Galatean dublu motat

galatean-motat
Este galatean porumbelul din imagine?
De ce in standardul jucatorului de Galati nu este precizata si aceasta varianta de dublu motat?
Daca mai are cineva galateni dublu motati in tara, sa ne spuna cateva lucruri despre ei….cam ce performante mai au…daca mai sunt tinuti liberi la zbor, sau au ajuns doar niste porumbei de ornament.
Multumesc.

Topic solicitat de Negru Daniel

69 comentarii la “Galatean dublu motat”

 1. Nustiu ce sa zic dar nu am mai vazut nici nu am mai auzit,probabil din cauza consacvinitati,depinde de unde il ai,spunene mai multe despre el.

 2. Aceasta fotografie este una din cele pe care eu le-am facut la expozitia de la Cluj-Napoca de la sfarsitul lui 2007. Atata timp cat are toate celelalte caracteristici morfofiziologice ale unui Jucator de Galati, nu vad de ce ar trebui considerat altfel. Cu stima.

 3. interesant,nu am mai vazut asa ceva.dar e posibil sa nu fie galatean asa ca mai bine ii las pe alti sa vorbeasca care se pricep mai bine.

 4. pare galatean am mai vazut galatean cu un mot dar cu doua nu nush ce sa zik

 5. daca arata ca un galatean zboara ca un galatean si joaca ca un galatean -cel mai probabil e un galatean
  sper ca au lasat loc in standard si pt versiunea incaltata,gusata,si de ce nu gat golas…

 6. salut dupa aspect pare jucator de galati dar cred ca la baza lui posibil sa aibe si alte rase.eu unul nu am mai vazut asa ceva

 7. pare a fi un galatean dar in ultima vreme aceasta rasa sa cam degradat .probabil e un galatean de expozitie si atat cred ca na vazut soarele an viata lui apai de jucat nici vorba

 8. din cite stiu nu au fost niciodata galateni cu 2 moturi . cred ca este o intimplare genetica . nu vreau sa spun mai multe pt. ca baieti inteligenti ar si sari cu gura si iar ar iesi scandal .sanatate tuturor si bafta in noul an

 9. cel mai corect ar fi sa intervina proprietarul porumbelului si sa ne spuna ce incearca sa faca .nu ma mira faptul ca aceasta rasa ma refer la GALATEAN a fost incercata in multe experimente nu spun mai departe ,adevarati crescatori stiu ce vreau sa spun .

 10. pt sergiu nr 11 cred ca tuh dak vezi un porumbel diferit de ceilaltzi il consideri urat ii frumos cu 2 motzuri si rar ;)(

 11. salut,pe 1 martie am fost la galati si am vazut la PUSCASU TONI cred vreo 10 pereche de dublu motati pe vanat.am facut si poze,
  in curand am sa le pun.

 12. am, avut si eu galeteni dar nu cu mot acela e curcit doar jucatori au mot sunt cei cu un mot si cei cu doua moturi dar in nici un caz “galetean cu mot ” mai ales cu doua

 13. pt nicusor.probabil este o noua linie de galatean dublu motat care parerea mea nare nici o legatura cu jucatorul de galati

 14. daca nu ati vazut jucatori de galati cu doua moturi nu inseamna ca nu exista. sau ca sunt in afara rasei. ca poate nici grivi nu ati vazut.

 15. Buna

  Domnilor daca e sa reminem la subiect exemplarul din imagine este un Jucator de Galati in ce priveste aspectul general al corpului evitind sa dam inportanta malformatiei la cap dar e tot ce are cu aceasta rasa si standardul rarei Jucator de Galati.

  Iar in ce priveste intrebarea de ce nu se regaseste intandard nimic mai simplu o astfel de varianta nu a existat ,nu exista si nu va exista ca varianta a Jucator de Galati doar in cazul in care dorim ca toate aratarile sa apartina acestei Rase

  Personal cresc aceasta rasa Jucator de Galati de aproape 40 ani si pina in 2008 nu am auzit de astfel de varietati sau cel putin cei care leau obtinut au avut decenta sai asume deficientele lor personale in cresterea rasei in conditicare sa evite astfel de evenimente obtinute doar prin crestera mai multor rase impreuna care ori chit de siguri ne simtim noi pe situatie tot apar efecte ne prevazute de noi.

  Trebuie sa mentionez ca am crescut tpt timpul porumbei separat pe rase cu exceptia unui an sau doi in care presat de imprejurari mam abatut de la regula.

  Am sa va redau o experienta traita de mine in urma cu circa 22 de ani aveam 3 compartimente pt reproductie una pt Jucator de Galati una pt Voiajori iar in una Dublu Motati de Ardeal care find mai putin la nr au pimit si chiteva perechi de Jucator de Galati incerchind sa ma justific ca alti ii cresc amestecati fare problema credeam eu.

  Din Jucator de Galati produsi in compartimentul mixt au inceput sa primeasca pui cu mustati mici(virteje mici) la la baza ciocului care erau observate doar la o examinare amanuntita din mina pe care leam tretet superficial fara sa le dau importanta find asa mici.

  Problema a aparut chitiva ani mai tirziu chind urmasi de ai mustaciosilor sau intersectat in perechi producind pui cu 2 rozete pe ambele parti ciocului si uni cu o rozeta mare.

  Am avut relativ usor de tras concluzia pt ca am crescut porumbei de mai multe rase doar in un an dar pt cei ce fac asta ermament e poate mai greu de urmarit aceste efecte iar aparind aceste malformati ne controlate si din ce in ce mai frecvent sasi puna intrebarea sincera de ce nu exista si varietatile lor loc in standard.

  Dar in cazul meu find mai usor sai urmaresc in registru am avut doar doua alternative.

  Nr 1
  Sa imi recunosc gresala si sa elimin efectele ei prin selectie si imperechere atenta pt a evita ca acesti indivizi proveniti din mustaciosi sa nu se mai intilneasca.

  Nr 2
  Sa evit Adevarul si sa incep sa fac reclama la corciturile mele ne controlate iar dupa chitiva ani chind nr lor crestea sami pun intrbare retoric de ce nu se regasesc in standard.

  Acuma trageti concluzia dumneavoastra singuri de ce in toti acesti ani din 1963 de chind a aparut primelemateriale despre descrierea rasei de existenta vreunei variante sau lini care sa nu fie recunoscuta aparid abia prin 2007 – 2008 discuti pt primadata aceaste varietate nici nici acceptata sau ne acceptata

  Iar in ce ma priveste chind au aparut malformati a fost usor de gasit cauza asa ca v alas sa ??.?

  Iar in ce ii priveste pe cei ce prezinta astfel de exemplare le cer intii sa fie sinceri cu ei insas si sa recunoasca chite rase au impreuna in crescatorie in ultimi ani de chind le cunosc istoria stamosilor in cazul meu au aparut efecte vizibile la a 4 generatie.

  Cu stima si respect Alex Bude

 16. daca asa trebue sa arate un jucator de galati eu de maine ma las de porumbei si cresc gaini.cum se poate spune ca nu este in afara rasei ca eu cresc galateni de douazeci de ani si asa ceva eu nam vazut in viata mia

 17. ecxista ?? atunci de ce nu ati omologat rasa .sincer nu am vazut in nici o carte de specialitate sa se pomeneasca de juc. de Galati cu 2 moturi. poate la Galati sa fie si eu sa nu stiu insa de Grivi da . poate ne lamureste Ovidiu as fi curios sa aflu ceva nou.

 18. Nu exista asa ceva in standardul rasei. Nici un un contraargument nu ma va convinge. Si hai sa lasam standardul rasei asa cum e de atatia ani. Pe adevaratii cunoscatori ai rasei nimeni nu-i poate pacali cu bastarzi. Altceva nu mai spun pt. ca n-are rost.

 19. Si totusi: cineva spunea ca standardul de rasa inseamna perfectiunea. La noi a inceput sa devina o moda “umblatul cu falsuri”. AH! ROMANIE CE TE IUBESC!

 20. pt. Robi Oradea poz. 16…….daca ai mai vazut la vreo cineva care “zboara galatenii” asa ceva….e bine……

 21. In Braila apar foarte des la mascatii pe negru porumbei “tintati”.Au o urma de mot foarte mica pe cioc,atat.Este impropriu denumit mot dar au un aspect interesant.Nu am vazut pana acum decat la cei pe negru si doar masculi…La cei din poze insa motul de pe cioc este foarte bine dezvoltat si dublat de motul de pe ceafa.

 22. kine vrea sa vada am si eu o galateanka bimotata ;p lasa ti sh un kom http//www.mihaibz.sunphoto.ro

 23. lasati …. facem si noi o rasa noua…. galateni bimotati=)) acush vor fi si galateni voiajori …..

 24. Probabil ca am reusi sa vorbim pe aceeasi limba daca ne-am reaminti cu totii niste notiuni de SISTEMATICA : specie, subspecie, rasa, subrasa, varietate, linie, susa…

 25. salut.vreau sa precizez ca pozele sunt facute la PUSCASU TONI care e unul dintre cei mai apreciati crescatori de jucatori de galati la ora actuala din orasul Galati.

 26. pt dl Bude.dl Bude ar fi interesant sa stim ce varietati erau motate atunci cand dv v-ati apucat sa cresteti jucatori de Galati.va multumesc.
  pun intrebarea asta din curiozitate nu pentru a starni nu stiu ce discutii pe aici.

 27. dl. Cocu cred ca ar trebui sa explici tu cum stau lucrurile , altfel multi o sa vrea asa ceva dar de unde ca sint doar 4-5 bucati de toti. si inca ceva Bonatiu ,Peterfi, Leonte Ovidiu, cum de nu au amintit de asa ceva oare lea scapat ……. salutare

 28. da corect
  in cazul de fata e cam asa
  specie,subspecie,RASE(la plural)-combinatii-metisi-orgoliu-expozitii-aplauze-punct

 29. Buna

  Stimate d-le Nicusor eu am precizat din evenimentele traite de mine si in crescatorie la mine nu sau intilnit Jucatori de Galati dechit Dublul motati de Ardeal pe care iam crescut o vreme destul de lunga si la care din pacate la chitiva ani dupa perioada descrisa mai sus in experimentul cu Jucatori de Galati am fost obligat am renuntat pt ca am avut greu sa obtin singe nou si nu am vrut sa devin creiator de lini ,varietati sau subrase , lini noi etc. etc.
  Iar in incercarile mele disperate de a obtine exemplare ne inrudite cu ale mele am apela la alti iar din examplarele primite ca find derpt Dublul motati de Ardeal si cu impereceri cu singe proaspat provenit din Yugoslavia in imperecgera cu ai mei care erau deja prea inruditi am obtinut vatietati cu pene pe picioate de la ciorapi si pina la incaltatura utiase si moturi de cel putin 3 dimensiuni.

  Daca ma credeam fauritor de rase noi sau celputin lini noi puteam sa continui mai ales ca eram printere putini daca nu singurul care stiam de la sursa cum trebuie sa arate si ce insusiti trebuie sa detina dar am ales sa ii elimin pe toti avertizindui pe cei care aveau pasari de la mine ca porumbei lor se afla in pericol de a nu fi rasa curata conform Standardului

  Iar sa ma pun eu sa enumar toate rasele de porumbei din lume cu aceste caracteristici existente acuma circa 40 ani imi este direct imposibil iar in ce priveste rasele Rominesti ar insemna sa fac o lista la rasele cuprinse in cartea D-lui Prof. Dr. PETERFI STEFAN .

  CRESTEREA PORUMBEILOR

  Editura Agro-Silvica Bucuresti editia 1963 care pe acea vreme singura si unica carte de profil din tara in limba Romina .

  Iar daca mias propune sa dau curs cerei dumneavoastra cu siguranta ca as provoca pe cei mai multi din cei ce frecventeaza acest topic.

  Deci te rog sa ma ierti ca ma rezum prin a va sugere sa cititi aceasta carte pt a va imbogati cunostintele columbofile si istotia secolui trecut a raselor Rominesti sincer cred ca merita efortul personal am uitat numaratoarea de chite ori am recitito bine inteles daca reusesti sa o procuti sau sa o inprumuti.

  Cu stima si respect Alex Bude

 30. Buna

  Mare tragedie este ca uni doar pt ac au avit marele ghinion sa se nasca in orasul Galati sau prin apropriere ar avea prioritati detinind dreptul de veto asupra acestei rase care are marele ghinion de a purta numele acestui oras Galati.

  Asa ca multi din acesti inventatori de rasa si lini varieteti nici macar nu se sinchisesc sa invete standardul de baza a aceste frumoase rasea care e Jucatori de Galati.

  Asumindusi doar acel drept infantil de veto de a distruge rasa Jucatori de Galati dupa bunul lor plac si in fuctie de ce aratari au obtinut din incrucisarile lor necontroilate mai mult sau mai putin si de gusturile celor care in ne cunostinta de cauza sint pregatiti sa cea pret mare pe corcituti ce lise par frumoase si la moda.

  Deci stimate d-le Ovidiu daca doresti cu adevarat Jucatori de Galati cu fonda si incaltatura nimic mai simplu.

  Te prezinti in piata din Galati si lansezi intrebarea oferind o suma respectabila ca se pare ca este singurul standard dupa care se ghideaza cei cu dreptul de veto inchipuit de ei este suma oferita de cei ce lansesza cererea pt astfel de exemplare lasind o adresa sau nr de tel. pt a fi contactat si nu va dura mult si o sa aparea.

  Din nefericire inloc ca cei din Galati sa fie cei mai mari aparatori a rase Jucatori de Galati pastrind si aparind rasa si standardul ei domnile lor au introdus la cererea pieti cele mai multe abateri de la standard de parca doresc distrugerea ei si vin cu modificari la standard pt a incadra toate facaturile lor nu cres porumbei pt a se incadra in standard ci exat invers

  Asa dar domnilor ce doriti rase noi si lini inexistente puneti doar crerea pe piata si oferiti suma chi mai faimoase ca inziua de azi orice e posibil bani hotarasc totul si morali si constinta si rasele si linile noi deci eu va doresc succes si spor la treaba si sa auzim de binme.cine stie mine poi mine omologam si pe ce i cu mot pe frunte ca daca tot a obtinut cineva astfel de corcituri nu mai conteaza ca nu e in standard cda il schimbam in fuctie de ce obtinem.

  Iar pt a nu il schimba prea des grabitiva poate reusiti sa obtineti Jucatori de Galati si cu fonda si incaltati ca sa fim mai eficienti ca de standard nu trebuie sa ne ingrijiti ca sint cei cu drept de veto si de au siei acces la piata o fac ca doar tot so nascut in galati si au dreptul sa distruga rasa cu acelas nume

  Cu stima Alex Bude

 31. pacat mare ca anumite pesoane di galati care se dau mari crescatori de porumbei jucatori de galati sustin asemenia hibrizi si corcituri

 32. cautati pe porumbei.ro standardul galatenilor si o sa vedeti ca scrie ca sunt si cu 2 moturi!eu personal am scos din motati!sunt pe negru ,sunt piept alb,coada neagra!asa cum anul trecut un arbitru a descalificat un galatean la expo craiova parca,pe motivul ca era motat asa acum voi blamati faptul ca nu exista cei 2 moturi!ati auzit de atavism?eu nu sunt crescator de galateni dar totusi va sfatuiesc sa cititi standardul GALATENILOR E CHIAR AICI PE SITE!WWW.MARIUSTULCEA.SUNPHOTO.RO

 33. salut.dl Bude eu ma refeream la rasa jucatori de Galati nu toate rasele.deci sunt curios acum 40 de ani ce varietate era motata dintre jucatorii de Galati.personal am auzit de la un crescator din Galati ca mai erau si pe negri cu mot dublu.

 34. Domnilor colegi,
  Considerati ca problema la aceasta rasa este un mot pe frunte???? Caracterele exterioare includ sau exclud un porumbel dintr-o rasa de performanta? Nu cumva preocuparea noastra ar trebui sa fie daca zboara si joaca si nu cum arata?
  Va multumesc!

 35. Buna

  Din tot ce esxista ca material didactic de profil demna de luat in seama sint cartile celor trei mari iubitori de porumbei care siau perdut timpul sa adune informati despre rasele rominesti si cel din urma doar despre jucatori de Galati cu precadere si as incepe in ordinea in care au aparut cu

  Nr 1
  Pro. Dr STEFAN PETERFI cu cartea CRESTEREA PORUMBEILOR care a aparut in doua editii una din ele in 1963 pe care o am si eu

  Nr 2
  D-l BONATIU FELICIU
  Din cartea RASELE DE PORUMBEI DIN ROMINIA din 1985 si din cartea FARMECUL COLUMBOFILIEI din 1996

  In aceste carti sint descrise rasela Rominesti printre care si Jucatorul de Galati fara sa se fi amintit nici din gresala exstenta unor astfel de tendinte de formare a astfel de lini nici chiar ne recunoscute sau agreiate

  Iar d-l Bonatiu Feliciu chind a revenit in cartea din 1996 nu a modificat cu nimic cele prezentate de domnia lui in prima carte care o scriso in perioada chind era la conducerea Federatiei de unde reiesa ca nimeni nu a protestat ca ar fi comis o gresala.

  Nr 3
  D-l OVIDIU LEONTE in carte consacrata cu precadere Jucatorul de Galati in carte PORUMBEI GALATENI din 1993

  D-l Leonte care a crescut rasa Jucatorul de Galati toata viata lui nu a pomenit despre astfel de lini sau sub lini chiar daca domnia lui a folosit peste 200 de pagin doar acestei rase pt a ii face o descriere chit mai amanuntita oare daca ar fi sai acuzam pe primi doi ca nu au cuprins acest amanunt din lipsa de spatiu nu o fi avut nici d-l Lonte Ovidiu spatiu in peste 200 paginni destinateunei singuri rase.

  Ce am apreciat de ex la d-l Leonte ca chiar find crescator de Jucatorul de Galati nu a fost obiectiv sa promoveze doar variantele indragite de dinsul ci a facut corect prezentind toate variantele in masura egala chiar si pe cele pe care domnia lui nu lea agreiat nici odata chiar si pe cele care au disparut sau sint pe cale sa dispara atunci ma intreb de ce nu sa pomenit de existenta acestei varietati.

  Pt mine e clar ca buna ziua aceste versiuni nu au existat ci doar poate ca apariti din imprudenta crescatorilor crescind mai multe rasa impreuna si care nici un om cu cecenta nu a avut obraznicia sa pretinda ca rezultatul incopetentei lui ar fi o varianta a rasei.

  Pt D-l Marius

  Inma priveste pe mine care cresc Jucatorul de Galati de circa 40 de ani si am cules informati despre aceasta rasa si am citit toate cartile dealungul vremi de mai multe ori pt a invata chit mai multe ami face trimitere sa fac lectura la un standard propus de cetre cei din Galati e ca o gluma de prost gust.
  Datorita faptului ca acest standar sa format doar tinid cint de ce detineau domile or in crescatori care nu au urmarit standardul timp de 30 de ani ci doar au crescut ce se cerea pe piata iar chind a aparut vorba de omologarea europeana au intocmit un standard dupa porumbei lor fara sa tina cont ca rasa e raspindite in intreaga lume
  Lume in care sa crescut dupa standard si nu dupa piata din Galati si Bucuresti iar in acel standard nu mai cuprinde dechit circa 50 % din varietatile cuprinse in standardul initial in vigoare tim de de 6 deceni si care a fost preluat in toate cartile de profil dupa care era normal sa ne ghidan cu toti la crestere si selectie.

  Dar ca la noi nicaieri neam adunat chiteva persoane care am crescut porumbei pt expozitie si piata timp de 30 de ani in care cei activi in cluburi nu au mai zburat Jucatorul de Galati si am intocmit un standard dupa ce detineam noi in voliera.

  D-le Nicusor nu stiu daca am reusit sa va respund pe inteles dar nu am auzit si nu am citit undeva pina in toamna lui 2007 de existenta unor astfel de variante in toti acesti 40 de ani care la inceput credeam da e ogluma proasta dar se pare ca cel ce a inventat vacea prostie a fos nascut in Galati si a fost destul de influient inchit corcitura lui dupa 60 de ani de existenta a Jucatorul de Galati ca rasa cu standard descris sa isi strcoare creiatia inselind lumea ca ar fi a Jucatorul de Galati .

  Dar oameni nu fac alceva dechit sasi promoveze corciturile pt a fi cautati pe piata la preturi bune inclusiv prezentarea pe acest topic face parte din promovarea corcituri pt a creste cererea pe piata.

  Cu stima si respect Alex Bude

 36. Buna

  Stimate d-le Barboianu Ionut in principiu as fi dea cord cu domnia ta doar ca acesti creiationisti de desene si aspecte exterioare prin promovarile lor excesive au distrus si eliminat varietatile cele ce detineanu adevaratele valori de zbor si joc specifice Jucatorul de Galati.

  Ba mai mult ca atit la propunere ultimului Standard au exclus jumate din varietatile rasei tinind cont doar de desen si repartizarea acestuia pe corp fara sa se mai mentioneze caracterele de zbor cu durata lor specifica in preuna cu jocul Jucatorul de Galati asa de diferit precum advarati Jucatorul de Galati lau avut dealungul vremi si inca il mai au uni pe care nu au reusit sal distruga mari fauritori de lini si varietati noi vata zbor si joc.

  De ce nu am fi sinceri si sa recunoastem Multumesc.

  Cu stima si respect Alex Bude

 37. Domnule Bude as fi curios si nu cred ca doar eu sa vad cateva poze cu galatenii dvs. Sa vad cum erau galatenii acum 20-30 de ani si poate ne aratati si un filmulet cum joaca si zboara galatenii dvs. Nu cred ca aveti retineri in sensul asta intrucat am vazut ca scrieti f des comentarii si opinii pe acest sait ( 2———3 ani daca nu ma insel) nu numai despre galateni.

  Cu stima,

 38. dl ALEXANDRU BUDE Va multumesc ptr comentariile dvs,dar va contrazic an privinta,aparitiei galatenilor bi-motati!eu am vazut primul exemplar an 1988,la un crescator din tulcea,care avea numai vineti nemotati!!!!a fost singurul exemplar care la scos an decursul a 20 de ani cat a avut galateni!si din cate stiu eu cei bi-motati,sunt scosi din cazaci,o linie a galatenilor!am anteles ca sunt multe exemplare an GALATI si CONSTANTA! Va multumesc!daca se greseste undeva se greseste de catre cei care aproba si modifica standardul rasei,asa cum a fost publicat an cartea d-lui FELICIU BONATIU ,an 1985 publicata la editura CERES,unde se gaseste STANDARDUL JUCATORULUI DE GALATI,PORUMBEL JUCATOR,CU COADA LATA SI CIOC MIJLOCIU!pagina 65,unde scrie ca galateanul este motat sau nemotat!!!

 39. Buna

  Stimati colegi cu parere de rau din pacate nu am poze asa vechi da nu mia venit ideia dechit mult mai tirziu sa le fac poze in clipa chind am facut primul web. cu galateni iar chind internetul a aperut pe scare larga in tata pozale cu porumbei de ai mei existau pe circa 40 de saituri asa ca cu siguranta ca ceva ati vazut din ei daca nu contacteazama si iti trimit personal ceva din ce am nui sigur ca vei fi satisfacut dar asta e .

  In rest daca doresti sa veizi cum erau acu 30 ani cauta pe acest web. la articolele scrise de D-l Torino ca pozele expuse acolo de domnia lui sint de actualitate asa aratau si ai mei pe vremea aia dar personal nu am asa vechi poze daca nu gresesc cea mai veche pe care o detin sint din sfirsitul anilor 1990 sau poate chiar 2000

  Iar in ce priveste filmulete stimate Emil Chelu imi pare rau daca te dezamagesc nu detin astfel de filme si nici trcnica pt a le face sau poate cunostinte necesare am incercat de chiteva ori cu mobilul si nu a iesit nimic demn de vazut

  Cu stima si respect Alex Bude

 40. Buna
  D-le Marius si eu am obtinut astfel de exemplare cu circa 20 de ani in urma dar ca eu am urmarit cauza si iam eliminar asta pt ca pt mine Standardul este pt a sti ce pastram si ce eliminam si asta reiese din art. de la pct.26 de il citeai cu atentie sesizai pt asta e nevoie de putina auto critica pt a recunoste gersala e nevoie si de putina decenta si sa nu visezi ca esti mare creiator de rase si lini noi.

  Darse pare ca la Galati ,Constanta si Tulcea din spusele dumneavoastra nu sa inteles care este menirea si rolul unui Standard ei in loc sa elimine exmplarele care sau abatut de la standard si care au aparut ca rezultat al cresteri mai multor rase in acelas compartiment sau prin imperecherea inrudita.
  Dar se pareca noi din lipsa de capacitate de a pastra rasa curata alegemm sa ne credem mari creiatori si nu mai selectam porumbei dupa STANDARD ci din potriva facem selectie in textul din Standardul duma porumbei .

  Pt mine personal standardul descris in cartile scrise de catre domni BONATIU FELICIU si OVIDIU LEONTE E CEL ADEVARAT SI REAL

  Personal la inceput iam crescut dupa descriera facuta de Pro. Dr. Peterfi Stefan iar ultrior dupa standardul prezentat in cele doua cati si Jucator de Galari nu a existat si nu exista cechit corcituri si pridues cu deformati genetice pe care uni ori din ne cunostinta standardului ori din prostie nu iau Selectat .
  Eu cresc Jucator de Galaricu mot de 40 ani si nu dau urmasi cu dublu mot fara infuzii

  Cu stima si respect Alex Bude

 41. Domnule Bude eu v-am rugat sa aratati poze cu porumbeii dvs pe care ii detineti altele inafara de cele pe care le aveti pe sait.

 42. Buna

  Stimate d-le Emil Chelu iar eu vam respuns pt moment eu nu am sait cu porumbei mei ci doar unul in care fac reclama la rasele romninesti

  Iar pe acel sait sin doar 5 poze din voliera mea personala iar pt a va preintimpina curiozitatea vam oferit sa luati lagatura cu mine si am sa incerc sa va arat tot ce doriti.

  Invitatia remine valabila

 43. ..chiar e interesant …..culoare este de galatean 100% …..stiam k unii galatzenii mai au si cate un motz…….dar asta cu 2,nu prea am vazut…oricum e frumos…….poate o sa iasa si cu incaltzatura :)….

 44. dl bude da ti ne si noua celalat site al dvs,nu cel in care promovati rasele romanesti.multumesc

 45. Buna

  Domnilor chit ar parea de ciudat dar nu il mai am.de aia lik . pt porumbei mei nu e activ.
  Schimbind abonamentul de internet de la o companie la alta aveam 2 saptamini pt transfer ne mutindul la noua locatie in timp a foat anulat de pe cea veche.

  Iar tinind cont ca o perioada de 2 – 3 ani a fost singurul sait cu porumbei Rominesti in special Jucatori de Galati care sint rasa mea de baza alaturi de voiajori cu care am inceput rase care au o continuitate de 40 ani si peste la mine in voliere cred saitul meu privat ca si au jucat rolul mai ales pt ca in momentul actual slava domnului dupa parerea mea cred ca sint sute de saituri doar cu Jucatori de Galati

  Asa ca nu prea mam simtit motivat sa il refac chiar si d-l Andrei Dejan admin. acestui sait sa oferit sami dea o mina de ajutor sal refa coferta pe care am lasato in repaus pt vitor eventual.

  Poate ca in vitor dar pt prezent cu cred ca e interesant pt ca eu si atunci cind am facuto am facuto doar pt a face propaganda publicitara raselor Rominesti lucru care pt prezent nu prea necesar find fsacuta azi de multi dintre dumneavoastra poate mai profesional dechit am facuto eu in vremurile incepatoare a internetului.

  Domnilor imi cer scuze daca vam dezamagit cu respunsul meu poate neasteptat dar asta e purul adevar si terbie sa il recunosc asumindul mii de scuze.

  Pt D-l Dan nu e cazu sati ceri scuze pt simplul fapt de ati prezenta o dorinta care pare destul de normala din intrebare adresata.

  Cu stima si respect Alex. Bude

 46. Poate simplul fapt ca ii puneti pe majoritatea la “colt” si dvs sunteti cu “indicatotul” in mana domn’ profesor ar trebui sa fie o motivatie ptr dvs sa ne impartasiti si noua din experienta dvs de peste 40 de ani in materie de galateni cu lucruri concrete ( POZE ) sa invatam si noi cum aratau galatenii o data. Cred ca acest lucru ar ajuta pe multi cat si pe dvs.

  Cu multumiri

 47. Eu nu am crescut aceasta rasa “jucatori de galati”,ci o rasa asemanatoare.
  In orice caz, e foarte interesant acest porumbel.
  Nu am mai vazut asemenea penaj,dar nu cred ca acest fapt nu ii va influenta capacitatea de zbor.

 48. tot io denys de mai sus tot atat de zis ca pasare frumoasa tot .. dfar la zborr……… catastrofa…bn ca e de frmususete nu cred ca zboara mai mult de 5 min domnule BUDE

 49. jucatorul de galati nu are nevoie de un mot sau doua pentru a se remarca .pacat sa va bateti joc de munca depusa de ghita rosu si savescu.ei sunt ce au pus bazele acestei rase.

 50. sunt galateni si cu 2 moturi am un prieten care are o pereche motata doar pe spate si incaltata si scoate de fiecare daca un pui dublu motat si unu motat pe spate si incaaltat si erau cateva st care avea pozze cu porumbei galateni de vanzare dublu motati toti

 51. unii dintre voi nu stiti nimic….au fost si pe negrii cu doua moturi si patati si pe vineti

 52. dl Bude…. prea multa teorie. Practica de loc. Observ din comentariile dumneavoastra ca aveti ceva personal cu acest oras Galati. Din pacate pt dumneata eu sunt un locuitor al acestui oras si nu-mi cade bine citind josnicele comentarii adresate orasului meu.
  Daca dumneata esti atat de perfect si atat de bine documentat…..si un mare cunoscator a acestei rase, as dori sa vad si eu cu ochii mei un zbor desfasurat de porumbeii dumitale.
  Sa stii ca nu toti oamenii sunt la fel….
  Si sa mai stii ca in galati inca mai sunt porumbei de joc si zbor,…..faptul ca u ai cautat sau ai fost pacalit si nu ai gasit ce ai fi vrut …..asta nu inseamna ca au disparut.
  Intradevar la galati sunt multi care au stricat dar sunt si cativa oameni care inca mai au ceva.
  Referitor la faptul ca dumneata cresti porumbei de 40 de ani….eu cresc de 57 si stii care e paradoxul….TRANSFORMAREA PORUMBEIILOR JUCATOR DE GALATI A INCEPUT SA IA AMPLOARE ACUM 50 DE ANI DL BUDE…… verifica sa nu cumva sa te fi pacalit cu porumbeii pe care te lauzi ca ii ai…daca ii ai si cu care te lauzi ca zboara si juaca sunt sigur ,sigur ca nu ai si ca minti!
  Eu urmaresc de foarte mult timp aceste st-uri, dar dumneata esi de ficare data in evidenta ,nu cu cunostintele , cu performantele porumbeiilor ci cu cearta…… asta nu este performanta.
  Am avut norocul ca atunci cand eram tanar sa il cunosc si pe dl Gheonea ….era un columbofil foarte priceput dar un om foarte dificil si distant…dar acest aspect nu conteaza.
  Ce vreau eu sa mai adaug inainte de incheiere este faptul ca acest domn Gheonea avea porumbei cu doua moturi de o valoare si o calitate extraordinara si asta nu o spun eu asta o puteti afla de la porumbarii foarte batrani sau batrani care mai tresc acum in galati si au apucat acele vremuri….. porumbei pe negru ,pe albastru, patati…. porumbei care nu erau combinati cu jucatoer de ardeal dl Bude porumbei care care zburau o zi intreaga jucau foarte rar dar jucau( majoritatea jucau dar ce vreau sa spun prin “jucau foarte rar “,este faptul ca jucau un sirag -doua foarte lungi pe o zi de zbor.(unii zburau o zi intreaga si la coborare cadeau).
  Cum spuneam dl Bude nu stii mare lucru …citind prin carti nu le poti stii pe toate.
  Dl Bude porumbeii acestea cu doua moturi sunt descendenti din jucatori de galati cu o rasa adusa de dl Gheonea din moldova in una din vizitele facute la fratii nostrii de peste prut…….O rasa cu doua moturi si putin incaltati , care nu au dezavantajat jocul si zborul.
  Si Gita Rosu tot cu porumbei moldovenesti a lucrat si ce… nu jucau porumbei din linia lui nu zburau? Este adevarat ca multi au dus aceste pasari spre o frumusete esita din comun ,dar care nu a adus nimic in plus jocului si zborului , ba chear mai mult au distrus. Pentru propietarul porumbelului din poza sa stii ca nu are cum sa zboare foaret tare de jucat e posibil,…. uitanduma la el il simt.
  Cei cu doua moturi (ma refer la porumbeii de calitate) ciocul putin mai lung si subtire ,forma capului cu scobitura sau drept nici decum coroiat.
  Dl Bude sunt multe aspecte pe care nu le cunosti, ar trebuii inainte sa dai in stanga si in dreapta cu noroi sa te documentezi mai bine…. mai intreaba si oameni care au trait moment frumoase alaturi de porumbei in acest frumos oras Galati….
  Mai sunt cativa porumbari la Galati care au asemenea exemplare de calitate (porumbei care zboara 5-6 ore si mai si joaca) mai sunt va spun sigur numai ca , daca doreste ceva in viata trebue sa stii unde sa cauti. Mai sunt porumbei care transmit pui cu varteje in lateralele narilor acele varteje sunt caracteristici ale motului de pe nas. Sanatate as mai avea multe de spus dar sincer am obosit!

 53. Ma bucur sa aflu ca site-ul imi este vizitat de cineva care creste porumbei de 57 de ani. Mi-ati putea acorda un interviu?Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *