Excrescente pe degete


Am un mascul de pescarus german, aparent sanatos tun, fara nici o alta problema, a naparlit frumos, care are o anomalie la picioare. Porumbelul e scos in aprilie si problema asta a aprut la cca 2 luni de viata, initial mai mici, am crezut ca e variola si am inceput sa la rup sa dau cu albastru, insa crestea la loc si mai abundent. Cand le rup, uneori da sangele si miroase urat. Se prezinta ca niste aglomerari galbene, uscate care ii ingroasa degetele.

Am incercat si cu tinctura de iod, dar nimic. Porumbeii sunt hraniti corespunzator, curatenie le fac regulat, creste impreuna cu alti porumbei, satineti si pescarusi, insa numai el are problema asta. Vreau sa il fac bine, daca v-ati mai intalnit cu problema asta, ce ati facut? Poate un tratament cu un unguent sau cu un antibiotic. Eu inafara de badijonari, n-am facut nimic, pentru ca n-am mai intalnit asa ceva. Multumesc.

Radu

6 comentarii la “Excrescente pe degete”

 1. Posibil sa fie râia picioarelor. Sebacilul era f bun dar poate sa fie si altceva gen negi….

 2. am si eu asa ceva la un porumbel , l-am spalat cu apa calduta si sapun lichid pe picioare , timp de o saptamana , dupa fiecare spalare l-am dat cu crema de galbenele , sa mai vindecat , am inteles ca exista o crema buna pentru asa ceva mibazon se numeste

 3. Tratamentul raiei varoase nu este dificil, insa se intinde pe durata mai multor saptamani. Se recomanda un tratament medicamentos cu ivermectina, care poate fi administrata prin aplicare directa la nivelul pielii. Tratamentul cu ivermectina se repeta dupa 7 zile.
  Se poate efectua un tratament local al crustelor, prin inmuierea in apa calduta cu sapun sau cu glicerina si apoi raclare usoara a pielii moarte. Nu uitati sa curatati temeinic voliera .
  Vor fi tratate preventiv toate pasarile care au venit in contact cu cele bolnave, pentru a evita orice risc de reaparitie a bolii

 4. Multumesc de sfaturi , am sa incerc ce mi-a zis Ovidiu Badea . Eu am ivermectina comprimate , or fi bune la ceva ? Am sa incerc si cu mibazon si sa incep sa-i curat picioarele in apa calduta . Problema ar fi ca el se murdareste innapoi , cand ii dau drumul in voliera. Sper sa se rezolve cu ceva. O zi buna tuturor.

 5. Inchide.l o vreme daca ai posibilitatea intr.o cusca cu gratare pe jos,sa nu stea in mizerie. Spala.i picioarele cu apa si sapun si cauta pe net informatii despre raia picioarelor (gainile fac frecvent. Nu stiu dc si porumbeii)si negi . Vezi care din astea 2 ar fi. Totusi cred ca ar fi un fel de negi. Dc era raie ,aveau si altii. Eventual vezi cu ce se pot “arde” negii la oameni si incearca sa aplici si la porumbel. Succes

 6. Administrati local pe piele la ceafa 1 picatura de ENDECTOCID ;repetati dupa 1 saptamina( combate riia, paduchii hematofagi, capusele dar si limbricii +viermii gusii-capillaria).
  Local puteti administra dupa prealabila spalare cu apa calda+sapun ,UNGUENT CU SULF de uz uman prin masaj zilnic.Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *