A venit toamna, a inceput codul rosu de rapitoare. Ati inchis porumbeii sau ii mai lasati?
24 comentarii la “Atac de uliu”
Super filmuletul, multe din filmuletele care apar pe net la un momentdat cameramanul pierde personajul principal chiar inainte de atac , e super greu am incercat si eu de multe ori.
Iarna in mijlocul campului cu niste tardivi(carne de tun) dar se misca prea repede.
Eu unul nu inchid porumbeii iarna doar in zilele cu vizibilitate redusa sau cand bate vantul mult prea tare.In 2 ani de cand nu ii mai inchid am avut 2 respectiv 3 pierderi.Mentionez ca porumbeii sunt lasati liberi toata ziua ei iesind cand doresc,dupa un timp isi formeaza un program de zbor leneveala pe casa…
Depinde si unde stai. La mine la buza padurii pot sa ma lungesc cu libertatea cel mult pana in Decembrie, dupa aia e carnagiu.
Si eu am incercat la filmari de m-am saturat, majoritatea sunt niste rateuri jalnice. Trebuie camera video profi, multa rabdare si inspiratie de moment. Se misca mult prea repede dracu asta de uliu.
eu unu i mai mai las la mine inca na venit
Ai mei au inceput de doua zile “inchisoarea la domiciliu”, care, din pacate, va tine pana spre inceputul lunii aprilie 2015, nu-mi place dar n-am incotro, daca nu-i inchid pana la anul n-am ce mai concura, succes tuturor si cat mai putine atacuri de uliu!
Porumbei.ro pana in Decembrie ? Deja la tine e lux eu sper sa am noroc si sa reusesc sa ii mai las 2 sap afara sa fac si ultimu antrenament cu asociatia.Azi a dat de 4 ori uliu in ei , am avut noroc ca nu a facut nici o victima.Sambata am avut Hanu Ancutei 160 km si cand au inceput sa apara puii m-am umplut de draci mi-a fugarit vro 5 pui.Da asta e zona nu am ce face, cu natura nu te pui.
Ala e dentistul ??? n-ar fi fost rau sa-i umble uliului la dinti : ))
@mielu: Nu e facut de mine filmul.
@Marius: Depinde de vreme si alti factori. Anul trecut am reusit sa ii las pana prin noiembrie, mi-a saltat vreo 4 dupa care si-au facut un stil de zbor de sfaraia aerul. Fierbe sangele in ei si intra intr-un ritm care parca le si place. Adica dadea uliul, incheiau o repriza de zbor fulger de vreo ora, intrau aproape toti si apoi incepeau sa iasa de nebuni sa se inalte iar, nici macar nu mai atingeau trapa, din boxa direct zbor si puncte. Daca ar zbura asa in sezon…
Saptamana trecuta mi-a luat o femela de 2008 !!! Si mi-a mai ”atins” unul la aripa !!! Cred ca incepand de la jumatea lui oct o sa ii tin inchisi!!!
La mine a stat un Uliu tanar langa cotet si se uita la porumbei . Asta a fost acuma 10 zile . O zi frumoasa de vara tarzie ….Colegii din zona se plang deja de pierderi mari la pui tineri sau la ornament .
Iar sus face Soimul ravagii la Budapestanii unu-i vecin .
Ai mei s-au obisnuit cu NASU , cand ei sunt inaltati pe sus si apare persoanju principal , porumbeii se lasa rachete catre casa si intra ori la mine-n cotet , ori la vecinu’n podu’ casei… Ce mi se pare ciudat e atunci cand pleaca tot stolu dupa casa , se invarte de 5-6 ori deasupra , dupa dispar.. si mai apar pe’acas dupa o ora , doua ore :) . Odata au venit cu uliu-n spate.. ehe cum se auzea aeru :) , la peste 150 de porumbei cred si eu :) . Iarna asta vreau sa-i inchid.. ok , am vazut ca sunt multi pripasi in ei si-mi strica rasa , si din motivul pentru ca au inceput sa fie speriati de bomba , cand ma aproprii de cotet , unu nu ramane inauntru , ies toti afar ca disperatii :)
eu i-am inchis acum 3 zile …. nu o sa mai vada acoperisul casei decat pe 1 Martie :P
mia luat …. 4 pui in 3 zile ! pe nevazute …. a mai venit si pisica si s-a delectat cu 5 , un sobolan mi-a luat 4 pui si tot asa …din 32 mai sunt 11 ! :O
1 curcan ( voltat ) si un satinet care a ramas singur , saracu :(
Bafta all !
Din septembrie pana in februarie… Cate luni sunt? Am si niste tardivi ca daca ii inchid acum,sigur ii pierd la primavara. Ii las afara, le schimb orarul de zbor,dar nu-i inchid de acum. E prea frumos afara…
Nu zic ca nu se da dupa ei dar eu imi permit sa ii lasa afara pentru ca nu ii concurez(anul asta la pui a fost primul an cu asociatia am bagat cu un consatean eu nefiind inscris) si dupa cateva serii de atacuri ei prind schema si nu mai pierd timpu pe afara .Cum ai zis si tu sunt un fel de miguri pe cer.
P.S. Porumbeii ii am in comuna Dumbravita jud.Brasov daca vrei sa te uiti pe google maps sa vezi ca locatia este intr-o depresiune inconjurata de paduri,asa ca sa nu vrezi ca nu am parte de adrenalina.
ai mei niciodata nu-s inchisi,am vazut uliu dand tarcoale dar de fiecare data seara ii am pe toti,au invatat sa “fenteze” uliu, si totusi acel porumbel scapa?
Eu deja i-am inchis pt ca rapitoarele au inceput sa atace si noapte dar ziua dar le mai dau drumu din cand in cand afara si apoi ii inchid repede…
Eu am inchis porumbeii mei din rasele de zburatori pe care le detin inca din august, la un km de mine isi avea uliul cuib si nu le-a dat pace deloc…poate la anul o fi mai bine cine stie?
Am avut o vara incandescenta in privinta atacurilor. Locuiesc in centrul orasului dar la liziera parcului, teren perfect de vanatoare. Am avut o singura pierdere la adulti, un mascul de ornament/stil vechi, executat ca si copiii lui Brancoveanu, la vedere.
Groaza generala s-a transformat intr-un comportament adaptat la uliu, adica porumbeii ocupa puncte strategice de observare pe diverse acoperisuri cu posibilitati de vedere mai larga.
La orice aparitie mai dubioasa gen cioara, gaita sau mai ales rapitoare, daca aparitia este brusca, din coronamentul copacilor, pornesc santinelele ca din pusca si tot stolul dupa ei fara sa gandeasca de ce. Abia dupa cateva ture se sedimenteaza grasii si puturosii.
Am avut si trei atacuri in interval de o ora, cu urmariri individuale spectaculoase, cu agatari, cu eschive nebanuite, cu raniri si sperieturi si tot tacâmul. Momentan e liniste relativa, probabil a gasit domnul Iuliu (uliu) un vanat mai usor de obtinut dar, este atat de relativ… O raita, si un bleg melancolic poate fi oricând pus in meniu. Oricum trece zilnic de cateva ori, asa ca din intamplare.
Sincer, mi-e mai frica de soarta adultilor decat de a puilor. Ma refer la ambuscada fulgeratoare a uliului versus greutatea/masivitatea porumbeilor adulti pe fondul naparlirii. Puii sunt mai usurei si mai tot timpul atenti.
O sa ii inchid cat de tarziu cu putinta, mi-as dori doar la sfarsitul anului insa uliul va da tonul si va fixa datele in calendar.
Iarna trecuta i/am tinut afara zilnic si nu am avut pierderi nici macar gheraniti ,cu tote ca stau in zona de deal si munte , uliul si soimul ataca zilnic , Dar in timp porumbeii capata experienta si sant forte vigilenti ;oricum in perioda de iarna zboara forte mult si asta se datoreaza rapitoarelor .
tare filmuletul la mine ataca doar cand porumbeii sunt pe voliera cand sunt in stol unul nu se desprinde isi iau directie si……..
La mine in zona ‘Coana Mare (o femela uriasa de porumbar care ne viziteaza in fiecare iarna, de cativa ani deja) nu a aparut inca.
Vecinu’ cu stolul urias (care insemna carne de tun) nu mai are porumbei prin urmare, bijuteriile mele sunt inchise si ies la plimbare doar seara in prezenta noastra (a mea sau a sotiei).
Nici nu vreau sa ma gandesc la momentul in care isi va face aparitia din nou “vrajitoarea”. Sper doar ca atunci cand va veni acel moment (mai ales primul din sezon), Fele si Satinetii sa nu se ridice ci sa ramana locului (pe cotet, pe jos etc.).
si la mine am 8 voiajori si 2motati anul acesta iam lasat sa zboare doar de 5 ori si cand iam lasat sa zboare o fost pe ei un uliu mare dar din fericire nu o prins nici unu la anu o sai las sa zboare in fiecare zi .stau la jumatate de kilometru de padure si intro zi lam vazut pe uli in gradina savura o pasare .intro ie arna o venit si se punea langa tarcul de gaini si astepta vrabiutele sa iese dintre lemnele de langa gaini si stind ca va vedea cotetul incis cu porumbei ii va vedea si ii va prinde la primavara am dat cu bulgari dupa el
Eu de obice ii eliberez in fiecare zi pana la prima zapada. Incerc sa ii las liberi cam pana in noiembrie, decembrie. Zona in care locuiesc nu e favorabila acestei perioade, fiind inconjurat de padure atacurile sunt inevitabile. Este bine ca suntem multi crescatori in zona si selecteaza de la fiecare unu, doi :) Am incercat sa ii tin inchisi si mai din timp dar pierderile erau mult mai mari primavara, cand le dadeam drumul zburau dezorganizati si erau prada sigura. Acum zboara in zig-zag cu o viteza mare si nu mai se rotesc pe langa casa, cand ajung in dreptul cotetului rup trapa:) Ca sa evit atacurile uliului le dau drumul in jur de ora 11, ma gandesc ca sunt satui de la vecini la ora aceea si se pare ca asa e, ii place sa ia miculdejun devreme:))
ala iii antreneaza nui prinde=))
La mine in sud nu este asa de grava situatia, sunt si nu prea ,sincer sa fiu nici nu cred ca sunt ulii cine stie ce naiba or fi , atacuri sint,dar rareori, eu orcum cind vine alba ii inchid, toti vecii se pling primavara ca loturile sunt la jumatate dar sun liberi , liberi .
Super filmuletul, multe din filmuletele care apar pe net la un momentdat cameramanul pierde personajul principal chiar inainte de atac , e super greu am incercat si eu de multe ori.
Iarna in mijlocul campului cu niste tardivi(carne de tun) dar se misca prea repede.
Eu unul nu inchid porumbeii iarna doar in zilele cu vizibilitate redusa sau cand bate vantul mult prea tare.In 2 ani de cand nu ii mai inchid am avut 2 respectiv 3 pierderi.Mentionez ca porumbeii sunt lasati liberi toata ziua ei iesind cand doresc,dupa un timp isi formeaza un program de zbor leneveala pe casa…
Depinde si unde stai. La mine la buza padurii pot sa ma lungesc cu libertatea cel mult pana in Decembrie, dupa aia e carnagiu.
Si eu am incercat la filmari de m-am saturat, majoritatea sunt niste rateuri jalnice. Trebuie camera video profi, multa rabdare si inspiratie de moment. Se misca mult prea repede dracu asta de uliu.
eu unu i mai mai las la mine inca na venit
Ai mei au inceput de doua zile “inchisoarea la domiciliu”, care, din pacate, va tine pana spre inceputul lunii aprilie 2015, nu-mi place dar n-am incotro, daca nu-i inchid pana la anul n-am ce mai concura, succes tuturor si cat mai putine atacuri de uliu!
Porumbei.ro pana in Decembrie ? Deja la tine e lux eu sper sa am noroc si sa reusesc sa ii mai las 2 sap afara sa fac si ultimu antrenament cu asociatia.Azi a dat de 4 ori uliu in ei , am avut noroc ca nu a facut nici o victima.Sambata am avut Hanu Ancutei 160 km si cand au inceput sa apara puii m-am umplut de draci mi-a fugarit vro 5 pui.Da asta e zona nu am ce face, cu natura nu te pui.
Ala e dentistul ??? n-ar fi fost rau sa-i umble uliului la dinti : ))
@mielu: Nu e facut de mine filmul.
@Marius: Depinde de vreme si alti factori. Anul trecut am reusit sa ii las pana prin noiembrie, mi-a saltat vreo 4 dupa care si-au facut un stil de zbor de sfaraia aerul. Fierbe sangele in ei si intra intr-un ritm care parca le si place. Adica dadea uliul, incheiau o repriza de zbor fulger de vreo ora, intrau aproape toti si apoi incepeau sa iasa de nebuni sa se inalte iar, nici macar nu mai atingeau trapa, din boxa direct zbor si puncte. Daca ar zbura asa in sezon…
Saptamana trecuta mi-a luat o femela de 2008 !!! Si mi-a mai ”atins” unul la aripa !!! Cred ca incepand de la jumatea lui oct o sa ii tin inchisi!!!
La mine a stat un Uliu tanar langa cotet si se uita la porumbei . Asta a fost acuma 10 zile . O zi frumoasa de vara tarzie ….Colegii din zona se plang deja de pierderi mari la pui tineri sau la ornament .
Iar sus face Soimul ravagii la Budapestanii unu-i vecin .
Ai mei s-au obisnuit cu NASU , cand ei sunt inaltati pe sus si apare persoanju principal , porumbeii se lasa rachete catre casa si intra ori la mine-n cotet , ori la vecinu’n podu’ casei… Ce mi se pare ciudat e atunci cand pleaca tot stolu dupa casa , se invarte de 5-6 ori deasupra , dupa dispar.. si mai apar pe’acas dupa o ora , doua ore :) . Odata au venit cu uliu-n spate.. ehe cum se auzea aeru :) , la peste 150 de porumbei cred si eu :) . Iarna asta vreau sa-i inchid.. ok , am vazut ca sunt multi pripasi in ei si-mi strica rasa , si din motivul pentru ca au inceput sa fie speriati de bomba , cand ma aproprii de cotet , unu nu ramane inauntru , ies toti afar ca disperatii :)
eu i-am inchis acum 3 zile …. nu o sa mai vada acoperisul casei decat pe 1 Martie :P
mia luat …. 4 pui in 3 zile ! pe nevazute …. a mai venit si pisica si s-a delectat cu 5 , un sobolan mi-a luat 4 pui si tot asa …din 32 mai sunt 11 ! :O
1 curcan ( voltat ) si un satinet care a ramas singur , saracu :(
Bafta all !
Din septembrie pana in februarie… Cate luni sunt? Am si niste tardivi ca daca ii inchid acum,sigur ii pierd la primavara. Ii las afara, le schimb orarul de zbor,dar nu-i inchid de acum. E prea frumos afara…
Nu zic ca nu se da dupa ei dar eu imi permit sa ii lasa afara pentru ca nu ii concurez(anul asta la pui a fost primul an cu asociatia am bagat cu un consatean eu nefiind inscris) si dupa cateva serii de atacuri ei prind schema si nu mai pierd timpu pe afara .Cum ai zis si tu sunt un fel de miguri pe cer.
P.S. Porumbeii ii am in comuna Dumbravita jud.Brasov daca vrei sa te uiti pe google maps sa vezi ca locatia este intr-o depresiune inconjurata de paduri,asa ca sa nu vrezi ca nu am parte de adrenalina.
ai mei niciodata nu-s inchisi,am vazut uliu dand tarcoale dar de fiecare data seara ii am pe toti,au invatat sa “fenteze” uliu, si totusi acel porumbel scapa?
Eu deja i-am inchis pt ca rapitoarele au inceput sa atace si noapte dar ziua dar le mai dau drumu din cand in cand afara si apoi ii inchid repede…
Eu am inchis porumbeii mei din rasele de zburatori pe care le detin inca din august, la un km de mine isi avea uliul cuib si nu le-a dat pace deloc…poate la anul o fi mai bine cine stie?
Am avut o vara incandescenta in privinta atacurilor. Locuiesc in centrul orasului dar la liziera parcului, teren perfect de vanatoare. Am avut o singura pierdere la adulti, un mascul de ornament/stil vechi, executat ca si copiii lui Brancoveanu, la vedere.
Groaza generala s-a transformat intr-un comportament adaptat la uliu, adica porumbeii ocupa puncte strategice de observare pe diverse acoperisuri cu posibilitati de vedere mai larga.
La orice aparitie mai dubioasa gen cioara, gaita sau mai ales rapitoare, daca aparitia este brusca, din coronamentul copacilor, pornesc santinelele ca din pusca si tot stolul dupa ei fara sa gandeasca de ce. Abia dupa cateva ture se sedimenteaza grasii si puturosii.
Am avut si trei atacuri in interval de o ora, cu urmariri individuale spectaculoase, cu agatari, cu eschive nebanuite, cu raniri si sperieturi si tot tacâmul. Momentan e liniste relativa, probabil a gasit domnul Iuliu (uliu) un vanat mai usor de obtinut dar, este atat de relativ… O raita, si un bleg melancolic poate fi oricând pus in meniu. Oricum trece zilnic de cateva ori, asa ca din intamplare.
Sincer, mi-e mai frica de soarta adultilor decat de a puilor. Ma refer la ambuscada fulgeratoare a uliului versus greutatea/masivitatea porumbeilor adulti pe fondul naparlirii. Puii sunt mai usurei si mai tot timpul atenti.
O sa ii inchid cat de tarziu cu putinta, mi-as dori doar la sfarsitul anului insa uliul va da tonul si va fixa datele in calendar.
Iarna trecuta i/am tinut afara zilnic si nu am avut pierderi nici macar gheraniti ,cu tote ca stau in zona de deal si munte , uliul si soimul ataca zilnic , Dar in timp porumbeii capata experienta si sant forte vigilenti ;oricum in perioda de iarna zboara forte mult si asta se datoreaza rapitoarelor .
tare filmuletul la mine ataca doar cand porumbeii sunt pe voliera cand sunt in stol unul nu se desprinde isi iau directie si……..
La mine in zona ‘Coana Mare (o femela uriasa de porumbar care ne viziteaza in fiecare iarna, de cativa ani deja) nu a aparut inca.
Vecinu’ cu stolul urias (care insemna carne de tun) nu mai are porumbei prin urmare, bijuteriile mele sunt inchise si ies la plimbare doar seara in prezenta noastra (a mea sau a sotiei).
Nici nu vreau sa ma gandesc la momentul in care isi va face aparitia din nou “vrajitoarea”. Sper doar ca atunci cand va veni acel moment (mai ales primul din sezon), Fele si Satinetii sa nu se ridice ci sa ramana locului (pe cotet, pe jos etc.).
si la mine am 8 voiajori si 2motati anul acesta iam lasat sa zboare doar de 5 ori si cand iam lasat sa zboare o fost pe ei un uliu mare dar din fericire nu o prins nici unu la anu o sai las sa zboare in fiecare zi .stau la jumatate de kilometru de padure si intro zi lam vazut pe uli in gradina savura o pasare .intro ie arna o venit si se punea langa tarcul de gaini si astepta vrabiutele sa iese dintre lemnele de langa gaini si stind ca va vedea cotetul incis cu porumbei ii va vedea si ii va prinde la primavara am dat cu bulgari dupa el
Eu de obice ii eliberez in fiecare zi pana la prima zapada. Incerc sa ii las liberi cam pana in noiembrie, decembrie. Zona in care locuiesc nu e favorabila acestei perioade, fiind inconjurat de padure atacurile sunt inevitabile. Este bine ca suntem multi crescatori in zona si selecteaza de la fiecare unu, doi :) Am incercat sa ii tin inchisi si mai din timp dar pierderile erau mult mai mari primavara, cand le dadeam drumul zburau dezorganizati si erau prada sigura. Acum zboara in zig-zag cu o viteza mare si nu mai se rotesc pe langa casa, cand ajung in dreptul cotetului rup trapa:) Ca sa evit atacurile uliului le dau drumul in jur de ora 11, ma gandesc ca sunt satui de la vecini la ora aceea si se pare ca asa e, ii place sa ia miculdejun devreme:))
ala iii antreneaza nui prinde=))
La mine in sud nu este asa de grava situatia, sunt si nu prea ,sincer sa fiu nici nu cred ca sunt ulii cine stie ce naiba or fi , atacuri sint,dar rareori, eu orcum cind vine alba ii inchid, toti vecii se pling primavara ca loturile sunt la jumatate dar sun liberi , liberi .