Salut. Sunt Mihuț Ionel din Piatra Neamț, membru FNCPR al Asociației Columbofile Neamț. După ce anul trecut m-am lăudat cu „Strâmba” (vezi articol), anul ăsta „m-a scos din foame” o altă femelă. „Ascuțita”. Cred că vă lămuriți din poză de ce o cheamă așa. 9004563-17. O porumbiță care nu „a rupt norii” la toate etapele, dar a recuperat la trei fonduri, reușind să obțină locul 8 Național Fond Tineret FNCPR 2018, cu un total de 18,01 puncte. În plus, am avut inspirația să o inelez cu inel GOLD, așa că îmi aduce și satisfacții materiale, ocupând locul 2 pe țară la categoria GOLD tineret, loc premiat cu o sumă frumușică.

De menționat că un frate bun de-al ei, din aceeași generație, din prima serie, a obținut în anul nașterii, 2017, la columbodromul Cajvana din jud. Suceava, locul 2 AS (a clasat toate etapele în primii 30 %).

Începând cu 2017, zbor porumbeii prin metoda văduviei, concurând cu tot lotul, masculi și femele. Deoarece particip și la etapele de fond și la cele de maraton din aceeași cușcă (știam din auzite că e greu, dar acum m-am convins), mă străduiesc cât pot să împac și capra și varza. Adică, atunci când se întorc fondiștii de la etapă, trebuie să le dai de recuperare. În același timp, trebuie să pregătești maratoniștii pentru îmbarcarea care va fi peste 3-4 zile. Greu, nu?

Așa este. Unii spun că ar trebui să mă axez doar pe o categorie: fond sau maraton. Dar nu pot, îmi plac la fel de mult amândouă. Altă variantă ar fi să fac o cușcă separată pentru maratoniști. Iar nu se poate. Nu spun de ce (mai intră și soția pe aici ☺). Așa că rămâne să mă descurc cum pot. Încerc să fac față onorabil, cât de cât, la ambele categorii.

Vă povestesc acuș și despre maratoniști. Ăia mai breji, normal. Am unul cu aproape 19000 km clasați. Merită?

Ah, am uitat! Tatăl femelei e un mascul solzat, 500796-11, primit cadou de pui de la Titi Novac, iar mama este o albastră, 13337-16, primită cadou, tot de pui, de la Marius Sucioaia (tandem Sucioaia + Senciuc). Inspirația m-a făcut să-i pun la pereche și să dea din primul an pui cu abilități excelente.