Imperecheri-incest nu inseamna “Sodom si Gomora” in cotet ci mai degraba colombicultura cu sistem. Cu ajutorul imperecherilor incest au fost create rase de porumbei de ornament dar si rasele de porumbei performanti. Cum nu va intereseaza decat voiajorii, hai sa vorbim de ei. Daca incepeti cu un porumbel de la un prieten, unul de la mosu, doi prinsi, si doi din piata… nu va iesi nimic.

Stiu ca va place hazardul si momentul genial… dar cei care lucreaza cu sistem castiga mult mai des (nu numai la porumbei). Strangeti toti banii de buzunar si cumparati o singura pereche buna, incercata la zbor, FARA defecte genetice si FARA predispozitii la boli. Nu faceti NICI UN COMPROMIS pentru ca la imperecheri incest se cumuleaza calitatile dar si eventuale defecte.

De defecte nu avem nevoie, ele trebuiesc evitate din start altfel esecul este garantat. Dupa ce aveti aceasta Super-pereche, o lasati sa faca pui pe care-i zburati. Cea mai buna femela o imperecheati cu tatal si cel mai bun mascul cu mama. Anul urmator cea mai buna femela cu bunicul si cel mai bun mascul cu bunica. Paralel, alte imperecheri mama-fiu tata-fiica, (NUMAI daca mai sunt porumbei buni in cotet). Eliminati tot ce nu este supervital!!!

Cu timpul(2-3 ani) veti avea doua “linii” in cotet. Acum imperecheati porumbeii din aceste familii inrudite si totusi diferite, intre ei… si asteptati cu optimism clasarile puilor.

Nu trebuie sa introduceti alti porumbei. Aceste “improspatari” duc mai degreaba la “diluari”. Daca totusi va simtiti obligati s-o faceti, cautati un porumbel cu aceleasi origini crescut in alt cotet. Mediul diferit a generat o diferenta genetica destul de mare ca sa fie o “improspatare” dar fara riscul diluarii.

“Incestul duce la malformatii” este o poveste! Defectele (ascunse) ale porumbeilor de baza sunt cauza malformatiilor. Daca lucrati cu porumbei sanatosi si fara defecte genetice vor fi mai putine decat la impercheri libere.

Imperechere – frati este tot incest, dar doi frati pot fi foarte diferiti genetic, si asta poate insemna diluare.

Merci pentru completari, pareri si contrapareri, dar va rog asa ca sa inteleaga incepatorii.

Felix