:-(
După ce că uliul (ce până acum dispăruse) a reapărut în formă maximă și-mi face ravagii printre puii mai neexperimentați, a început iar sezonul “dispariților misterioase” din coteț.
Wtf?
Au dispărut deja 2 pui, frați de cuib, care încă nu coborâsera pe sol. Aveau pene, dar nu erau complet îmbrăcați. Cuibul lor era cel mai sus, fix la acoperiș.

Azi văd c-a mai dispărut o porumbita adultă, tardivă 2015, una bej, culoare ce o reproduc foarte greu. Culmea, catul ei era fix lângă cuibul celor 2 pui dispăruți, tot la tavan, dar n-avea nici ouă, nici pui… Mi-au mai ramas doar doua pe culoarea asta, între care și un pui nezburat. Mai avusesem unul, zburat, dar a avut grijă uliul de el. Ce poate să fie? N-a ramas nici o urma, f. puțin sânge am găsit pe jos, chiar în mijloc, în jurul cotetului nici o pana, gheara, inel, ceva.

Aș da vina pe șobolani (teoretic) deși în zonă sunt 2 câini, al meu și al vecinului, plus 2 pisici cam blege. N-aș crede să fie nevastuica sau dihor, că ăștia fac ravagii, nu doar 2-3…?

Andrei_O
P.s. de menționat că mai am un pui bujor, proaspăt coborât din cuib, sfâșiat pe ambele picioare (de cam 1 săptămâna), care pare să se refacă.