Gheare albe

O teorie avansata de mai multi crescatori si acum repusa in discutie de Eijerkamp: ghearele albe indica reproducatori buni. Asa sa fie?

14 comentarii la “Gheare albe”

 1. Nu imi place cand sarim cu zeflemeaua repede: “ha, ce prostie, cosul decide!”… totusi Eijerkamp au in spate ani grei de columbofilie si experienta. Orice amanunt merita discutat si urmarit.

  Ca observatii personale… nu prea inteleg cum ar putea fi legata culoarea (fie si doar a ghearelor) de calitatile care ne intereseaza… asta la nivel de regula, indiferent de familia de porumbei, asa cum se exprima domnii Eijerkamp. Altfel, da, se poate intampla ca o anumita linie sa aiba legate caracterele de performanta de cele de culoare… de multe ori observam ca doar puii albastri dintr-un cuplu “merg” iar solzatii se pierd, etc. De multe ori gharele albe apar la pasari cu baltatura sau liste/tintate (asa cum e puiul din video).

  Anul asta am o gramada de gheare albe prin lotul de pui, cred ca o sa sparg topurile. :))

 2. Probabil ca aplica aceasta teorie / conditie doar la linia din care se afla acel pui dupa observatii indelungate.

  Un crescator celebru de la noi oprea doar puiul dintr.un cuplu care semana cu strabunicul lui, pe restul ii dadea desi cuplul era destul de valoros. Doar puii care semanau cu strabunicul lor dadeau randament maxim.

  Cred ca dupa ani si ani de observatii la porumbei, cum sunt cei de mai sus, trecandu.le mii de porumbei prin mana la selectie, si.au format anumite detalii despre un pui bun. La oameni avem expresii populare precum “ce fata de prost are, ce privire de prost are, ce gesturi de neam prost are, ce mers de prost are”… si de foarte multe ori se adeveresc.

 3. Porumbei.ro,se aseamana la unghii si la kkt :)) Astia se refereau cred ,nu numai la o singura unghia ci la toate unghiile de la picioare. Acelasi lucru l-am auzit la campionul nostru bucurestean, Duica, despre Verstraete… Acum, deh…ii punem sa scoata pui si probam. E singura solutie.

 4. Olandezii aceștia știu sa vândă marfa… Au știut tot timpul.
  Bătrânul are niște grimase convingătoare… Parca parca as face un credit la banca ptr puiul asta…

 5. Probabil porumbeii din linii puternic consangvinizate dau porumbei cu gheare albe, eu am o linie care imi dau cu 11 pene, asta ca o mutatie genetica, iar daca in liniile respective s-a concentrat SINGE DE VALOARE atunci e normal sa dea pui de valoare… daca s-a facut consangvinizare pe Bălțatu cu Nemțoaica si au dat cu gheare albe s-ar putea sa ai o surpriza neplacuta si sa plingi dupa senzori… asta asa… o parere!
  Mie imi plac tot mai mult teoriile astea,( s-a uitat si Hitler la tot felul de amanunte fizice, in ceea ce ii priveste pe evrei si totusi, in ciuda aparentelor non-conforme, au cel mai mare procentaj de genii si de oameni cu IQ peste mediu …cred ca tot al 3-lea se naste cu IQ peste mediu… comparativ cu 1 din 10 la restul populatiei… e adevarat ca sunt anumite rase care ar trebui sa aiba categoria lor pt. ca ne strica reputatia noua celorlalti… si fac ca discrepanța sa fie atat de mare… dar totusi 1 din 3… e ceva. Trebuia sa le crape capu in loc sa ii gazeze sa vada ce au in el!.. doar o sugestie…) ma distreaza maxim!
  ..mi s-a terminat cerneala!

 6. Un filmulet pt 1250 euro, nici vestul nu mai e ce era odata. Puisorul e frumos, personal daca as cumpara un porumbel cu 6000 lei as cumpara un campion national. Sunt sute de mii de crescatori, fiecare are zeci, sute de porumbei, populatia de porumbei e de zeci de milioane. Nimeni nu a crescut si studiat un lot semnificativ la nivelul populatiei totale petru a putea spune ce caracteristici sunt asociate cu performanta. Poate un lucru fii adeparat petru o linie dar cu siguranta nu poate fii adevarat pt toti. Petru cine nu ma crede la 1250 euro ii dau un lot de pui cu ghiare albe :)))

 7. :))…chiar ca te c.. pe tine! de ras! …cheliosi asa…seriosi…mai-mai sa-i crezi!
  Plm…mie mi-ar fi rusine sa-mi laud porumbeii in halu’ asta…adica sa zic despre un puisor (din orice ar fi el) ca o sa fie un reproducator fantastic ar fi “fara acoperire”. Si cred ca e valabil pentru orice pui, din orice parinti si de la orice crescator!
  Dar, totusi, asa cum s-a mai spus mai sus, cred e posibil sa existe unele caracteristici fizice ale unor porumbei dintr-o anumita familie care sa-i recomande (teoretic…ca nu cre’ ca poate fi nimic sigur) pentru reproductie sau pentru zbor.

 8. Porumbelu domnului Florea a casticat locul 1 Nat Bourges in Belgia si are unghi negre :).
  Felicitarii domnului Florea si domnului Guy si in primul rand celor doi campioni de unde a achizitionat parintii femelei!!

  Locuiesc in Belgia si caut partener cu bani multi si porumbei adevararti, unghile nu ma intereseaza :)

 9. Domnu Boban in tandemul Florea Sorin & Guy Van Der Auwera cine pe cine a facut campion?? domnu florea ca a trimis porumbeii si money sau domnu Auwera ca ai ingrijeste si ai pregateste pentru concursuri?

 10. Voi care va uitati la gheare ca sa descoperiti un reproducatoe bun nu ati avut si nici nu ati vazut vreodata un reproducator bun.

 11. Ai dreptate partial . Daca.i trimite.am porumbeii mei ,nu facea mare lucru:)))

 12. Nu cred ca ne putem da seama după aspectul exterior asupra calităților de reproducere. Un prieten avea o femela care l-a costat o avere sa o achiziționeze, era într-adevăr o superbenie! Avea niște ochi extraordinari, pieptul vibra de energie, antebrațele de vis, toate calitățile! E drept ca unghiile nu erau albe, erau roșii și, după ce i-a tocat toti banii, și-a luat zborul și a plecat cu alt mascul, lasandu-l cu ochii in soare!!! Ma gandesc acum ca asta era, daca avea unghiile albe era alceva! O sa ii spun de pontul oferit de Eijerkamp, sa tina cont data viitoare!!!

Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *