Trimis de Vlad Hadarau

Dortmund – Germania 28-30 noiembrie 2008. Aici a avut loc a 57-a expozitie nationala a Germaniei. Au fost prezente delegatii din 15 tari, printre care si cea a Romaniei, reprezentata de Uniunea Generala a Crescatorilor de Porumbei Pasari si Animale Mici din Romania. Cu siguranta este unul dintre cele mai mari evenimente, la care Romania a participat, numarul exponatelor depasind 19.000 de exemplare de porumbei.

Deasemenea a fost un eveniment de o importanta deosebita, Romania prezentind pentru prima data comisiei Europene de standardizare, rasele nationale, in vederea omologarii lor. Astfel au fost prezentate un numar de 14 rase , dintre care au fost omologate 13, una trebuind sa fie prezentata din nou la expozitia Europeana din 2009.

La sedinta de deschidere, au fost prezenti toti delegatii tarilor participante, precum si personalitati ale columbofiliei Europene si ale orasului. Reprezentantul delegatiei Romaniei, a fost invitat sa spuna citeva cuvinte. Bineinteles ca din cauza emotiilor nu am fi putut face o traducere corecta, daca linga noi nu se afla dl. Werner Hartmann, caruia ii multumim pe aceasta cale.

Deasemenea multumim si dl. Remco de Koster, care ne-a ajutat in explicarea cit mai corecta a termenilor utilizati in descrierea raselor romanesti , atunci cind comisia de standardizare europeana a analizat porumbeii prezentati.

Delegatia Romaniei a reusit amenajarea unui stand de prezentare care s-a ridicat la nivelul oricarui stand similar, pe unele chiar intrecindu-le prin diversitatea de rase si aspectul porumbeilor.

Am constatat realul interes al crescatorilor din strainatate asupra raselor romanesti, datorita numarului mare de vizitatori, precum si a intrebarilor puse la adresa tuturor raselor prezentate. Nu putem decit sa ne declaram multumiti de rezultatul acestei prezentari, asa cum de altfel au fost si organizatorii expozitiei, asociatia ?ROTE ERDE? prin mesajul adresat de catre presedintele lor, dl Harald Kohneman.

Multumim pe aceasta cale tuturor crescatorilor care au facut posibila prezenta Romaniei la acest eveniment de nivel European.

Alte poze: http://jucatorigalati.sunphoto.ro/poze_expo-dortmund

Dina Mergeani ne mai prezinta o colectie imensa de poze:
http://dinamergeani.sunphoto.ro/15e_partea_1