“Atletii aerului” folositi in al II-lea razboi mondial…

porumbei-razboi
O minunata poza care arata pentru inca odata cat de inteligente sunt aceaste fiinte. Salutari si vant in pene! Razvan B.

Categories Stiri

42 comentarii la ““Atletii aerului” folositi in al II-lea razboi mondial…”

  1. foarte tare !!!!!!!!!!! ore porumbei de azi ii putem invata la voliera moibila???????????????

  2. Stiam eu ca o sa va placa, referitor la cum ramaneau tot timpul langa voliera si cum se obisnuiau ei cu schimbatul pozitiei crescatoriei cred ca e un mister, dar poate se gaseste vreun domn care ne ajuta cu o explicatie!

  3. In cartea domnului Georgica Popescu (editia aparuta prin anul 1996 daca nu ma insel) se discuta in cateva pagini bune despre aceste porumbarii mobile folosite de catre armata (precum si de cativa porumbei celebri prin ajutorul dat armatelor din care au facut parte).
    De asemenea, capitolul in speta este insotit si de fotografii ale vremii, extrem de graitoare.

  4. Cred ca am citit undeva cum ramaneau la voliera mobila,dar nu mai stiu exact.Daca mai gasesc articolul va spun

  5. super tare.cum se orientau oare dac? le mutau tot timpul voliera.&&& oare ca albinele la stup &&&

  6. d departe sportul columbofil este cel mai frumos s mai interesant sport! bafta la toti participantii la concursuri

  7. In afara de faptul ca se folosea o voliera mobila, etc, etc etc, ar mai fi de mentionat ptr. unii si faptul ca se zbura pe orice fel de timp, nu ca acum cand majoritatea au doar porumbei care zboara-bine ce-i drept-doar pe timp frumos .

  8. Foarte frumos!!!…cred k cei care rezistau aveau un nivel mare de inteligentza putandu’se obisnuii de fiekre data cu pozitia voliereai….fff.interesant!!!….poate se gaseste cnv care sa dea mai multe informatii….

  9. e normal sa ramana langa voliera mobila atata timp cat s-au nascut in ea si poate au si puii acolo….si porumbelu daca ar pleca acasa nu ar avea cotet asa ca ramane la camion:D

  10. Da…o poza interesanta, care ne ajuta sa intelegem cat de importanti au fost porumbeii voiajori, pe timpul celor doua razboaie mondiale. Se pare ca erau foarte apreciati de armata, pentru abilitatea lor de a-si gasi porumbarul intr-un timp foarte scurt si cu o rata a succesului de 98% in transmiterea mesajelor pe front. Acestia fiind eliberati pe campul de lupta, intampinau o ploaie de gloante sau chiar pasari rapitoare din partea fortelor inamice, si nu de putine ori se intampla sa ajunga grav raniti la destinatie dar avand pretiosul mesaj asupra lor.
    Multi porumbei au fost considerati eroi de razboi si au fost medaliati, mentionez aici doi dintre ei poate cei mai cunoscuti : “CHER AMI” in Franta si “GI JOE” in Marea Britanie, acestia au salvat sute de vieti. Povestile lor sunt foarte captivante, iar cei interesati le pot gasi printr-o cautare pe Google.

    Aici sunt postate cateva secvente cu aceste magnifice pasari in misiune:
    http://www.clipser.com/watch_video/467233

    Numai bine

  11. din cate am citit eu pasarile erau transportate in custi mobile si eliberate in masa, printre ele aflandu-se doar cateva dotate cu tuburi mesagere. Aceasta masura inducea vanatorii inamici in eroare, ei neputand sti exact in care sa traga.

    am tot cautat si nu am gasit nimic in care sa se specifice ca porumbeii s-ar putea obisnui cu aceasta voliera mobila si sa se intoarca…. nu cred ca exista sau au existat asemenea porumbei ….

    mai are cineva si alta parere….??

  12. CRED CA ERAU FOARTE INTELIGENTII ,DIN LINII CELEBRE ,CUMPARATI CU ZECI DE MII DE EURO ,SE HRANEAU CU MANCARE DE FIRMA SI ENERGIZANTE ,ERAU ANTRENATI IN JURUL CRESCATORIEI (II SCOTEAU LA ZBOR SI PE URMA PLECAU CU CARUTA CARE AJUNGEA ISI VEDEA FEMELA ADICA FACEAU GELOZIE) SI IN RAZBOI CRED CA SE GHIDAU DUPA MIROS…………ADICA MIROSEAU PRAFUL DE PUSCA……………CE GLOABE CRESTEM NOI AZI!!!!!!!!!

  13. SI AM OMIS CEVA CRED CA ERAU LUCRATI MULT IN CONSANGVINITATE CA AVEAU PUPILELE MICI SI PENELE ASCUTITE.

  14. frumoasa poza……si “porumbei.ro” mai am eu niste poze care au legatura cu topicul :) contacteaza`ma la id: ady_20cm_08…..(am incercat sa ti le trimit prin e-mail dar nu merge) va multumesc

  15. Ma scuzati ca intervin domnilor dar nu pot sa cred ca va ganditi la faptul ca se intorceau la voliera mobila.Poza e facuta chiar in unitatea din care faceau parte porumbeii.cu voliera si unde se intorceau ei de pe front cu mesajele mult prea pretioase.Intr-adevar ca ii transportau p front cu voliera aia mobila dar ajungeau cu mesajele acasa,adica la unitate.Sau credeti ca le dadeau drumul de unde de dadeau lupte,Dumnezeu stie si ei plecau in lume sa caute voliera mobila? Sau poate nu au habar de por cei care se gandesc asa.Iauzi comment: se orientau ca albinle la stup ((: poate faceau si miere p vremea aiam mai stiti? ca aia erau porumbei magnifici,nu ca acum,tot voiajori!
    Cu mult respect!

  16. cred ca porumbeii au ramas langa voliera deoarece au fost crescuti in acest mediu si nu percepe un alt mediu de viata decat cel in voliera mobila ( nu au avut niciodata o voliera fixa )

  17. dati click pe sageata din dreapta jos. e in franceza…

  18. MERCI,MONSIEUR COCU !

    Cartea scisa de Eugene Caustier in 1892!!!
    este actuala si in in zilele noastre. Va recomand
    tuturor sa o cititi.Si daca in 1884 7 porumbei
    au parcurs distanta Paris -Budapesta in mai
    putin de 8 ore(cum srie in carte)mai avem de invatat.

  19. Foarte tare poza… multe vieti au mai salvat porumbeii, in razboaie. Am auzit si de un porumbel care a fost medaliat de regina Angliei parca, in orice caz sunt de apreciat acesti porumbei ;)

  20. Foarte tare poza… multe vieti au mai salvat porumbeii, in razboaie. Am auzit si de un porumbel care a fost medaliat de regina Angliei parca, in orice caz sunt de apreciat acesti porumbei

  21. ”G I-Joe este cel mai renumit porumbel militar care a salvat in timpul celui de-al doilea razboi mondial vietile acel putin 1000 de oameni din trupele britanice.
    Detasamentul 56 britanic urma sa atace orasul italian Calvi Vechia pe 18 octombrie 1943 la 10 dimineata.
    Pt a usura patrunderea detasamentului britanic in oras,o unitate aeriana americana de sprijin urma sa bombardeze orasul.De fapt, germanii se retrasesera; ca urmare trupele britanice au putut sa intre si sa ocupe orasul si deci orice bombardare nu numai ca ar fi fost de prisos dar ar fi facut si victime inutile.Toate incercarile de a contramanda bombardarea orasului au fost zadarnice.
    Si atunci a fost lansat micutul G I-JOE purtand importantul mesaj de anulare a bombardarii.
    A zburat 20 de mile in 20 de minute catre baza americana si a ajuns tocmai cand avioanele isi incalzeau motoarele pt decolare.
    Daca gingasa pasare ar fi intarziat doar cateva minute situatia ar fi fost alta.
    In semn de recunostinta pt serviciile aduse in noiembrie 1946 JOE a fost imbarcat si adus in Anglia unde i sa acordat ”Medalia-Dickin” pt bravura.
    JOE este singura pasare sau animal din S.U.A careia i sa acordat aceasta distinctie.
    G.I-JOE a murit la 3 iunie 1961 la varsta de 18 ani in gradina zoologica din Detroit ,dupa care a fost impaiat in Centrul-istoric-Meyer Hall,din Fort Monmouth-N J”
    BULETINUL INFORMATIV ”COLUMBOFILUL” NR-1/1985.

  22. pt bobbyfaurescu si mar11dragasani: bai baieti santeti mai olteni decat olteanul care vede prima girafa(zice:asa ceva nu exista).Pai oameni buni asta u e un mit despre porumbei ,e vorba despre ce avea armata in timpul razboiului.Sau va inchipuiti ca porumbeii cresteau la Bucuresti,ii duceau cu caruta pana la Stalingrad,venea mesajul la Bucuresti si apoi il duceau calare iarasi pana la Stalingrad nu-i asa??? Bai oameni buni porumbeii asia nu zburau fonduri pt clasari si nu le trebuiau norme,zburau 5-10 km pe linia frontului,asta era toata smecheria sa se invete sa vina la voliera mobila.Daca nu concepeti voi asta nu inseamna ca nu se poate.

  23. va recomand si un film super tare la care sa va uitati unde o sa observati ce rol important au avut porumbeii in al 2-lea razboi mondial. THE LOST BATTALION







Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *