1. Cum te numesti, ce varsta ai si de unde esti?
Mă numesc Tăslăvan Amelian-Ionuț, am 16 ani și sunt din comuna Feliceni, Județul Harghita.
2. porumbei.ro: Cand ai devenit columbofil si cum s-a intamplat acest lucru?
Columbofil am devenit probabil acum mulți ani când tata (care a avut și el porumbei în copilărie, un timp foarte scurt) îmi prindea guțani și eram înebunit după ei. Mai târziu, prin 2011 mai exact, când erau timpurile in care eram toți pe afară toată ziua, mulți prieteni începeau să aibă porumbei, iar eu eram tot timpul cu ceilalți la un băiat care avea porumbei.

Începând să dobândesc microbul, l-am rugat pe tata să mă lase să țin și eu porumbei, nu conta prețul, eram atât de fascinat de ei încât puneam ban pe ban să pot cumpăra unul. După multe rugăminți și promisiuni, țin minte că într-un final mi-a adus doi pui de voiajori, unul alb și unul solzat, încă îmi aduc aminte perfect.

Mai departe cred că știm toți cum e la început, mai un pui mort, mai un atac de dihor, de multe ori umpleam voliera de lacrimi. :)

3. porumbei.ro: Cati porumbei ai si ce rasa?
Am un numeric de 25-30 de voiajori, pe care obișnuiesc să îi zbor la Asociația din Odorheiu-Secuiesc, fiind membru din anul 2015 (până anul acesta am avut și porumbei de ornament). Anul acesta am concurat ca de obicei cu ceas mecanic, iar puii cu ceas top pigeon primit împrumut de la asociație, dar din păcate având un numeric mic nu a ținut mult sezonul cu puii pentru mine și nici nu am clasat nimic. Obișnuiesc să țin aproximativ 40 de voiajori.

4. porumbei.ro: Cum este perceput hobbyul tau de catre familie si prieteni?
Familia este obișnuită deja, mai greu era la început, acum mă sprijină când am nevoie (mai ales tata). Prietenii nu prea au tangențe cu acest hobby și nu prea obișnuiesc să vorbesc despre porumbei.

5. Ce ti se pare cel mai greu in acest hobby?
Cel mai greu în acest hobby mi se pare formarea unei linii care să aducă rezultate, fără investiții financiare enorme. Cu această ocazie țin să le mulțumesc Domnului Dr. Szabó Zoltán și lui Barabás Zoltán atât pentru sfaturi cât și pentru păsările pe care le-am primit.

6.porumbei.ro: Te-ai hotarat ce meserie doresti sa ai?
Încă nu m-am hotărât, dar când eram mic mă fascina medicina veterinară, fiind la liceu la profilul științe ale naturii este posibil să aleg acest drum. Acum cred că mai este timp, aș vrea să debutez ca boxer profesionist când voi fi major. Să urmez o carieră în box este visul meu.

7. Ce hobbyuri mai ai in afara de columbofilie?
În afară de columbofilie mai practic și box, mi-au plăcut mereu toate sporturile dar în special cele de contact.

8. porumbei.ro: Enunta o intrebare care te framanta in legatura cu porumbeii. Incercam sa iti oferim raspunsuri.
Am 2 compartimente. Unul este de zburători și nu mă pot hotărî pe care să îi pun în celălalt matca sau puii. Cu ce numeric ar fi ideal să încep sezonul să am parte și de rezultate dar și să nu îmi supraaglomerez voliera?

În poză este masculul de 2011, singurul porumbel din primii porumbei primiți.