Dozatoare de grit

Salut,
Am atasat imagini care reprezinta pasii pentru realizarea unor “hranitori” pentru administrat grit, redstone, vitamineral, calciu furajer sau nisip. Ocupa loc putin si pot fi administrate eficient cantitati mai mari si mai multe materiale, fara riscul amestecarii acestora ca in cazul hranitorii cu separator. Se poate forma un ansamblu de trei-patru hranitori prinse pe un suport din lemn sau metal.

Este nevoie de un ferastrau si o teava PVC folosita la instalatii sanitare, cu diametrul de 50 mm. Se fac doua taieturi la 45 grade si una la 22,5. Pentru precizia taierii, am folosit un dispozitiv de ghidaj. Bucatile pot fi asamblate prin lipire cu super glue, silicon incalzit sau rasina epoxidica.
Spor la treaba.

Hobbywan

8 comentarii la “Dozatoare de grit”

  1. interesant. singura problema ar fi ca porumbei mai imprastie…dar frumoasa inventie, felicitari.

  2. In imaginea cu porumbelul, este o solutie constructiva un pic ratata, prima incercare, unde continutul nu cade pe jos insa poate fi imprastiat. In cazul celorlalte dozatoare, nu se mai risipeste nimic.

  3. Nu inteleg…nu se mai gasesc dozatoare de grit in comert??

  4. eu asa am la gaini,o folosesc ca hranitoare si am cateva tije metalice deasupra sa nu imprastie.pe grit daca se pune praf sau mizerie nu-l mai mananca porumbeii

  5. Da, e frumoasa chestia. Nu ca n-as sti sa tai si sa lipesc, insa consider ca nu e treaba de femeie. Personal, as inlocui tevile alea cu sifoane armonice din plastic, deoarece le poti indoi cum vrei si le poti face tevi intinzandu-le maxim. Le poti inlocui si la o saptamana, daca nu-ti place ca s-au murdarit.Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *