Subiectul revine in actualitate cu ocazia articolului de azi din “Libertatea” care spune despre cantaretul Tavi Colen ca isi face o casa in Bucuresti si acolo are caini, o gradina cu flori, legume şi verdeturi si o ograda in care creste curcani, pitulici, rate, pauni, fazani, gaini japoneze si cocosi. Am remarcat comentariul unui cititor de Libertatea: “la ce ne-or mai trebui orase daca sunt pline de tarani cu nostalgia ograzii ? vecinii or fi tot atat de incantati de cele 3 potai, precis isterice, tinute in lant, si de ograda de pasari?”

Vechiul topic:

Am gasit pe un forum o discutie despre noi. Citez: Habar nu aveam ca exista asa ceva, credeam ca era porumbeilor calatori a murit odata cu telegraful. Oau. Si vad ca sunt super-organizati, cu competitii samd. Da mai exact ce fac astia ?

Am vazut tot mai des in ultima vreme aparitii in media care scot putin columbofilia la lumina. Este un lucru bun, dar chiar discutam cu un prieten – ar trebui sa se faca reportaje si la oameni din multime, mai modesti, nu doar la crescatoriile de lux. Sigur, nu stim daca televiziunile accepta asa ceva… probabil nu inghit stirea columbofila decat daca-i ceva de senzatie si lasa lumea cu ideea: “uite-i si pe ciudatii astia”.

In majoritatea reportajelor nu vedem decat aspecte senzationale de genul:
– porumbeii voiajori se tin in adevarate palate cu regim special de hranire si vitaminizare
– un porumbel poate costa “chiar 10.000 de euro!!!”

Apoi mai vin si vreo 2-3 emisiuni cu scandalurile vecinilor si ne-au rezolvat.

Nu asta e columbofilia. Senzational ar fi si daca ar filma niste lansari de mii de porumbei, daca ar filma iesirea unui pui din ou, primul sau zbor in jurul casei, samd. Dar de ce sa se complice cu “banalitati” cand se poate coafa orice subiect intr-unul de can-can sa se amuze tot omu cand nu e emisiune cu sexy braileanca sau piticu porno…