Oficial se poate doar prin Posta Romana serviciul Prioripost!
1. Se identifica locatia cea mai apropiata unde se poate pune coletul, caci este un colet pana la urma…
2. Se cauta o cutie de marime potrivita – mie mi-a cazut in mana un bax de Stalisnkaya.

3. Optional si frumos ar fi sa-i dam putin aspect ingrijit cutiei – eu am invelit-o in coli A4 albe cu ajutorul unui scoci – de ce? pentru ca inauntrul cutiei este munca noastra! pentru ca ne-am saturat sa fim priviti ca niste ciudati si vrem sa fim luati in serios! pentru ca cel caruia ii cade in mana coletul pentru transport sa-i acorde atentia cuvenita! pentru ca nu este un gunoi inauntru! pentru ca nu ne descotorosim de colet! pentru ca vrem sa ne numim educati! pentru ca speram intr-un viitor mai civilizat! pentru ca avem pretentii! pentru ca sa fim un exemplu! … un columbofil sa fie un exemplu -> suna bine nu?

4. Se fac niste gauri pentru aerisirea cutiei -> am vazut tot felul de intepaturi in cutii in sensul asta, de ti se parea ca e sita nu cutie… se pot face niste gauri de o forma geometrica cunoscuta cum ar fi un dreptunghi :) care sa fie suficiente in functie de numarul de porumbei din cutie… deasemenea sugerez crearea gurilor de aerisire pe toate cele 4 parti ale cutiei pentru ca nu se stie cum va fi asezat coletul in timpul transportului… puteti face chiar si o gaura in partea de sus! sau cel mai sigur este ca numarul de porumbei sa corespunda cat de cat cu volumul cutiei
5. Deasemenea optional si frumos ar fi sa ne asiguram ca, coletul nu va face mizerie – am lipit bine un ziar pe fundul cutiei folosind tot un scoci pentru etanseitate si am presarat niste pamant deasupra din lipsa unui alt material absorbant.

6. Se ia una bucata porumbel sau mai multi :) – eu donez o femela tanara metisa 50% Gutan 50% Horseman.

7. Se pune in cutie si se inchide bine – incrucisat.

8. Se lipeste hartie alba deasupra pentru notarea adreselor expeditorului si destinatarului – nu inteleg de ce am scrie direct pe cutie printre datele de consumatie cu privire la continutul initial al cutiei si eventuale contraindicatii sau dozaje, etc.

9. Se pune la posta si se completeaza un talon de rambursare al banilor care va trebui achitat de destinatar inainte sa intre in posesia marfii – in cazul meu fiind o donatie am trecut pe ramburs taxele postale in valoare de 20 lei pe care a trebuit sa le achit eu si care-i voi primi astfel prin posta inapoi.
10. Se asteapta cu sufletul la gura telefon de la destinatar ca a ajuns marfa cu bine. :)

Spor la expedieri!
Vio Boar