aici ies campionii. SALUT

  44. Eu sunt incepator pe 25 aprilie 2012 iau 20 de perechi de pui ne esiti la zbor dupa ce ii las 1 2 3 saptamani la mine in hulubarie pot sa le fac antrenament la 80 90 km pe malul prutului . id mess vlad4pusha astept cu nerabdare raspunsurile Dumneavoastra.va multumesc

  45. aaa era sa uit si un cuc, cu inel de proprietar la care nu se vede nr de tel … era lovit de masina pe A1…. acum e bine … sa vede numel NEGUT GHEORGE … DACA-L CUNOASTE CINEVA SA MA CONTACTEZE PE MAIL …FLORICICA100@YAHOO.COM

  46. Am si. Eu. Vreo. 60. Buc. De. Pui. Sport si. Nam. Alti. Zburatori. Ca. Sa. Zboare. Pui cu. Ei. Cum. Pot. Sai antrenezi. Ca. Sa. Zboare. Pe. Langa. Casa. Zicetim. Va. Rog. Frumos

  47. pt pozitia 56 daca au iesit la zbor si sunt 6o inceara sa ii speri cu un steag si fale program

  48. cine imi poate spune si mie ce este aia remiga si cand incepe nepralire.Si c inseamna aia cu prima pana a doua va rog ajutatima sunt incepator. :) :)

  49. Mi- am mutat porumbeii din podul blocului unde locuiam, la casa care este situata la aproximativ un Km de aceasta. Am avut toti puii neiesiti afara si unul din ei a gasit drumul de intoarcere fara macar sa vada afara. Un pui din acel mascul a fost daruit unui prieten (pentru ca ramasese neinelat) ,la 10 km aerieni distanta, iesind afara o singura zi ,fiind si atunci speriat de uliu. A fost tinut inchis o saptamana dupa care a fost dat drumul. Am fost sunat de acesta ca nu a avut noroc de el ca la alergat uliul si nu s-a mai intors. M-am dus la porumbei sa vad daca e ceva si surpriza: ancerca sa intre prin trapa inchisa. Atunci, cand puii sunt buni de antrenat?

  50. Și eu am mutat porumbeii din podul blocului la casa unde m-am mutat și, un pui din cei zece mutați, a revenit la cuib fără să fi zburat vreo data, afară!
    La fel, o femelă pui tardiv (Septembrie) și neinelat a ieșit pe acoperiș împreună cu fratele de cuib și au fost reperați de Maestrul Văzdufului, domnul Accipiter Gentilis. Fratele ei a fost înhățat fară să apuce să schițeze un zbor de 20 de metri pe harta aerului, iar ea, a apărut seară când se întuneca. Un prieten care era la mine m-a rugat să i-o dau lui, că poate are noroc de ea. I-am dat-o cu sufletul împăcat că va avea are aceeași soartă, dacă rămâne la mine. După ce a ținut-o închisă, o săptămâna, i-a dat drumul și m-a sunat să-mi spună că a intrat uliul după ea și nu a mai venit.
    Instinctiv, m-am dus la volieră și, am găsit-o pe trapa închisă. Nu mă așteptam să vină, ținând cont de data din calendar și distanță (25 km), pentru că atacurile de răpitoare sunt foarte puternice la început de Octombrie în zona de munte. L-am sunat și i-am spus că rămâne să scot pui din ea.







Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *