Anularea ceasului

Buna seara,
Sunt incepator si concurez cu ceas mecanic. Recent la una din etape am intarziat la desigilare si am facut bataia la ceas la 18:03 (mentionez ca bataia trebuia facuta la ora 18:00). Colegii de club mi-au spus ca ceasul pentru etapa aceasta va fi anulat pe motiv ca nu am facut bataia la timp. Este posibil ca pentru doar 3 minute sa imi fie anulat ceasul?

Astept cu nerabdare raspunsul dvs.
Multumesc, o seara buna va doresc, Teo

Categories Diverse

13 comentarii la “Anularea ceasului”

 1. Cel mai simplu este sa consulti regulamentul federatiei sau uniunii din care faci parte. Acolo sunt regulile scrise exact si te poti informa . Pentru UCPR iti ofer eu paragraful din RNS :

  Abaterea acceptată de la ora exactă, în plus sau minus, este
  de 3 minute pentru fiecare 24 de ore de functionare a ceasului (mecanic) şi
  la ceasurile electronice de 30 de secunde pe durata unui concurs.

 2. Si un alt paragraf pe aceeasi tema :

  Comisia sportivă a cluburilor descalifică un concurent (columbofil) din
  următoarele cauze:
  – columbofilul nu s-a prezentat cu ceasul constatator la ora stabilită pentru
  efectuarea marcării de controlul final şi desigilării, chiar dacă are marcaj de
  control intermediar.

 3. Dupa regulament…se anulează.Dupa om(tehnic)se anulează sau nu….incepatorii de obicei nu găsesc înțelegere in practicarea sportului columbofil.Cand concuram cu ceas mecanic,mi se anula etapa si ptr o cifra la secunda care se vedea de altfel…dupa am descoperit ca îl bateam pe tehnic la câteva secunde si el inima mare găsise aceasta portita sa nu fie umilit de un începător.Sfatul meu,încercări prin toate resursele sa cumparati un ceas electronic,altfel sicanele si dezamagirile va vor face lehamite de acest frumos hobby!

 4. @CrisRace,cum se poate sa spui o asemenea bazaconie,,dupa om”pai frate unde-i lege nu-i tocmeala,daca nu ai batut ceasul la ora exacta stabilita in prealabil de catre tehnic ,clar ceasul este anulat in etapa respectiva.

 5. De ce n-ai fost cu 3 minute inainte sa se bata ceasurile acolo?,seriozitatea lasa de dorit,pai daca-i pune pe cei cu ceasuri electronice sa fie acolo la ora exacta pe cei cu mecanice ce sa mai vorbim.

 6. Innainte de a incepe ceva documenteaza-te despre acel ceva .exista un regulament dak ai ochelari il poti citi .

 7. Cap. VIII lit.e din RNS-FNCPR spune urmatoarele:
  e. Abaterea acceptatã de la ora exactã, în plus sau minus, este de numai 3 minute pentru fiecare 24 de ore de functionare a ceasului (mecanic sau electronic). In caz contrar concursul se anuleaza.

  Cap. XIII iti spune exact ce te intereseaza pe tine pt. desigilare…

  Aici gasesti capitolele ( http://www.federatianationalacolumbofila.ro/meniu-rns-fncpr.html ), citeste exact unde ti-am spus si afli raspunsurile in mai putin de 5 minute !

 8. ora ptr desigilare , respectiv bataile de control sun exacte , orice intarziere aduce descalificarea . d-le andrei , propun un topic despre felul in care , columbofilul roman pregateste etapa , o pregateste sau …. ???? in pregatire se tine cont si de prognoza meteo sau …. ????
  eu acu doi ani am sarit un antrenament de 240, din cauza furtunii, apoi la prima imbarcare un coleg a zis catre mine ca sunt fricos si ca au vb toti de mine

 9. Ptr “Mitica” nu este bazaconie,sunt asociatii unde regulamentul este fentat(asta era idea)Si da sunt cluburi unde columbofilii sunt ajutati,daca întârzie 1 minut 2 mai dau o bătaie la si 5 sau si un sfert! Nu mai demult,ci anul trecut,la noi la club avem un bătrânel care concurează cu ceas mecanic(sunt doar 2 la club),ce sa vezi: loc 1 si 2 pe lansare singurele clasari din acel an.Toti s au dat seama de manevra,dar niciunul nu a luat atitudine.Columbofilia este interpretabila de la club la club!

 10. Pt. com.10 daca cineva se sesizeaza la spusele tele e foarte posibil sa aveti probleme la club mai ales tehnicul .

 11. Bataia la ceasurile mecanice trebuie facuta concomitent la toate indiferent ca este de pornire sau stopare altfel se poate frauda concursul.

 12. absolut indiferent fata de accesorii si invers fata de pasari.Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *