Buna seara. Am gasit blogul dvs si am indraznit sa scriu. Nu cunosc nimic despre porumbei si sincer nu sunt mare admiratoare (deoarece am auzit ca sunt purtatori de felurite boli) insa respect toate vietuitoarele si incerc sa ajut cand pot. Noi stam intr-o mansarda si pe scara in spirala e un geam ce da afara. 2 porumbei se tot iubeau pe casa scarii cum ar veni. Veneau, plecau… imi erau simpatici si nu ma deranjau deloc… nici macar mizeria.

Au inceput sa care bete si ramuri in vederea construirii unui cuib… insa fix in usa noastra, adica lipit de usa de la intrare. Le-am tot mutat betele, nu-i puteam lasa fix acolo pentru ca imi era imposibil sa mai intru in casa. N-au reusit sa faca. Dupa 2 zile il gasim pe porumbel pe scari lovit si insangerat. Nu a supravietuit… vai cata tristete. Nu-ti poti imagina. Deja ii iubeam… faceau parte din ritualul zilnic.

E, porumbita a mai incercat cateva zile sa tot care bete/ramuri. Nu le-am mai mutat insa nici ea nu a reusit sa construiasca cuibul. A 2-a zi am gasit un ou iar dupa inca zi inca unul. Pe cat m-am bucurat pe atat eram de trista. Nu stiam cu ce o pot ajuta. Ea singura, fara cuib clocind si zburand dupa mancare. Ouale erau fix in pragul nostru pe mocheta de pe prima treapta a scarilor, cum cobori.

Am incercat sa nu o deranjam… si desi i-am improvizat un cuib nu s-a urcat in el. Stiam ca nu pot atinge ouale asa ca am lasat-o linistita. La inceput zbura de pe oua cand ieseam din casa incet sau cand ne intorceam si ne simtea pe scari insa am ajuns sa ne imprietenim si nu mai zbura, ramanea pe oua.

Astazi, zi trista… am deschis usa si ouale nu mai erau. Insa ea era pe pervazul geamului. Nu a mai venit. Vai cat de trista am fost… eu care asteptam puisorii.

Intrebarea mea este… se poate sa le fi mutat ea? Unde e posibil sa fi disparut…? Va ramane o enigma pentru mine. Multumesc anticipat pentru raspuns…

Maria