Bacteriile rezistente la antibiotice

(Discover Magazine | Decembrie 2015)
S-a descoperit o varietate de E-coli rezistenta deja la toate antibioticele existente, trecand si peste ultimul baraj care se pare ca era Colistinul.

De vina este utilizarea pe scara larga a antibioticelor in ferme pentru a tine sanatoase animalele in orice conditii pentru maximizarea profitului (inghesuite, hranite impropriu, stresate, prost oxigenate, etc). Cam cum se face in columbofilie. Alta cauza ar fi consumul de antibiotice fara discernamant si consult medical de catre oameni, in special in cure mai scurte decat este recomandat. (iar suna cunoscut… “dau de tricomonoza o zi la sosire, dau de respiratie o zi”).

Viitorul nu suna deloc bine si ignoranta dublata de goana dupa profit va baga omenirea in belele tot mai mari.

P.S. Spor la tratamente! ;)

6 comentarii la “Bacteriile rezistente la antibiotice”

 1. toti o fac cu propriile mini -administreaza obligatoriu fel de fel.

 2. Am fost plecat din tara 3 luni,porumbeii i-am separat in momentul plecarii.De porumbeii se ocupa o ‘tanti’ care are grija si de taica-miu implicit si de porumbeii mei.In astea 3 luni porumbeii au primit doar mancare,grit,apa curata,o data pe saptamana otet in apa si baie…va spun,porumbeii arata lacrima,poate mai bine decat in perioada in care eu eram acasa si le mai dadeam ‘preventiv’ ba de tricomonoza,ba de respiratie,ba de salmonela,ba o vitamina..e.t.c O sa incerc sa o las mai moale cu preventivele astea,si in general cu antibioticele in perioda ierni(sper sa nu regret) o sa fac de deparazitare, o cura cu ceaiuri,si daca porumbeii se prezinta ok,doar vaccinul parmixo-salmo.

 3. Boli au fost si vor mai aparea, mai mult sau mai putin grave,la fel si medicamente columbofile au si vor fi , mai mult sau mai puti eficace.Un lucru este totusi clar Colistin fabricat de DAC e aproape apa de ploaie. (cel putin acele produse aparute la noi in tara)

 4. Eu zic ca e foarte bine ca s-a decopetit aceasta varietate de
  E – coli , e un pretext bun al celor care nu fac nimic cu porumbeii : ceva de genu :

  ”Mi-au mers bine frate porumbeii dar a dar E – coli in ei !

  si dupa cel spuse : Life Goes On !

 5. S-a omis un aspect in tratarea porumbeilor pe care-l pun in practica marii campioni: in timpul sezonului ori folosesc 3 firme diferite pentru aceleasi boli ori o singura firma pe care o folosesc o data la 3 ani prin rocada .
  Niciodata aceeasi firma an de an sau saptamana de saptaman pentru a nu creea rezistenta.

 6. Si medicul de familie , cand mergi la un consult pentru gripa, te in treaba : ” ce ati luat pana acum?”
  tu ii raspunzi: nurofen: aha , luati fervex.. ;)Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *