Vaccinarea


Vaccinarea… deloc una dintre activitatile mele favorite la porumbei. Fara sticla si suport, fara ajutor, am brevetat un sistem de vaccinare acrobatic: tin porumbelul intre picioare, cu o mana ii indepartez fulgii de pe gat, ii ud sa stea lipiti si cu cealalta mana il intep apoi masez.

Cel mai enervant lucru este ca ba nu intra vaccinul in seringa decat foarte greu, ba curge din ac aiurea si sunt pierderi mari. Uneori imi iese perfect, alteori injur de mi se usuca gura. Care sunt cele mai bune seringi pentru vaccinarea cu uleios?

Si oare de ce nu se fac flacoane cu mai putine doze, gen 20? Nu 50, 80, etc… Ar fi foarte utile.

porumbei.ro

Categories Stiri

14 comentarii la “Vaccinarea”

 1. Nu. Cum ti se pare? Pentru mine suna cam prea “automat” pentru un lucru atat de fin cum e intepatul in gat. Prefer sa intep incet cu grija si sa vad cum se duce vaccinul sub piele.

 2. Columbovac … cel apos de la Pasteure…. mi se pare cel mai ok si usor de folosit.

 3. La cel uleios eu folosesc un ac mai gros pentru a extrage vaccinul din flacon si cu un ac subtine injectez porumbeii si intotdeauna folosesc seringii de 2 ml.
  Vaccinul COLUMBOVAC mi se pare si mie cel mai usor de facut.

 4. De obicei cand vaccinez,imi iau 2 tipuri de ace,unul pt extras din sticluță mai gros,Si celălalt pt vaccinat mai subtire.
  Acelasi mod de vaccinare il fac si eu singur,cosul langa mine,Si porumbelul intre picioare…doar ca totul trebuie să se facă,calm..chiar dacă unii pui sunt mai zvapaiati.
  Apropo de vaccinuri,Columbopolivac S cu dubla acțiune,ă fost comandat in 500 de mi de flacoane de nemți.. iar noi cumpărăm de afară!

 5. Vaccinul Nobilis ii foarte bun, doar ca ii bine sa folosesti siringa care sa nu aiba garnitura de cauciuc, deoarece vaccinul face reactie cu cauciucul si curge foarte greu.

 6. Pe mine ma ajuta nevasta an de an,ea tine porumbelul iar eu indepartez penele de pe gat si vaccinez.Pana acuma am folosit Columbovac(foarte multumit) dar de anul acesta ma gandesc sa incerc si eu vaccinul mentionat de CrisRace,Columbopolivac S.Daca a folosit cineva acest vaccin,ne poate spune niste pareri?
  Toate cele bune!

 7. Vaccinez al 3-lea an consecutiv cu Columbopolivac S. Sunt multumit de usurinta administrarii si efectul lui. Fac singur toata treaba, cu rabdare, o data la intarcarea puilor si o data la vaccinarea din iarna, pentru tot efectivul. Nu fac rapel desi ar fi bine sa revaccinez dupa aproximativ 3-4 saptamani puii. Folosesc seringi de 1 ml (pt. insulina) si acele aferente. Nu este nevoie de schimbat acul din diamentru mai mare in mai mic sau alte artificii, este foarte usoara administrarea. Lucrez singur, cu porumbelul intre genunchi, cu capul inspre mine si capul porumbelului semiacoperit cu podul palmei stangi. Cu mana stanga ii pregatesc zona gatului si indepartez penele sa-i vad bine pielea si apoi intep cand vad clar ceea ce fac, seringa fiind in mana dreapta. Sunt atent sa am partea inscriptionata a seringii cu gradatiile spre mine, nu agreez sa o rasucesc in gatul porumbelului. Nu am avut accidente pana acum. Cele uleioase ridica probleme de administrare pe care, le-au prezentat foarte bine colegii de dinainte (greu la curgere, blocaj la seringi, pierderi samd). Si apropo, mie mi-au iesit la Columbopolivac S aprox 55 de doze, nefiind pierderi de vaccin, dimpotriva … Nu fac reclama nimanui am spus ce am facut si voi face in continuare. Asta nu inseamna ca nu sunt multumit si de cele uleioase.

 8. Vaccinez prima data cu columbopolivac s si apoi cu columbovac.

  Primul ma ajuta contra salmonelozei si nu mai am problema cu aceasta boala de 4 ani.

  Columbopolivac s la noi costa 50 lei , 50 doze. In occident, acelasi vaccin, aceeasi firma, acelasi dozaj costa 50 €. Voi vaccinati cu ce vreti.

 9. porumbei.ro, eu unul care nu am vaccinat f mult cu seringa mi-a fost usor sa ma adaptez.
  Mi se pare f usor. Acul este scurt, subtire, iar tura pistolului este f scurta. Poti seta usor cantitatea de vaccin injectata, deci nu trebuie sa mai urmaresti pe seringa.
  Si pentru mine era un stress vaccinarea, de cand cu pistolul mi se pare joaca de copii.

 10. eu le fac de cativa ani La Sota (oculo-nazal) si in aceeasi zi le fac si vaccinul Chevivac p200 cu pistol de vaccinat

 11. poate cineva sa-mi spuna decite ori se vacineaza porumbei pe an si in ce luna ?

 12. din fiola trag cu ac gros si porumbeii ii injectez cu ac de insulina si siringa de 1 ml sau 2 ml
  o sa incerc sa bag vaccinul in fiola goala de insulina si sa vaccinez cu stilou de insulina,dar nu cred ca va trece lichidul prin acul ala asa de subtireComenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *