Care este structura columbofiliei romanesti pe grupe de varsta ?

Salut,
Va aduc in atentie un subiect relaxant, avand ca subiect varsta columbofililor romani. Daca ati putea sa ne relatati ce numar de columbofili are clubul dvs si ce varsta au acestia.

Va atasez un link
http://www.focus-wtv.tv/programma/wtv/toekomst-voor-duivensport-verzekerd

este un filmulet de pe pipa.be.

Observ cu ingrijorare ca in Belgia si Olanda varsta columbofililor este din ce in ce mai ridicata, si cu satisfactie ca in Romania columbofilia inca mai prinde la tineri.

Dupa cum bine puteti observa, columbofilii din Belgia/Olanda sunt mult peste noi la capitolul organizare. Nu pot sa nu le invidiez custile impecabile de transport porumbei.

Nu vreau sa vorbim despre nivelul de educatie al columbofililor, urangutani exista peste tot chiar si in mediul academic.

Va salut,
Albert

Categories Diverse

25 comentarii la “Care este structura columbofiliei romanesti pe grupe de varsta ?”

  1. Unul dintre cele mai calumea aspecte ale sportului cu porumbei este ca pot concura de la egal la egal copiii de scoala generala, adultii si pensionarii si oricare dintre ei poate ajunge in frunte. Nu cred ca mai exista vreo astfel de competitie care sa reuneasca o plaja asa mare de varste. E o imagine de zile mari cand vezi printre adulti cate un pitic carandu-si mandru la imbarcare cosul cu porumbei.

    Ca de obicei, nu stim intotdeauna sa apreciem ce avem mai bun – in cazul asta fluxul mare de tineri cu care batem la fund orice alta tara in care columbofilia e pe moarte. Aud deseori comentarii de genul – “nu mai primiti la club toti copiii ca aduc porumbei bolnavi, au ciori, etc” – este cea mai mare greseala pe care o poate face un club. Dimpotriva, cred ca ar trebui sa li se ofere facilitati si sa fie incurajati prin orice mijloace.

    Datoria celor care se presupune ca la varsta adulta au o gandire la fel de adulta, ar fi sa ii invete cum sa-si tina porumbeii sanatosi, si eventual sa faca un control al porumbeilor dar nu sa baneze din start orice copil doar pentru ca au uitat de unde au plecat.

  2. da porumbei.ro are dreptate mare pentru ca am patit-o si eucand eram mai mic cu alti colubofili cu nasul pe sus.nimeni nu trebuie sa uite de unde a plecat,cand erau copii si se straduiau sa achizitioneze porumbei cat mai buni.
    oricum eu am intalnit si columbofili de aici din neamt ceare mi a fost de mare ajutor cand am inceput cu voiajorii,vorbesc de domnul ravariu dimitrie(il gasiti in clasamente)care ma ajutat foarte mult.
    nu mai spuneti NU tinerilor columbefili entuziasmati deoarece ei sunt viitorul.
    Eu am ajutat 5 tineri sa devine columbofili oferidule porumbei.
    bafta porumbei.ro
    vant in pene!!!!!

  3. salut ma numesc voicu florian daniel am 16 ani si sunt din c de arges si pasiunea pentru porumbei o am de la varsta de 14-15 ani.Eu impreuna cu tatal meu suntem inscrisi laclubul basarabilor din curtea de arges si avem o mica crescatorie 70-80 de por la matca si 60 de por la lotul de zbor. porumbei.ro aremare dreptate despre copii columbofili trebuie incurajati si ajutati sa aiba incredere in porumei lor si ei.anul acesta este primul an al meu si al tatalui meu care concuram cu ceas si am avut foarte bune rezultate cu porumbeii nostri.salutare si VANT IN PENE TUTUROR!!!!!

  4. Da, tarile cu traditie columbofila au si ei problemele lor.
    Asociata belgeana are 100 de ani cea germana 125 !!
    Dar numarul membrilor scade anual.Mai sunt cca 10.000
    in Be.,20,000 in Nl.si 35.000 in Germania,( daca are cineva
    cifre exacte sa ma corecteze)Densitatea cea mai mare
    raportat la numarul locuitorilor este in Belgia.
    Nu scade insa numarul porumbeilor si nici calitatea,daca
    urmarim rezultatele int.de la Barcelona,Pau etc.
    Sunt foarte putini incepatori desi se fac eforturi dar,interesant,
    printre ei si fete.
    Datorita numarului mare de incepatori ,Romania are sanse bune
    sa ocupe un loc de frunte in Europa.Daca toti acesti tineri
    entuziasmati vor ramane fidel acestui sport si daca cu porumbei
    (sau in loc de)se importa metodele si costintele acestor crescatori
    modul lor de organizare si ceva din atmosfera relaxata.

  5. Cata intelegere si sprijin.Pacat ca la noi “nu se poate”,sau noi nu vrem acceptand acest termen.Orice lucru este posibil chiar si in tara noastra daca exista intelegere si colaborare intre oameni,dar mai intai trebuie alungat dispretul si egoismul.Si inca ceva scoateti-va ideea ca traim in Romania si ca nu este posibil orice lucru.Ganditi pozitiv,ganditi sigur!

  6. asa e si cu tinerii columbofili, mai ales la concursurile cu voiajorii, in loc sa te ajute, isi bat joc de tine, kiar din contra. Am vazut foarte multe cazuri in care daca vreun incepator a avut un rezultat cat de cat bun, nu au stat linistiti pana nu au facut k acel incepator sa nici nu mai ajunga in clasament. Nu dau nume…. cred k se cunosc ei

  7. asa e in romania nu numai in sportul columbofil ci in orice.
    cati parlamentari sau alte functii ati vazut tineri?
    nici unul,si daca sunt tot fii de-ai lor nepoti,prieteni.

  8. degeaba avem o medie de varsta relativ buna in comparatie cu celelalte tari …… va dau exemplu concret : clubul la care activez eu : slatina 5, in cadrul fcpr….. sunt in total 25 de membrii cotizanti si in acelas timp zburatori participanti la toate zborurile organizate de catre asociatia olt…… sa ii luam pe rand…:tineri cuprinsi intre 17 si 26 de ani… – 11…….. pensionari….. – 7 ……….restu de 7 sunt in campul muncii…. dar sa vedem alcumva acum…..10 sunt posesori de ceasuri electronice…..10 sunt posesori de ceasuri mecanice….. ceilalti 5 nu poseda ceas, sau doresc achizitionarea de ceas mecanic………..insa dupa noul regulament al fcpr, care va fii in viguare de la anul….. cei 5 care nu au ceasuri nu mai pot participa la concursuri( oarecum corect, te folosesti de un numar de porumbei gratis)….. iar cei 10 care poseda ceasuri mecanice din 2012 la fel nu mai pot concura decat daca isi vor achizitiona ceasuri electronice(asta nu prea suna corect, inteleg cu aia care nu au ceas, dar cu ceilalti ce mai ai, nu toata lumea are posibilitatea de a da bani pe electroni, nu sunt ieftine, iar nici ajutor din partea federatie nu este speculata pe nicaieri) asa ca……………. din ce scadem, cu ce ramane, ne rezulta…. poate 10 persoane care vor activa in 2012,,,,,,, la nivel de orasul slatina mai activeaza un club mai mare care are in jur de 50 de membrii….. dintre care aici sunt 20 de electronice……. impreuna sa ziceam 35 de ceasuri, hai 40….. poate isi mai cumpara cativa(nivelul salarial e …. iar media de varsata e cam tot ca la noi…..)…….. bun acum alceva…… in judetul olt mai sunt cluburi in orasul bals, scornicesti, corabia si caracal, impreuna scot cam 35 de ceasuri electrinice…… deci ca o incheiere apoteotica 80 de crescatori din tot judetul vor lua startul in 2012 la zboruri, cate cluburi(cine stie,,,, ca e si distanta de parcurs mereu, nu poti sa ii stangi pe toti la olalta)…………. iar cu ceilalti de crescatori ce le faci cam in jur de 150…..? ……. probabil vor fugii la frsc sau profesionisti( ca doar vor dorii si ei sa zboare),,,, sau se vor lasa de porumbei…… deci inca o data unde este progresul aici…?…. ce la spunem la tineri de la anul….?.. poate ma lamureste si pe mine cineva… sau la pensionari ce la spun…? in alte tati este la fel…. esti obligat sa renunti la anumita marca de ceasuri?…….chiar as doriii in raspuns direct din partea conducerii frsc……. poate vam raspuns si la sondaj…… sincer in aceste conditii cat timp vom mai avea media asta de varsta si cat timp vom fiii tara cu crestere columbofila..?

  9. apropo si din ce mam documentat si in judetele vecine situatia e cam aceeasi,,,,, poate o fii oltenia mai saraca decat restul tatiii,,,,, la voi , din zona care sunteti cum este….?

  10. Ce putem noi putem face pentru a ajuta la promovarea sportului columbofil este să antrenăm şi să lansăm păsările din zone cu expunere mare la public. Parcuri, şcoli, oriunde se află oameni prin preajmă, explicându-le ce facem. În pauza de masă, duceţi-vă în parcare şi eliberaţi păsările una câte una. Foarte des, oamenii vin să vadă ce fac. LASATI COPIII SA ATINGA SI SA MANGAIE PORUMBEII !

  11. toti incepatarii ar da toti bani lor sa achizitioneze porumbei valorosi , sa-si faca voliere pe placul lor …. dar problema e ca nu prea au bani ptr ca ei nu au inca un serviciu si cand ajung la varsta cand se pot angaja apar alte probleme , familie etc … in romania salariu mediu e de 600 lei in occident e de 1500 euro… e diferenta

  12. salutari , am vrut sa ma abtin dar nu pot , da ,la prima vedere asa este , toti plecam cu sanse perfect egale si totusi diferentele intre ;; consacrati’ si restul e ff mare ,cel putin asa vad eu lucrurile , am pretentia ca stau bine cu vederea, stiu anonimi care au clasat bine si totusi sunt greseli , ‘ se rezolva , asa e dar mai ai rabdare , e doar o greseala ‘ si totusi rezultatele raman asa cum sa gresit , stiu sunt carcotas dar nu pot sa tac , anul asta sunt undeva-in clasamente dar sa gresit la corectia de distante si ptr mine e ff rau , nu ma consider concurent ca toti ceilalti , ba am primit si critici ca avem distantele prea mari si clasam , ca altfel ……, totusi sunt si foarte multi oameni de bine ,asa ca vom merge inainte cu rele si bune ,bafta multa si …. sanatate

  13. Hopa, nu stiam, cum adica nu o sa mai ai voie sa concurezi cu mecanic? Eu am concurat numai cu mecanic si a fost foarte bine – n-am inteles, de cand sunt obligat sa iau mercedes daca imi fac treaba cu dacia? What the fuck?! E doar un hobby, nu-l transformati bai oameni buni in ceva super oficial si rigid cu tot felul de cacaturi si constrangeri. Maine poimaine nu mai ai voie decat cu porumbei cu pedigreu stampilat de nu stiu ce autoritate si cu voliera gen vila cu tzshpe compartimente si aer conditonat. Si asa suntem rupti in cur, asta mai lipsea, ceas electronic obligatoriu.

    Mircea, eu sper ca totusi ai inteles gresit sau e o toana de moment a cuiva.

    Nici cealalta masura nu mi se pare ok, sunt o multime de copii sau chiar oameni fara posibilitati (sau de ce nu, cu alte prioritati mai arzatoare) care “bagau in ceas” la vecinu 2-3 porumbei sa-si faca placerea.

    Sa mai punem dop la conducta cu idei tampite ca deja e inundatie…

  14. daca ar gandii toti asa ca dumneavoastra domnule Andrei ,ce roz ar fi viatza…dar multi uita de unde au plecat…pacat…ma uit in jur si mie scarba…

  15. da…imi place topicul..si cum spune mai sus Domnul Porumbei.ro de cand se da lege sa concurezi cu ceas electronic?? daca eu..tu..sau altul nu are bani sa isi achizitioneze unul? eu sunt copil am 17 ani si porumbei de 6 ani si anul acesta a fost primul in care am concurat..nu am de unde sa imi cumpar eu bricon pana nu ajung pe banii mei..adica peste vre-o 3 ani..si am auzit ca este obligatoriu sa zbori si cu puii toamna..eu cred ca e o prostie..eu unu nu as zbura puii in anul nasteri caci nu sunt ei destul de maturi si se pot pierde pasari foarte bune.Si rog si eu pe cineva sa imi spuna ca eu nu stiu , cum sa fac sa imi tin sanatosi porumbeii pe perioada zboruriilor , ce sa le dau sa fie sanatosi tot timpul pentru ca degeaba ai pasari bune daca sanatate nu este. Va multumesc ! ID: delbaro_boy

  16. sunt de acord cu tine amdrei…….. citeste revista numarul 1 pe anul acesta , ma refer cea editata de catre fcpr si vei vedea……… poate eu eream baut cand am citit….. insa majoritatea sunt ingrijorati de treaba asta,,,,, prima data am aflat de la club si apoi am citit revista……. am inteles ca in cadrul asociatiei columbofile bihor aceasta regula este deja in viguare de anul trecut,,,,, poate gresesc…. sa ma contrazica cineva,,,,, ca sa fiim lamuriti cu totii,,,,,

  17. Ce sa zic, eu unu nu vad deloc acest aflux de tineri columbofili.La noi in club,suntem cca 25 de membri si au fost doar doi copii spun au fost ptr. ca s-au facut mari, unu s-a dus la facultate, celalalt… oricum nu-i prea mai vedem pe la club….asta este cativa membri intre doua varste restul pensionari…
    De, macar la noi -FRSC – nu ne obliga nimeni sa zburam doar cu electronice zburam cu ce avem, cu conditia ca ceasul respectiv sa fie omologat, se verifica fiecare ceas o data pe an inainte de inceperea sezonului si daca se incadreaza in tolerante conform regulamentului totul este OK.
    Bafta la toti !

  18. salut ma numesc george din Contesti (Mioveni) Arges am DOAR 15 ani shi asta nu ma poate inpidica sa zbor porumbei
    am zburat primi porumbei in 2007 la varsta de 12 ani shi mi-au venit foarte bine pana la tecuci unde nu am mai vrut sai bag fiind mik shi imi era frica ca nu mai vine
    am porumbei de la varsta de 4-5 ani
    shi asta din pasiune
    tatalui meu nui plac porumbei dar nu a fost niciodata inpotriva spunandumii sai dau sa ceva de genu
    m-am descurcat sg
    in 2007
    am ramas fara nici un porumbel pt ca mia intrat dihorul in ei
    shi mi-au omorat poe toti mai ales poe cei 3 zburati
    am ramas cu 1 sg care a plecat pt ca ramasese sg
    akum m-am apucat iara de porumbei pt ca nu pot sta fara ei imi e greu sa vad cusca goala
    shi intro zi am gasit un porumbel poe casa care era necunoscut shi cand a intrat in cusca am constatat ca era cel care ramasese sg in 2007
    venise akasa
    iara mia dat dihorul in ei dar eu tot nu -mam lasat am mai ramas cu 3 am facut o cusca noua shi mi-am cumparat iara akum am 14 dintre care 7 la zbor shi le-am dat drumu de la ora 9 este ora 10:32 shi inca sunt in zbor
    Deci ce pot sa spun eu cred ca asta inseamna adevarata pasiune pt porumbei
    Altceva…astept rimavara ca sa pot sa zbot batrani;-)

  19. shi sa nu se mai spuna ca nu sunt membri in sat la mine sunt peste10 copii subliniez peste 10 care au porumbei shi se ocupa sg de ei
    shi am un vecin care a zburat anul asta in polonia shi a clasat locul 4 de judet
    voica gigel se numeste dar acesta este doar cel prin care zboara vecinul meu
    pt ca baga in ceas la el

  20. voi cerdeti ca un copil nu poate trata si el un porumbel de exemplu eu am 17 ani si cred ca porumbeii mei sunt destui de sanatosi….le am facut tot tratamentu:) si chiar am rezulatate cu ei ii bat si pe cei mai invarsta ca mn

  21. salut.am citit un articol an ziarul belgian DE DUIF semnat de AD SCHAERLAEKENS an care noi columbofilii din romania eram laudati prin numarul de membri noi si foarte multi tineri care an vestul europei nu mai sant ,an germania se duce o adevarata lupta pentru acapararea de noi membri fie ei si copii de 12 s-au16 ani.columbofili mai experientati sant invitati prin scoli,unde asi prezinta porumbeii si predau celelalte etape care includ frumusetea sportului columbofil,reproductie,inelarea puilor antrenamente si suspansul concursurilor.alte scoli chiar s-iau construit mici voliere de unde participa cu alte scoli la campionatul tinerilor.an belgia dupa cel de-al doilea razboi mondial erau conform arhivei lui jules galez vreo 200 000 de membri astazi mai sant doar vreo 35000 si de la an la an an continua scadere.asa ca santem norocosi ca avem tineri care prezinta interes ,ar trebui sa-i motivam pe cei tineri cu participarea la concursuri gratis ,cu ouale s-au puii de la vaduvi cu sprijin la antrenamente adica transport s-au chiar cu un clasament an expozitia nationala al tinerilor antre 12-18 ani.pentru ca ori cat de buni ar fi porumbeii unui copil,el ca crescator nu are sanse pentru ca stim cu totii ca la baza campionilor stau si foarte multa munca ,experienta,tehnici de motivare etc.poate multi dintre ei fac adevarate sacrificii pentru porumbei ex.stres cu parintii care nu sant de acord cu porumbeii,problema pe care o cunoastem aproape toti
    .altii poate din putinii bani pe care ai primesc de la parinti pentru scoala,a strang si asi iau porumbei s-au mancare pentru ei.nu este usor sa fii copil si sa ai o gramada de obstacole antre tine si pasiunea ta
    ,scoala ,parintii,banii,loc pentru voliera,etc.etc.de acea ar trebui sa fim mai buni cu ancepatorii,s-ai sprijinim si s-ai felicitam cum se cuvine atunci cand castiga
    Am un prieten care s-a stabilit an germania si a mers sa se anscrie an clubul columbofil de la Hatingen,de bucurie ca au un membru nou ,i-au facut cadou porumbei.inele,medicamente scanduri si plasa pt.voliera.nemtii spun ca VIITORUL LE APARTINE TINERILOR si au mare dreptate.

  22. cristi gradinaru are foarte mare dreptate jos palaria :D

  23. bv cristi gradinaru,asa este…sa va spun cateva randuri despre mine ceea ce mi se intampla inca.am 22 de ani si sunt din judetul iasi si mai bine de 14 ani ma ocup de cresterea lor,nu am concurat niciodata cu porumbeii la concurs ci doar ii antrenam eu,adik mergeam cu puii de la o anumita distanta si ii eliberam,eram f”sever” in privinta distantei,adik un pui de 2 sapt iesit la zbor,il trimiteam deja la 25km si venea f bine,vb de vreo 15-20min max,tatalui meu ii plac si lui,unchiul meu e de mai bine de 20 de ani la UCP,alt unchi are si el,dar nu concureaza.Acum sunt in italia de mai bine de 5 ani si am stat departe de porumbei deoarece nu am avut posibilitate de spatiu,dar cunoscand renumitul crescator EROS CARBONI,vorbind cu el mia dat o idee,adik cea de a merge cu alt crescator si sa impartim cheltuielile sau sa vb cu cei de la asociatie poate are cineva spatiu sami fac o voliera si sa ma apuc din nou de acest splendit sport.Chear toti sau oferit sami deie ceva puisori.Presedintele de asociatie mia zis k dak mas inscrie in grupul lor,as fi cel mai tanar dintre toti,k pe urma urmeaza de la 36 in sus….Eu as fi foarte onorat sa pot concura cu adevarat.Acum voi mai astepta inca vreo cateva zile petru ca am fost che,at la cineva sai vad cele 2 voliere de porumbei de care as avea grija.Pentru ca el nu mai poate merge si ii pare foarte rau sai deie si sa demonteze totul.Voi mai reveni cu alte informatii pe parcurs.







Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *