Eliberare porumbei… in decembrie😱

După o luna si 3 saptamani de stat închiși, astăzi am eliberat iarăși porumbeii. Si am văzut că uneori, o mica neatenție sau ignoranță poate duce la o mare pierdere. Eliberați au fost doar pui de 2018. După câteva minute de zbor, nu prea multe, din nori apare o siluetă negricioasa care desparte stolul si se ia după unul. După câteva secunde bune de urmarire, dispar amândoi. După ceva timp, toti acasă, cu excepția unuia. O femela.

As fi putut să o salvez, dar nu am făcut-o. Înainte de a le da drumul, i-am luat pe toți la mână și arătau bine, cu excepția a 2 femele: una era la ultima pană cu naparlirea, iar cealaltă era un pic grăsuță. Întâmplarea face ca erau surori, dar nu din aceeași serie. Pe cea cu pana am separat-o imediat, însă pe cealaltă nu. Mi-am zis ca o sa o închid eu inainte de a le da drumul si m-am luat cu altele. Si tot cu gândul in altă parte am rămas. Prima dată când am intrat in crescatorie după ce au venit acasă, după ea m-am uitat. Știam că este unul lipsă, i-am numărat din zbor cand se întorceau, mă dusesem doar sa vad care lipsește. Si nu am fost mirat deloc sa constat ca femela un pic grăsuță este lipsă. Mama femelei dispărute astazi este unul din cei 3 porumbei de bază ai mei. Stiu că greșelile se plătesc. Dar acum a fost nevoie să-mi amintesc asta.

Nu sunt prea mare cunoscător in materie de răpitoare, si as dori sa aud careva opinii in directia asta. Anume, ce posibil rapitor a fost? Uliu sau șoim? Mentionez ca atat am observat: de sus, “din nori”, de nicăieri, apare o siluetă negricioasa care se arată a fi foarte energică în urmărire. Ulii obișnuiesc astfel de atacuri?

Mâine urmează alt episod. Le voi da drumul, probabil, toată iarna, daca voi fi acasă. Si nu e nimeni care să mă poata convinge să nu o fac. Din moment ce mi-e imposibil să ii zbor, singurul scop este de a obține porumbei rezistenți la răpitoare. Greseala a fost cand, în urma cu o luna si 3 saptamani, când am plecat de acasă, i-am zis mamei, care are grijă de ei cand eu sunt plecat, sa ii lase închiși. Înainte de a pleca, se descurcau lăudabil cu răpitoarele. Dar atunci erau pregătiți. Si apoi au stat o luna si trei săptămâni închiși. Asta a fost greseala. Si trebuie plătită. Cat de mare va fi prețul? Voi afla in curând… ma gandesc sa fac si vreo filmare, poate surprind si atacul căci, la cum se vede, ca avea loc, 101%, la fiecare eliberare a porumbeilor.

Ciprian-Ionut