Cu unchiu inapoi acasa


Ultimul porumbel sosit a 3-a zi de la Bilgoraj (Polonia), mi-a adus cu el acasa un yearling pierdut anul trecut la Donetsk (Ukraina), caruia ii este unchi. Asa ceva…

11 comentarii la “Cu unchiu inapoi acasa”

  1. Cum sa mai poata cineva sa se lase de hobby-ul asta ???? E boala grea… Cand mai vine si cate o situatie de genu parca mai rau te intarata … Interesant e ca nu s-a salbaticit. Ar fi trebuit sa fie mai reticent la degetul tau dupa un an de zile , in schimb , zici ca nici n-a fost plecat. Mare mister ce e in gamalia aia a lor….

  2. M-am exprimat cam aiurea “yearlingul asta”, porumbelul are 2 ani acum… eram sub influenta emotiilor. Nu e prima data cand porumbeii veniti de la etape ridica dupa ei de pe camp alti intarziati, dar cazul asta e cu totul special avand in vedere diferenta mare intre rute si timpul trecut de la pierderea porumbelului.

    Cred ca sunt anumite zone unde parcheaza multi porumbei pierduti, unde au o sursa de mancare si apa, si stau acolo pe termen lung. Nu pot decat sa ma intreb cum s-a intamplat cu astia doi… s-or fi recunoscut ei drept rude si colegi de cotet sau pur si simplu l-a urmat pe unchiu fara sa-l recunoasca, doar vazand ca pleaca in directia in care banuia ca e casa dar nu indraznea sa plece singur…

  3. Posibil sa-l fi avut careva tot anul trecut si sa-l fi imbarcat in Polonia anul asta?

  4. e incredibil, mi se pare foarte tare aceasta treaba, nu stiu daca s-au recunoscut sau pur si simplu s-a tinut dupa el fara sa stie unde il duce iar pe masura ce se apropiau si-a adus aminte de casa…dar e prea de tot sa fie o coincidenta si sa aduca acasa un porumbel de-al tau……nu cred ca poate explica cineva, doar ei 2 stiu ce s-a intamplat, o fi ca ca in doctor Doolitle si au vorbit intre ei ?

  5. Faza tare ar fi sa fie invers..sa l fi intrebat pe “unchi” ce faci te ai pierdut..hai ca iti arat eu drumul înapoi acasă.. .eu sunt la bagabonteala fără griji pe termen lung!

  6. Porumbeii se recunosc intre ei! Si nici nu se uita asa repede cum se uita oamenii intre ei.

  7. Sau poate s-au intalnit aproape de casa, printr-o coincidenta. Un mic cutremur sau alt element disturbator i-o fi miscat pe amandoi, in acelasi timp..

  8. E frumos, mic si hamesit si parca ar vrea sa-ti intre-n gratii. Deparazitarea-i necesara c-a mancat din gunoaie, iar excrementele lui (pe care le ciugulesc ceilalti) contin scafandri. Numai bine!Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *